Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес

Карадайъ отново критикува участието на националисти във властта
93
Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес
Снимка: БТА

Възродителният процес и участието на Обединените патриоти в управлението отново нажежиха страстите в парламента.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ припомни за насилствената смяна на имената на българските турци, при което има десетки загинали, стотици задържани, а повече от 500 души са били изпратени в лагера "Белене".

Още по темата

Той отбеляза и "Майските събития" от 19 до 27 май 1989 г.  - гладни стачки, походи, демонстрации, митинги.

Карадайъ обясни и че заради това е било създадено ДПС като като партия, която отстоява основните права и свободи на хората и за пореден път остро разкритикува участието на патриотите в управляващата коалиция.

"Независимо от нашите предупреждения, днес място във властта имат тези, които в програмата си обещават разбиване на капсулирането на циганските гета и турскоговорящите региони, да се подпомага доброволното ограничаване на раждаемостта за тези региони чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства и гинекологична помощ“, посочи той.

"Във властта са лица, които извършиха атака по време на молитва, лица с нацистки поздрав, с шеговито обяснение на същия вицепремиер, че даже и той лично си правил такива снимки в "Бухенвалт" пред труповете на милиони евреи, демократи, роми, социалисти - цинично и брутално", каза още лидерът на ДПС.

Изказването му провокира патриота Искрен Веселинов, който пък обвини ДПС в злоупотреба с власт.

"Българите са най-бедните и най-бързо изчезващите в Европа и това е и благодарение на ДПС, които години наред участват във властта. Те превърнаха правеното на политика и правенето на пари в едно и също нещо и така очерниха политиката като понятие и това наричат нормалност", обвини той.

Според него Карадайъ е очернил за пореден път Обединени патриоти, защото в ДПС имат нужда да клеймят.

"Те искат ОП да не са във властта и да се върнат към това, което наричат нормалност - на кръговете, на краденето, а  нашата цел е да възстановим държавността, защитните сили на националния ни организъм", увери Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.