Макрон ни честити 24 май, Борисов го покани на границата ни

Френският президент говори с българския премиер по телефона
Обновена: 24 май 2017 21:57 | 24 май 2017 21:48, Веселина Йорданова
36
Макрон ни честити 24 май, Борисов го покани на границата ни
Снимка: архив, Ройтерс

В телефонен разговор с премиера Бойко Борисов френският президент Еманюел Макрон изрази поздравления от свое име и от името на френския народ по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Двамата лидери взаимно си честитиха изборните победи и си пожелаха успех в управленските дела, съобщиха от правителствената пресслужба. Макрон отбеляза, че за него ще е висока чест да работи с премиера Борисов. Той изрази желание сътрудничеството между България и Франция да продължи да се задълбочава в интерес на развитието на двете икономики.

Тема на разговора беше предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през следващата година.

Френският президент изтъкна, че страната му е готова да окаже подкрепа както на екипите ни за подготовка, така и по отношение на приоритетите на самото председателство. Обсъден беше и мигрантският въпрос, като премиерът Борисов посочи, че през последните шест месеца натискът по границата ни е почти нулев.

Това по думите му се дължи на предприетите мерки и охранителното съоръжение. Борисов покани Макрон да посети българската граница и лично да се увери в ситуацията.

Министър-председателят Борисов подчерта, че европейската интеграция продължава да е неотменим приоритет за страната ни и че България ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС.

В края на разговора президентът Макрон покани премиера Борисов да посети Франция, като изрази очакване това да стане в най-скоро време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Благодаря за поздравленията ,мосю Макрон. Желая на Вашата прекрасна страна да продължава да бъде символ на Свободата и Демокрацията.
23
0
 
0
 
! Отговори
пети макрон преди 6 години
баби баби ше има ле?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Макрон ни честити 24 май ""...................о неразумни Макрон-е, ... защо честитиш на нас 24-ти май след като товарищ Путин ясно каза, че македонците са автори на кирилицата.Вие от Запада все преиначаватe историята ... засрамете се !!!да здравствует товарищ Путин !
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Батко Буби е страхотен, и френски научи. Сигурно се обръща към франсето с Мои, от Еманюел. Учете езици дами и господа, виждате Батко как си хортува с Бай Дончо отвъд океана, с Танте Меркел, с кой ли не. Господ ни е благословил с него, върна ни го за трети път за радост и щастие на целокупния ни народ. И като изчезне когато нещо се срива в държавата разбираме, учи езици, учи за да сполучи. Пример ни е той, Светъл пример.
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой, ама наистина никой не поздравява прецедента Радев... никой не говори с тази руска ***.Всички поздравяват България чрез Борисов.Само късия дикктатор пак иска да ни скара с макетата.
19
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само кремълския психопат Путин се държи високомерно и насъсква слугите си да плюят срещу България.
18
7
 
13
 
! Отговори
Дук Льопен преди 6 години
Този жалък пудел на Исляма не трябва да бъде допускан да влиза на свещената земя Българска! Самия поглед му е на тотално умствено болен човек!
17
7
 
15
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
На границата ни,ама коя граница ? На тая с телената мрежа ли ? Та да го пробва дали може да я прескочи. Голям фукльо тоя Бойко.Та те сирийците я скачат кат зайци,един не можа да спре.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще прави на границата френския президент? Борисов първо да ми покаже умиращата България, която управлява като Велик Слепец. Па тогава може сляпо да прогледа и да реши да вдигне заплатите па нали уж сме в Еропата!
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон ни честити 24 май, Борисов го покани на границата ни".......Борисов трябва да го покани в Македония та да види от коя земя Русия е получила Славянската писменост...според путиновия КГБ Коминтерн !
14
2
 
25
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Браво, че се е сетил да поздрави.
13
4
 
12
 
! Отговори
Мики преди 6 години
Аз пък съм чувал; че К и М са от Македония. Не може да бъде иначе, след като цялата цивилизация е произлязла от там.
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, така Боце ! Ши го повозиш по чукарите, па белким изпросиш още некой джипка ! Нема да ти се промени манталитета на рекетьор .....
11
6
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А Ньойския договор няма ли да ни честити?
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби дали му разказа неговия девиз за бабите: Сине, не е лошо да си дядо...
9
4
 
3
 
! Отговори
Тин Мин преди 6 години
Ако ти ме хванеш за бацето, чз ще те хвана за твоето.
8
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво мрънкате бе, платени руски форумни лентяи и ***. Човекът честити на българите 24 май. НА БЪЛГАРИТЕ! Не на руските агенти с български паспорти като вас. До няколко часа ще ви спуснат новите опорни точки, че наистина българската азбука и писменост идва от Македония и ще повтарята като папагали тука. Понеже сте руски патриоти.
7
9
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Ако Макарончо реши да идва в България,трябва да остави бабичката си в къщи,щото нашия вицепремиер* е нервен на тая тема-току виж я изритал....*Валери Симеонов
6
6
 
7
 
! Отговори
М преди 6 години
На мен и една тояга ми стига и шепа камъни за да повърна турчаците назад.
5
8
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Хм..един танк ли ще предложи България...или всичките два?!