Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами айде да се погледнем в очите и да не се лъжем. Да си погледнем държавата и правителството а и историята. Сега още ли вярвате че наистина НИЕ сме създали славянската азбука.
210
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руският посланик ли трябва да се извинява за ***? *** не може ли сам да се извини?
209
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря путин е дoлeн лъжeц
208
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на *** Кавала и Драма са в Гърция, а Охрид и даже Струмица, са в Южна Сърбия. И не ми говорете за Санстефанска България, защото 35 години след нея рузките с вини пращат по една армия в Добруджа и Македония, които да се бият ПРОТИВ обединението на българските земи. За да ни ограбят и за да облагодетелстват сърби и гърци. За да сме слаби и да сме по-лесна плячка в бъдещ "кримски" сценарий.
207
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия иска едновременно БЮРМ и България,но две дини под една мишница,не може!Не може да ласкае ту едната,ту другата,като днес говори едно,а утре съвсем друго.Лицемерието и подлостта,е характерна черта на управлението на полуграмотният диктатор-Путин.
206
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен220 Може ли човек да е толкова *** и невежа,като теб?По-голяма глупост не бях чел.Глеголицата е преобразувана на кирилица в двореца и манастирите на БорисI покръстител.По неговата воля са преведени и първите православни книжа,от византийски на български език,за да тръгнат към останалия сват,който го разбира.Това става в 9 век,в Преслав,българската столица,а не в Скопие.Охридската школа е създадена също по волята на българския цар,без който нищо от това нямаше да се случи.
205
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 години българският етнос ще е малцинствен по тези земи.Ако изобщо съм между живите, ще се надявам на снизхождението от местните софийски роми.Пратихте децата си в странство да слугуват за повече пари и изгубихте държавата си.Нямам друг избор освен да ви презирам.
204
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Васо тревога няма то Путин и без това е дърт до 5-10 години ще е на памперси в санаториум за старци
203
4
 
35
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Той Путин ни намекна с това изказване, че не ни обича силно. Както ни обичаше Бережнев, лека му пръст някога си. Само не знам що предизвиква такава тревога едно изказване доказващо слаба историческа грамотност по-точно казано. Пък и таз любов не ни ли поомръзна вече, та да я попроменим малко. От безумна в малко по-практична. Май ми убягват точните думи, щото не съм вече във възрастта на любовта. Някои обаче не се променят и не узряват. Вечно влюбени остават.
202
6
 
37
 
! Отговори
НЕ Е ВАЖНО преди 6 години
Не ме интересува мнението на агента на КГБ от СеСеСеРе-то пък бил той и президент. Тея могат само да правят интриги . Изнесените от него факти нямат нищо общо с истината.
201
5
 
39
 
! Отговори
бг преди 6 години
ще празнуваме разпада на московия и свободата на Казан
200
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
образовай руските май.му.ните да те псуват
199
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заради паричките от южен поток, путин скоро ще изкара руската азбука турска, направена от китайски монаси :)
198
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реално погледнато, русия винаги е нападала и окупирала българия; още за благодарност за азбуката, светослав извършва геноцид на българите и унищожава преслав. 1877-78 носи независимост на сърбия, румъния, черна гора, руси ПРИСЪЕДИНЯВА грузия и армения, а в българските земи си слага гувернатор; затова после са против съединението и ни нападат 2те световни войни. за обикновения руснак може да сме близки хора, но за русия сме само една тяхна територия, която трябва да е безропотна.
197
4
 
40
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин да държи езика си... - зад зъбите...
196
7
 
37
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към *Руският посланик* :- В политически,военен и икономически съюз не сме ;- В търговския баланс от наша страна стои 0 :- В общи проекти - реално - нищоВие, посланико на т.н.държава РФ тук сте излишен. Да се свали нивото на дипл.представителство! За 2% износ от наша страна не си струва. Интересите на нещото именуващо се РФ могат да бъдат защитавани от офиса в Скопие.Върви си с мир,посланико.
195
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мишо208 Не позволяваме да ни крадат историята,дори и на тъпите руснаци.
194
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 216 НАТО е гарант за цялостта и суверенитета на България.Русия/СССР дълги години смяташе,че "Курица не птица и Болгария не держава",а сръбската история пише,че българите са сърби?!Нашето бъдеще е в ЕС,в свободния свят,а не при руските варвари,които в 21 век,завземат съседни територии и се кланят на мумията ,на Ленин в центъра на Москва.Непогребването е голям грях в православието.
193
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаци и сърби винаги си присвояват българските заслуги и успехи,като ги наричат,сърбите-"белкански",а руснаците-"славянски".А техните са си само техни,ничии други.Лошите нещо са само "български",дори се преувеличават.Докога ще ги търпим?
192
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално погледнато ние в момента сме врагове на Русия. Членуваме в най терористичната организация в света избила повече народ отколкото през втората световна война и сме военна база за нападение срещу Русия? Защо мислите че Руснаците трябва да са добри с техният враг?