Корнелия Нинова след КСНС: Много хубаво, но надали

Соцлидерката се съмнява, че кабинетът ще се съобрази със Съвета
Обновена: 30 май 2017 15:16 | 30 май 2017 15:15, Веселина Йорданова
8
Корнелия Нинова след КСНС: Много хубаво, но надали
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За нуждата от още кадри в системата за сигурност и ръст на заплатите на работещите в МО и МВР са били единодушни всички министри и директори на служби на КСНС при президента Румен Радев. Това съобщи след заседанието лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистката обаче е скептична, че правителството на Бойко Борисов ще направи нещо в тази посока въпреки предизборните обещания.

Нинова обясни пред журналисти, че е попитала на заседанието финансовия министър Владислав Горанов за възможностите, а той отговорил, че актуализация на бюджета не се предвижда – нито за заплати, нито за увеличаване на състава.

Още по темата
В тригодишната прогноза бюджетът също не расте. Разбира се, ако БВП расте, ще растат и парите номинално, но това е едно бъдещо несигурно събитие, каза Нинова.

По-рано и президентът Румен Радев бе категоричен, че личният състав е основен приоритет, включително като възможности за професионално развитие и мотивация.

Соцлидерката подчерта на свой ред, че съставът и стимулите за работещите в МО и МВР са преди техниката.

За нея обаче правителството на Бойко Борисов също дало заден ход.

"В миналия парламент те настояваха бързо, спешно да станат проектите за модернизация, сега изведнъж решават, че изплащането на техниката трябва да се разсрочи за години напред", разясни тя.

По отношение на предстоящото актуализиране на Стратегията за национална сигурност, Нинова заяви, че от МС не са споменали за заплахите във вътрешен план като контрабанда, влошаване на здравеопазването, неграмотност и проблеми в образователната система, битова престъпност.

Тя определи това като пропуск. Социалистите обаче получили уверение от президента Румен Радев, че следващият КСНС ще бъде и по такива въпроси, включително демографската катастрофа.

Нинова съобщи още, че стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена, но тази от днешното заседание не, защото е с гриф "секретно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кака *** да си гледа далаверите,политиката не е силната и страна.
7
1
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 6 години
Voennite sa nai oblagodetelstvani zaedno s policaite ne moje da se iska pove4e osven investicia v modernizaciata na na6ata (natovska) arm ia s tragi4no vaorajenieU4iteli,Lekari ...vsi4ki imat nujda ot stimuli za da povi6at ka4estvoto si na rabRealnostta e 4e otnovo ni6to niama da se reformira I podobri
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изобщо ни занимават с това, какво била казала тази?По-интересно е да чуем мнението на някой умен и обективен човек!
5
4
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Го4оТипичен гербер. Пише на чатица. И как с такъв като тебе, да се говори за национална сигурност, след като тия самият си заплаха за нея, а Гошка?;)))
4
4
 
8
 
! Отговори
ала-бала преди 6 години
И да се достави някаква техника, няма кой да стой зад и на нея. И "Матрряла" вече избяга от България. Основния проблем на България е управлението на ББ. Обикновен кръчмарски политик. Щом и ЦЦ е на този съвет, какво да мислим и говорим...
3
0
 
5
 
! Отговори
Баба Пена преди 6 години
Много злоба у хората, няма да вървиме напреде така. Всеки казва не може да стане защото....Никой не казва не знам как ама ще ти помогна.И мнoго вожд там много, а индианец въобще няма.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетникова с кауньа ще борят демографската катастрофа - единственият начин е : куфара и гарата!
1
13
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Тая пък какво разбира от национална сигурност та се ВРЕ М/У ШАМАРИТЕ?