Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!

Според лидерката на БСП "Борисов" 3 започнал с фалстарт
Обновена: 25 май 2017 09:56 | 25 май 2017 09:52,
104
Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова нарече неприемливо изказването на Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонската земя.

Руският президент обяви това на вчерашния 24 май при среща с македонския си колега Георге Иванов. 

Председателката на БСП напомни думи на Путин от 2015-та година, година той казва, че "ние сме много близки с българския народ - ние им дадохме свобода, те ни дадоха азбука".

Затова според Нинова изказването на руския президент от вчера е изненадващо и неприемливо.

"България е носителят на това богатство, което е не само национално, но европейско и световно и ние трябва да го защитим", каза тя пред Нова тв.

Още по темата

Соцлидерката предположи, че думите на Путин вероятно са някакъв сигнал към нас, който трябва да разчетем. Нинова обаче отказа да предполага какво може да го е провокирало.

"Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и на Външно мимнистерство са достатъчни", каза тя.

Нинова коментира и скандала с нацистките снимки от миналата седмица. Заради фотоси с хитлеристки поздрав един зам.-министър бе освободен, друг бе на косъм, а вицепремиерът Валери Симеонов бе атакуван от опозицията с искане за оставки

Заради това лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов попита шефката на БСП дали, когато е казвала преди изборите, че може да управлява с патриотите, е мислела, че са нацисти.

"Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие", отвърна днес Нинова.

Тя беше категорична, че поведението на някои представители на Обединените патриоти не е европейско и цивилизовано.

"Кабинетът "Борисов 3" започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ – нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето – нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха", обобщи досегашното управление на кабинета Нинова.

Тя коментира и напрежението в собствената си партия и обясни, че отстраняването на Георги Гергов от ръководството не е разчистване на терен, а принципно отношение.

"Член на ръководството на БСП няма място в такава среща", категорична бе Корнелия Нинова по повод разговорите в ЦУМ.

Соцлидерката беше категорична, че политиците не се страхуват от главния прокурор:"Подкрепихме това той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голема двойка по история на България на всички български " политици" самонарекли се така. Учете се от проф. Божидар Димитров. Българската дипломация отдавна е като държавата ни - клоняща към нула и под нула. Жалко, че и Бей Си *** Ту ги нема по историята .
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 86 само дето Климент е бил шев в преславската школа много пове4е време отколкото в охритската
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климето никаква кирилица не е създал, защото цялата му школа от пославянчени шиптри, наречени днес македонци, пише само на глаголица. Кирилица се ползва САМО от Преславската книжовна школа и то навлиза постепенно. Съставена е на основата на коптската писменост и няма нищо общо с гръцката.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87 *** неук, Охридската школа пише ГЛАГОЛИЦА!!!! От там отива при хърватите.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
malko dolno choveche v prekiq i prenosen smisal izchadie na KGB
75
2
 
8
 
! Отговори
БСП руски лакеи преди 6 години
"Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!"Неприемливо е и затова изобщо не го разчита соц другарката, защото знае и помни как беше отстранена от надпреварата за президентското място от представителят на Путни по командването на Задунайка генерал Решетников и 12-тия по ред от вътрешното гласуване на БСП генерал Радев стана първи и зае мястото на Нинова. Сега ако вземе да се прави на интересна и почне да разчита това и онова веднага ще получи червен картон от Москва.
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига комплексарщина. Ако трябва да бъдем исторически коректни Путин е прав - Кирил и Методий са гърци; кирилицата е създадена в Охридската книжовна школа от Климент Охридски. Охрид тогава и сега е македонска земя разликата е в това, че тогава Македония е част от България, а сега не е и е отделна държава. Това са фактите. Друг е въпроса, че тогава в тази Охридска школа са създавани много славянски книги и в рамките на тогавашната бълг.държава славянската азбука е съхранена.
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се осъзнаят руснаците, че този президент им вреди във всяко отношение?
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** още ли харесват вожда си Путин след това изказване?
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После руснаците се чудят защо всички ги мразят. Жужето като че ли се чуди как да си спечели врагове. Голяма дарба има в това отношение.
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това мръ-снишко изказване в този ден от годината, пред македонец, путин падна много ниско.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама защо го обърнахте на политика? Първата азбука е - глаголица създадена 855 година от Кирил с помощта на брат с Методий в планината Полихрон в Мала Азия. Братята Кирил и Методий не са българи, а са гърци.На глаголица са написани славянски книги за богослужение във Велико моравия.По-късно Кл.Охридски прави опростяване на сложната глаголица и от тогава носи името - кирилица /в чест на Кирил/На 24 май празнуваме БЪЛГАРСКА ПРОСВЕТА, но СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ.
68
0
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
По повод измисления "скандал" след изказването на руския президент за азбуката-колко от вас обърнаха внимание на следните думи: това е истиот народ?Тези думи са изговорени от бъдещият, а вече настоящ премиер на република Македония съвсем скоро-в телефонен разговор с нашия премиер и са част от от по-дълго изречение.Дали са били грешка на езика?Г-н Фройд най-добре ще обясни това.А ако можеш да мислиш, опитай пак тази възможност!
67
1
 
2
 
! Отговори
Студент преди 6 години
Къде мога да си купя книгата,,Началото,, от Георги Бялков.Тук била истината за писмеността и за първия човек,откъснал се от животинския свят, а автора объркал догмите на този и онзи.И крадат!
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес."Така де едните са националисти другите са социалисти и какво се получава национал-социалисти, а кой е най-известният националсоциалист в света? Не беше ли това Адолф Алоизович Шикългрубер по известен като Хитлер?
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От офиса на ЦУМ ще поискат ли извинение
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунячката-милиярдерка ще търси тайния ***-код на криптираното изказване. А то става въпрос за най-обикновенна милиционерска пръдня.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек не сме слушкали достатъчно.За това смела и мъжествена историческа лъжа и междуславянска интрига.Да си знаем.
62
3
 
5
 
! Отговори
До Гошко преди 6 години
Правилно питаш, но отговор не очаквай. Какво искам да ти отговори премиер, който се изказва за българска азбука и о в исторически аспект, след като е прочел една единствена книга през живота си - Винету. И как може да питаш - нямаше ли по- подходящ?! Ами след редиците на ГЕРБ няма. За трити пореден мандат очевадно е, че на позиция външен министър се поставя човек не с качества на дипломат,знаещ и можещ, а с качествата СЛУЖА НА ВЪНШНИ СИЛИ ,лижа чужди *** без да ме е гнус.
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азбуката е създадене в Охрид, а Охрид беше в територията на Санстефанска България когато Русия ни освободи. Кой после реши България да бъде разделена и Охрид се оказа Македония?