Проведеният КСНС - навременен и необходим

Константин Попов: Нужен е дългосрочен план за сигурността
Обновена: 30 май 2017 21:48 | 30 май 2017 21:17, Красимир Ангелов
7
Проведеният КСНС - навременен и необходим
Снимка: Bulgaria ON AIR

Провелият се Консултативен съвет за национална сигурност беше навременен и необходим, защото е много важно и парламентарните сили, и председателят на Народното събрание, да седнат на една маса с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов и да търсят общо съгласие.

Също така е важно и да бъде начертан дългосрочен план по въпросите за сигурността на България, заяви в студиото на "Денят ON AIR" ген. Константин Попов, депутат от ГЕРБ и бивш началник на отбраната.

"Резултатите от Консултативния съвет за национална сигурност са в положителна посока. От тук нататък обаче предстои конкретна и интензивна работа в кратки срокове. Бяха отбелязани четири точки, които гласят, че ще се работи по нормативна база, ще бъдат направени планове и анализи и ще бъде дискутирана финансовата рамка на необходимия за българската армия бюджет. Но нека не забравяме, че това са единствено инструментите, които трябва да бъдат използвани, за да достигнем до стабилност на военните сили", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR бившият началник на отбраната допълни още, че за да има подобряване на качеството на българската армия тя трябва да бъде разглеждана като единен комплекс, да има консенсус между всички страни, а партийните пристрастия да останат настрана.

"Проблеми в момента има и те са свързани както с личния състав, така и с остарялата техника. Точно затова са необходими подобни анализи и планове, които да доведат до ясна перспектива. Не е въпрос само на пари, но не можем да отречем, че те са неотменна част от реализирането на подобни проекти", каза още ген. Константин Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Вижте видео с целия разговор на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Семо преди 6 години
Днес пуснаха предсрочно някакви главорези от затвора. За каква сигурност говорим? За какво са ни самолети. От собствените ни бандити трябва първо да се опазим.Трябваше да постъпим с ченгетата от ДС както Румънците.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България остава без лекари и медицински сестри , а вие ни правите на балъци ! Не ни трябват танкове и самолети за убийства на които и да било ! 2% смърт !!!!!!!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво! И това ,достойно решение ,,ще продължава ли да въоръжава ИДИЛ . Да осигурява за Ислямските борци-канибали за ислямска демокрация ,оръжия ,боеприпаси ,лекарства ,цигари ?
3
3
 
5
 
! Отговори
Ефрейтор Петров преди 6 години
Гордея се,че имаме такъв генерал.Много умен и интелигентен човек.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е най важното? ????Да вдигнат заплатите на МВР и МО ???Нали най важното беше демографията- България е с най бързо намаляващо население в света!Ниските доходи но не само в МВР и МО. Образованието- 45% от българските 15 годишни ученици са функционално неграмотни по данни на ЕС.Хора бъзикате ви, но вие си знаете и си ги обичате!?
1
8
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на цялото държавно ръководство, че проведоха този навременен Съвет, "защото е много важно и парламентарните сили, и председателят на Народното събрание, да седнат на една маса с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов и да търсят общо съгласие."!Достойно решение на мъдри патриотично настроени политици!Браво!