Кой свали "Орешарски"? Не сме ние, каза Карадайъ

Лидерът на ДПС и Доган си говорят за живота, не за политика
30 май 2017 11:23,
20
Кой свали "Орешарски"? Не сме ние, каза Карадайъ
Снимка: архив Булфото

ДПС не е искало да сваля кабинета на Пламен Орешарски, а ако някой от партията го е правил, трябва да си носи отговорността, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Той обясни, че една от причините за изгонването на Лютви Местан от ДПС била едноличните му решения и елиминирането на колективните органи.

"Той имаше предупреждение на новогодишното тържество през 2014 г., че по този начин политическа партия не може да се управлява", разказа Карадайъ пред bTV. Той обвини Местан, че се е опитвал да подмени легитимните колективни органи на партията с външни хора.

Още по темата

"На предателите някой да прощава?", отговори с въпрос на въпроса лидерът на ДПС дали партията е простила на бившия си председател.

Карадайъ обясни, че не би се скрил в турското посолство, но и че ДПС не е развалило отношенията си с Турция. Лидерът допълни, че не се е срещал с турския президент Реджеп Ердоган, защото не е имало такава необходимост.

Той припомни позицията на ДПС, че няма да подкрепя кабинета, но ще застане зад всяко нещо, което е част от политиката на движението и което е за доброто на страната. Карадайъ отново разкритикува включването на националисти в управлението.

Лидерът на ДПС разказа и че често се вижда с почетния председател на движението Ахмед Доган.

"Мисля, че сме достатъчно близки с Ахмед Доган, доста дълго време сме били заедно в ДПС", каза Карадайъ и допълни: "Не само се чуваме, а и се виждаме, говорим за всичко, което е част от живота, за политика все по-рядко. Негова идея е в ДПС оперативната част в политиката да си я вършим ние".

През 2013 година Карадайъ пръв се хвърли срещу Октай Енимехмедов, когато той опря пистолет в челото на Доган. Днес той призна, че би направил същото.

"Тогава съм реагирал емоционално, импулсивно. Няма време, човек ако трябва да мисли... И вие бихте реагирали така, ако видите пистолет, насочен към слепоочието на който и да е човек, няма ли да го защитите", каза политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ преди 6 години
Е как кой - БОКО и ДПС за да може БОКО да изтели 16млрд. лв
13
0
 
2
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Карадайъ - в превод от турски - Черното Влечуго (кара: черен, дайъ: чичо, хайлаз, влечуго)
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tурците - ВЪН от политиката! България за българите! Политик трябва да се става само с декларация за етнически и родословен произход, в която е отчетена и липсата на генетични дефекти от типа на хомосексуализъм и прекалена тъпотия.
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gerb boiko posdraviha bsp sa orescharski pisle i do sega boiko i gerb pluat drugarja Si ot bkp v gerb mnogo drugari i vojda boko sa bkp a pluat abe milioneti stanahte. Hoteli firmi dalaveti i vse plueta bsp i dr parii bg ot 28 g obedna horata is4esvat a vie ste nahalni al4ni slobni komunjagi kolko ismet ima v gerb sram me e 4e glasuvah sa vas
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който се е хванал с хлъзгавите муслита е гризнеш дръвчето. Еднокнижният заиграване с тях за да се крепи като Падишах. Месран е долен политически про//ститут и където отиде срина всичко. Надупи се на Ердоган с новата партия, купи каквото можа и Ердоган побесня и го изгони. Щял е да умре и пратил хора да се застъпват за него като се е клел във вярност. Ердо го пожалил но оставил само като говорител. Га///джалска работа, що не си ходят в Турция? Политик у нас е синоним да подъл, долен, алчен, страх
9
1
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Само да припомня, бб беше 20 дни на инструктаж в сащ, като се върна след 2 седмици правителството падна, а по същото време местан беше в турция също за 2 седмици
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно ДПС свали Орешарски и след това подкрепяше ГЕРБ, макар и неофициално.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо плачат днес муслитата от ДПС? Те свалиха Ореха и какво ли да били излъгани от Мутрагеньо, те си знаят. И Мутрагеньо се натресе за трети път, за муслитата от ДПС няма от плячката и рев до небето. Мутрьо веднага изтегли огромни заеми, окраде катебе, попиля направеното, наслага калинка до калинка,а с Тримата глу::пака в правителството и него, направо отиваме в нищото. Лакомията на Местан му направи лопа услуга. Не успя да се намъкна в парламента, изхарчи парите на Ердо и получи шут от него.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Умните и красивите бяха много смешни...."Хареса ми признанието, че не си от тях!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски беше временен кабинет. Народа не го е избирал.
4
14
 
5
 
! Отговори
Сашо до 2 преди 6 години
Какъвто и да е ББ, подобрият вариант остава пред турци и комунисти. П.С за еничарите е друго
3
5
 
7
 
! Отговори
защо преди 6 години
ни занимавате с тоя неграмотен човек ? "... и вие ще станете ДПС .... ъъъъъъъ .... и всички ще станат ДПС .... ъъъъъъъъъъ ..." МЪстЪфЪ КЪрЪдЪиЪ
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС партия предатеска и мафиотска само ДОСТ ще ви оправи,цялото ДПС ръководство не струвате колкото МЕСТА Н
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, не сте вие, Пеевски беше, все тая!