След КСНС-то за сигурността: Ще модернизираме, ще актуализираме...

Президентът Радев доволен от обединението на политиците по темата
Обновена: 30 май 2017 14:47 | 30 май 2017 14:30, Веселина Йорданова
27

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След по-малко от месец - до 20 юни, трябва да е готов анализ на системата за сигурност с хоризонт следващите пет години. Това стана ясно след първото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

"От изключителна важност е да сложим всички ресурси на масата, да преценим отново дефицита от способности и да направим ефективно разпределение на ресурсите по отделните елементи от системата за национална сигурност“, каза държавният глава след заседанието.

Още по темата
Участниците в Съвета обсъждаха близо четири часа рисковете и заплахите за националната сигурност и необходимите мерки, които да бъдат предприети.

До 30 юни трябва да бъдат разработени конкретни планове за ускоряване на проектите за модернизация на армията и за поддръжка на наличната техника. До края на 2017 година трябва да е готов национален план за достигане на 2% от БВП за отбрана до 2024 година, съобщи още президентът.

Радев благодари на участниците в КСНС за постигнатия консенсус и изтъкна, че без разбиране по проблемите на сигурността няма как да има икономическо развитие и просперитет в държавата.

Президентът изтъкна и че трябва да се създадат условия за водене на пълноценна бойна подготовка, да има възможности за кадрово и професионално развитие, да се вземат мерки за доокомплектоване на състава.

По думите му е необходима актуализация и усъвършенстване до края на 2017 година на Стратегията за национална сигурност, която не съответства на съвременната среда за сигурност.

Радев посочи и че е необходима актуализация на нормативната уредба, недопускаща външна намеса във вътрешнополитическия живот на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
5
 
! Отговори
х-дърт кашик ветеран преди 6 години
Най-уставни стойки са направили двамата генерали! И как да е друго яче??!Ръцете леко свити в лакътните стави,снагите изпънати,дланите свити край тялото,взорът напред.Е,петите не са събрани,но не е и нужно-да не сме на строеви преглед на плаца,да му се не види!!Все пак става дума за първите мъже в държавата!Да са живи и здрави-те и всички покрай тях в службата и семействата им.Това е!!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСКИТЕ ВИ БРАТЯ ПРИВИКАХА ЦАЦАРОВ ВЪВ МОСКВА.НАСТЪПЛЕНИЕТО НА РУСКИЯ ОКОПАТОР Е ФАКТ.ДОКАТО НЕ ИЗЧИСТИМ ТОВА РУСКО ЗЛО ОТ ДЪРЖАВИЧКАТА НИ БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИМ А БОЛНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ИЗМИРАТ ВЪВ МИЗЕРИЯ ЕЙ ТАКА ПО РУСКИ
21
1
 
7
 
! Отговори
приоритети преди 6 години
приоритет трябва да е и заплащането и доходите на младите хора, при положение че в сайотве за обяви на доктор предлагат 700лв стартова заплата а на сервитъорка в сладкарница 1500лв , кой ще се мотивира да учи и да остане в БГ ? П.С. или войник да служи за 600 лв ?!?
20
1
 
10
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Приоритет номер 1 трябва да е образованието.Но какво да очакваш от слабо образовани хора.
19
1
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Разсипана и немотиваирана армия и полиция. Това е наследството ни след управлението на ГЕРБ. Пари за сигурност няма, но за санирани течащи паметници, депутаски заплати и други излишни разходи има.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се разбира, ще гепим комисионни от модернизация, а хората ще мизерстват - военни, лекари, учители , обикновенни хора който си плащат за да папат политиците
17
1
 
3
 
! Отговори
алабала преди 6 години
Шъ,шъ....
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойде Герджиков, тръгна държавата. Върнаха се лудите гербери, държавата пак спря, пак съвети, сороски експерти, ръждясали самолети. Само концесиите тъгнаха пак.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия обратни съюзници, врагове не ни трябват.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров във москва на килимчето,после се чудите що няма доказателства ееех .
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката про руски бандити и един въздържал се в лицето на Борисов.Абе къде е ЦАЦАРОВ ??? Аааа в Москва на килимчетоооо,да Цацаров е във Москва при своя колега,що бие толкова път като можеше да мине през явката на кремъл офиса във ЦУМ
12
1
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Какво стана,бе "генерал" Борисов? Нали Радев ти козируваше? А сега тичкаш на пръсти при него и слушкаш ли,слушкаш... На килимчето пред истински Генерал не е лесна,а?
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като дойдат руснаците, ще вазираме.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще, ще, ще, ще, ще.......
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолети ще купуват ли?
8
13
 
6
 
! Отговори
BG преди 6 години
Ама тоз президент с много "български" думичики говори бе ! "модернизираме, актуализираме, консенсус". Е... "българския" президент и "българските" журналисти - някой ще направили статистика колко от думите в тази статия са чуждици - по моему поне 90 % !!!Г-н Радев, като толкова много се срамува от българския език и се мъчи с него - няма проблем да прави изказвания на ингилишки та да му е белким по - лесно на човека !
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това " ЩЕ " ако е като предизборните .... тури му пепел !
6
1
 
15
 
! Отговори
попа преди 6 години
БОКО и КАРАКА!ЧАНА ми напомнят на 1 виц дето : Един мъж се теглил на кантар , жена му ехидно : -е като гълташ корема, помага ли ? мъжът: помага Да, виждам стрелката
5
0
 
17
 
! Отговори
маке преди 6 години
проблема на бг политиката е че винаги се говори в бъдеще неопределено време демек яжте ми у я ного бръжке забравиха мин пенсий и заплати от по илядо лв
4
0
 
8
 
! Отговори
Един преди 6 години
Времето отдавня е настъпило!