Външно съветва: Бдителност във Великобритания!

Избягвайте места с голямо струпване на хора, съветват от МВнР
25 май 2017 13:30,
16
Външно съветва: Бдителност във Великобритания!
Снимка: архив "Булфото"

Външно министерство препоръча на българите, пътуващи до Великобритания, да бъдат внимателни и да се осведомяват за актуалната обстановка в страната.

Съветите идват малко след атентата в Манчестър, както и този в Лондон през март. От МВнР припомнят, че властите в Обединеното кралство повишиха степента на терористична заплаха на най-високата категория (critical).

От Външно препоръчват на сънародниците ни, които пътуват във Великобритания, да проявяват постоянна бдителност, особено на места с големи струпвания на хора - централни градски части, градски транспорт, гари, летища, концертни зали, туристически и търговски центрове и др.

Още по темата

С повишено внимание трябва да се подхожда и при посещения на храмове и богослужения, както и на религиозни паметници.

Българските граждани могат да получат допълнителна информация и съдействие от Посолството на Република България в Обединеното Кралство на тел.: +44-20-7581-3144 и +44-20-7584-9400; дежурни телефони в извънработно време: + 44-20-7581-3144; +44-20-7584-9400; eл.поща: Embassy.London@mfa.bg; Консулска служба: +44-20-7589-3736, eл.поща: consular@bulgarianembassy.org.uk.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция "Ситуационен център" на тел. +359-2-948-2404; +359-2-971-38-56, eл.поща: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българското дипломатическо представителство и консулска служба в Лондон.

При планирани пътувания зад граница се препоръчва на българските граждани да се възползват от възможността за регистрация при пътуване в чужбина в електронната система на МВнР: www.mfa.bg/120/patuvamza/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vzemaite merkiEdin metur i pochvaite da merite.
12
0
 
0
 
! Отговори
:>) преди 6 години
Ne se sabiraite po 11 .Za da mogat bistrishkite tigri da zapishat slugebno 3 to4ki za da se klasirat za cupata na UEFA. Ponege imaha kontuzeni igra4i polovin godina i sega oshte ne sa vav forma koto Pele.
11
0
 
1
 
! Отговори
Доган преди 6 години
Най добрият случай е с ловджийски кучета белким ги подушат
10
0
 
3
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Бдителност в целия европейски халифат! В южна африка е по сигурно, защото белите са малцинство, но не се самовзривяват като не ги кефят черните
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 процента от населението на лондон е от мюсюлмани. Колкото и да се оглеждаш е трудно да прецениш кои точно ще се взриви ;)
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си отварят очите на четири. Да избягват хора с ***, шалвари и бради. Да се придвижват на прибежки или пълзене.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, каква нещастница!
6
0
 
2
 
! Отговори
Okrajno преди 6 години
Nai-golemite teroristi se razhojdat v rbg s falshivi adresni registracii - nerde asker, jandar?!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Им кой съветва това, тази Очиларка ли? Да каже точно как да бдим? Не може разбира се. Общи приказки на лаици. Гаранция никъде няма!!!! При толкова милиона в Лондон, пълно метро, всякакви отвсякъде, как да разбереш, че някой ще се взриви? Има някакъв шанс да не се мотаеш в централната част и да ползваш метрото в късните часове когато е спокойно. Има шанс ако експулсират всичко за което има данни, че се радикализира начело с имамите и ходжите. Но няма да го направят! Някой ще загуби милиони.
4
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Много ценни съвети! Сигурно цял отдел в министерството се е трудил два дни с извънредни. Това дали
3
1
 
1
 
! Отговори
Сноу преди 6 години
Това с ислямистите ми писна. Сега очаквам извънземна инвазия..
2
1
 
7
 
! Отговори
х преди 6 години
вместо да изгонят всички *** и да спрат притока на нови такива, те ще ни променят живота с "там не отивайте, тука не се събирайте", ще играем по свирката на някакви ***
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, нямам късмет. Тъкмо бях решил да ходя да работя там и да им чмстя атомното бунище в Селафийлд и те започнаха да ги гърмят с бомби. Сега ще дигнат мерките за сигурност и ще но отрежат нас българите.