Борисов към Заев: Реформите ще ви дадат път към ЕС!

Премиерът ще работи с македонския си колега за добросъседство
18
Борисов към Заев: Реформите ще ви дадат път към ЕС!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов поздрави Зоран Заев за избирането му за министър-председател на Република Македония. Двамата проведоха телефонен разговор, в който участва и македонският президент Георге Иванов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов е заявил, че личните му срещи със Заев му дават основание да вярва, че заедно могат да работят за укрепване на добросъседските отношения между двете държави и за доближаване на Република Македония до преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Борисов е подчертал, че избирането на новото македонско правителство е дългоочаквана стъпка в преодоляването на политическата криза в страната.

Министър-председателят Борисов е приветствал решимостта както на президента Иванов, така и на новия премиер Заев за започване на необходимите реформи в страната и е пожелал успех в тяхното осъществяване.

"Тази стъпка ще даде европейска перспектива пред Република Македония", е заявил Борисов по време на разговора си със Зоран Заев и Георге Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония няма шанс за ЕС. Българите ще са против, заради омразата им към България, а гърците ще са против заради името Македония. Пък и докато им дойде времето, не се знае какви съюзи ще има.
14
2
 
3
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Иван Костов запази целоста на Македония като не пусна бежанци в БГи не разреши прелитане на руски самолети през БГ посока Косово. Костов е съизмерим само със Стамболов !
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете реформите както ги направиха в мутроландия и ще станете ЕКСТРА! В момента от Македония си зареждам гориво на 1.50 лв. Хляб за 50 ст. Домати за 45 ст. Краставици за 40 ст. Месо за 3 лв. Кашкавал на 4 лв от крава и сирене на 3 лв. от крава. Като напрвят реформите и влезнат в триполовият съюз ще ни задминат по цени и мизерия. На много Македонци им казвам да не се лъжат да влизат в съюза на триполовите защото после ще си псуват и майчиното мляко. Виждат какви мизерници сме в Мутроландия!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е руска измишльотина, САЩ са с албанците. Ще има да се дръвчат още години наред. А тия неблагодарни македонци с нищо не им помагайте, пак ще ви извършеят някой трън на главата. Нали всичко мислят те на този свят
11
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние имаме мноого голям опит в правенето на реформи,така сме се реформирали,че не останаха хора в държавата.
10
1
 
5
 
! Отговори
Diko преди 6 години
Ако БГ им е пример - да бегат надалече
9
0
 
3
 
! Отговори
д преди 6 години
Бойко каза бой по всички и на следващия ден биха Заев.
8
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Македония е обречена,по какъвто и път да поеме!ЕС ще я спаси ли от шиптърска асимилация?Сигурно....От друга страна,македонците нямат сили да се преборят за страната си,а и САЩ са твърдо против и застават зад албанците.Безнадежден случай.То не че и ние имаме перспектива....
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боооже големият реформатор ... ти си по -скоро спец по тупането на топката и докато тупаш топката с уж реформи крадете всички като изоглавени и това е причината да сме на всички последни места,защото само лъжете,че правите реформи,че работите,но резултата е ЗЕРО !И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕВЪРНЕМ В ПЪРВОСТЕПЕННА ЗАДАЧА ДА ИМ НАМАЛЯМЕ ДОХОДИТЕ НА ТЕЗИ ТЪРТЕИ ,ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА ТРЪБИМ ЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ,ЗАЩОТО РЕЗУЛТАТ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА ЗА НАРОДА НЯМА И ТОВА ГО ПОКАЗВАТ ВСИЧКИ КЛАСАЦ
6
11
 
3
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Държавник от ранга на Стамболов, Наполеон, Чърчил, Кемал Ататюрк и т.нт.Поклон!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от позицията на какъв точно Тиквата се меси във вътрешните работи на чужда държава.Да не би Бълграия да е цъфнала и вързала, че и акъл на околните дава.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднокнижник/2 , вече ти обясниха!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво добросъседство! Те ти се качиха на тиквата, той ще им помага!!!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е смешно като даваме акъл на други държави, особено по отношение на реформите. Ние 30 години правим реформи, които не са никакви реформи.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, вождът Еднокнижник пак се появи. Бях започнал да се притеснявам за кръвното му.