В парламента няма мир! Викове: ГЕРБ е БКП, БСП – в Сибир

В редиците на коя партия са комунистите, спорят депутатите
Обновена: 31 май 2017 10:52 | 31 май 2017 10:52,
147
В парламента няма мир! Викове: ГЕРБ е БКП, БСП – в Сибир
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ и БСП влязоха в остри пререкания в парламента още в първите минути на работната седмица на депутатите. Управляващите обявиха, че социалистите вече могат да спечелят избори само в Сибир и Северна Корея, а от БСП им отърнаха, че в ГЕРБ има повече бивши членове на БКП, отколкото в червените редици.

Още по темата

Тон даде бившият седесар, а сега депутат от ГЕРБ Спас Гърневски, който нападна социалистите в декларация, че продължават да сеят напрежение вместо да мислят отговорно за управлението на страната. 

Повод за критиките на Гърневски стана изявление от миналата седмица на соцдепутата Антон Кутев, който цитира книга на избраника от ГЕРБ Антон Тодоров, в която партията на Борисов е наречена "шайка". 

"Червената група продължава да сее напрежение след 45 години тоталитаризъм, арогантност, демагогия, боричкане", каза Гърневски. Той припомни избиването на елита на нацията по време на комунизма и обвини комунистическата партия, че е построила повече лагери за избиване от нацистите в Германия.

Гърневски призова всички партии да спрат ровенето в раните на миналото и да се обединят в името на България. Той припомни, че Бойко Борисов е спечелил за пореден път изборите и доверието да управлява страната. 

"Знаете ли защо, г-жо Нинова? Заради безспорните си лидерски качества. Защото докато яздехте черния жребец на мегдана и се изживявахте като Жана д'Арк, Бойко Борисов заяви, че се радва, че най-после социалистите разбрали, че България има наследени проблеми", каза Гърневски. 

Той напомни предложението на Борисов Нинова да бъде председател на парламента и отхвърлянето му, защото "комунистите продължават да възприемат България като лично тяхна територия".  

Гърневски обясни, че третото поколение комунисти днес са депутати от БСП и заключи: "Вашата партия може да спечели избори само в Северна Корея или Сибир". 

"Г-н Гърневски, истината е, че нито аз, нито г-жа Нинова някога сме били членове на БКП. Но Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души, депутати от ГЕРБ, са били. Вдигнете си ръцете, защо се криете? Не е лошо, че сте били, лошото е, че допускате това говорене на обществото", отъврна Кутев от парламентарната трибуна. 

Той обясни, че миналата седмица не е нападал ГЕРБ, защото иначе би цитирал част от книгата на Антон Тодоров за връзките на Бойко Борисов и Пашата. 

"Миналата седмица ставаше дума за това, че лявото и дясното се разминават по линията на човешките съдби, че вчера на заседанието на КСНС трябваше да става дума за заплатите на военните, а не за военна техника. Всяко решение трябва да има ляво и дясно решение, след 23 години преход", каза той. 

Накрая Кутев завърши с лично обяснение, че баща му цял живот е изплащал апартамент и е имал запорожец. 

"Няма да приема някой да ми казва, че това поколение са били крадци и убийци, и да ги праща в Сибир. Не може да ми задавате миналото", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
3
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
До АнонименЗагиналите по политически причини от 1923 до1944 са 5623души. Пише го в книгата Възмездието -издения на Партиздат-това са безпартийни ,земеделци и комуниски умряли за 20 години по политически причини.Убитите за периода 1944-1947 година са около 50 000 българи.Пише го в доклада на Цола Драгойчева "За справяне с реакцията" изнесе на Пети конгрес на БКП.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито единият нито другият са били в Сибир. Само се джавкат като малки палета. Сибир е необятна територия и хората там наистина живеят. Много наши градове биха завидели на градовете в Сибир, където много работливи българи са се трудили при много лоши условия, но устояли на трудностите. В магазините има от пиле мляко и то на достъпни цени. В центъра на града четири ленти в посока на движение и нито една дупка, а чистотата на асфалта е очебийна. Да аз бих живял там.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пропуснали са зам. председателите на Герб,отявлени комунистк от преди 1989-Красимир Велчев и бабаЯгаСнежито Дукова.Цветанов си подпали килимчето с назначението на Дукова.Голяма грвшка,а в този парламент има и читави гербери.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти няма в нито една от партиите в парла-мента. Всички са партийци, само партията-кърмилница има разни имена.
83
3
 
4
 
! Отговори
gadev преди 6 години
А какво не им харесва на другарите в матушка рус или братска корея ? Решетников веднага да превъзпита отклонилите се от правата линия !
82
0
 
13
 
! Отговори
ДО жената мъж преди 6 години
Прав си.И аз се питам защо жената-мъж Цецка Цачева след съкрушителната загуба на президентските избори и шута,който отнесе от своите съпартийци в Плевен не си замина в Драгана да сади пипер,а стана министър на правосъдието.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парла-Мента!Това казва всичко!!!!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да го закриват! не ни е нужен! никва работа от парламамаента!
79
2
 
7
 
! Отговори
Жена преди 6 години
До 124 жената мъжБащицата /Борисов/ безотговорно изистави партииците си и държавата! ***! Да ръкопляскаме ли на страхливеца и подлеца?пп. да гласуваш и да защитаваш Борисов е истинско безумие и повредена ценностна система
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм адвокат на БСП,но това ръководство на парламента минава всякакви граници.Онзи ден отнеха думата на Антон Кутев,защото започна да чете "Шайката" на дрислюто Антон Тодоров,сегашен депутат точно от ГЕРБ.Днес стана същото.Един спор за изтърканата тема за комунизма,подхваната точно от гнусната торба *** Спас Гърневски,предизвика отново Кутев да попита дали Бойко Борисов е бил член на БКП и пак изключиха микрофона.А същият тоя пловдивски тулупп прати БСП в С.Корея,закъдето е точно ГЕРБ.
77
11
 
6
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
76
9
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Ей, много са тъ.пи комунделите и с тези пролетарски прояви така и не разбраха, че няма кой да им обърне сериозно внимание.
75
8
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
До 120. Не е толкова важно дали, а какъв член си бил, и най-вече какво мислиш и правиш сега. А в този смисъл *** е *** червена гадина.
74
2
 
8
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Между впрочем, нормално е случващото се! Психиатрите нямат достъп до НС!пп. 30та години едно е също комунисти и наследниците им се борят с комунизма и са първи антикомунисти! Тридесетина Години!!!
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос към герберските устати ***.Кой е бил член на БКП?Бойко Борисов или Корнелия Нинова.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО ВСИЧКО ЛИЧИ, ЧЕ ДРУГАТА ГОДИНА ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ.
71
1
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Интересно кой провокира истерията в НС? пп депутати трябва да могат да се отзовават от народа!
70
1
 
16
 
! Отговори
Чекспир преди 6 години
Бай ви *** още навремето ви го каза... че всички политици са маскари....!!!
69
0
 
10
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
В българския парламент всичко има - само работа в полза роду няма! И нека някой да ме убеди , че 240 хрантутници на този беден народ, не са много. Ако са мажоритарно избрани и има възможност суверена да ги сиктирдиса оиттам, ще ли се дърлят по цели месеци за глупости. И срама нямат -"вижте ни по телевизията, чуйте ни по радиото какви сме серсеми с по 2 -3 висши образования" Ама тя сладка- нищо не правиш ,чувал с пари вземаш .... Оттърва ли се лесно кокала? Захапали са - стискат !!!!
68
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До *** наглаДолуизброените в тази партия са дребни шарани с кокошкарски далавери. Трябва да се лустрират такива като Румен Овчаров и оръжейният бизнесмен Манджуков. БСП трябва да скъса с фигури, които не и дават възможността да има криле. Иначе, Смърт на ГЕРБ!