Радев и Щайнмайер: Път към ЕС за Западните Балкани!

Президентът ни призова за съвместни учения с германските въоръжени сили
Обновена: 2 юни 2017 20:19 | 2 юни 2017 20:10, Веселина Йорданова
14
Радев и Щайнмайер: Път към ЕС за Западните Балкани!
Румен Радев. Снимка: БТА

Президентите на България и Германия потвърдиха подкрепата си за европейската перспектива на държавите от Западните Балкани.
 
Необходима е по-активна подкрепа за реализацията на европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, която е в интерес на  стабилността и увеличаването на икономическия обмен в региона на Югоизточна Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, които проведоха днес телефонен разговор.

Разговорът се проведе по инициатива на българския държавен глава, съобщиха от прессекретариата му.
 
Президентът Радев поздрави Франк-Валтер Щайнмайер с поемането на президентския пост в Германия и изрази увереност, че това е нова стъпка в задълбочаването на двустранния диалог, икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни.

"За България Германия е стратегически партньор в рамките на ЕС", подчерта президентът Радев, а президентът Щайнмайер заяви, че е приятел на страната ни и региона и изрази готовността си да работи за разширяване на икономическите отношения на Германия с България и Балканите.
 
По време на разговора българският държавен глава призова също така за разширяване на партньорството между българските и германските въоръжени сили и за провеждането на съвместни учения.
 
Президентът Румен Радев отправи покана към президента Франк-Валтер Щайнмайер да посети България в удобно за него време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сьвместни учения и никои не казва кои ще ни напада и от кого да се пазима за мен опастността идва само от султаната и русия е тази която ще се опитада ни предпази
12
1
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
не е като жената на Плевнелиев и на Баце, които ни омръзна да ги гледаме по приеми,всеки път...И по-добре да си *** пиарката, и да сключи законен брак с нея, отколкото като Герберската клика, да *** цялата държава, и да лъже, че сме цъфнали и вързали от всякъде, и благата вече текат от рога на изобилието...
11
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен11Май леко профанизираш нещата, а? Или може би това са ти интелектуалните възможности? Да завършиш първи между чуждестранните слушатели Американско военна академия, малко ли е? Да станеш генерал по заслуги, а не да те назначат от охранител-направо генерал, да Произнасяш, а не да четеш като Плевнелиев слова на нац . празници, при това-писани от други, това не е ли заслуга? Впрочем, даже сравнението с Плевнелиев е обида за настоящия президент.А за пиарката-браво, има вкус не е като
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си прекараш живота между пет самолета ида си перкаш ПР ката. За награда 200 бона !
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тезци млади българи не стават за войници, мекотели са, пък и само гей парадът е в мислите им.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааааа, първи път с германците - национална катастрофа! Втори път с германците - пак! Измъкнахме се замалко, с помощта на руснаците. Какво - искате трети път!
7
1
 
2
 
! Отговори
аз съм Радев преди 6 години
Желая,скъпи българи да споделя нещо с вас.Аз съм много сериозно ***!Крих се,но вече като обществена личност,иака мои поданици,да знаете,Аз съм едно ***,с наследство 35 сантиметра черен от предния колега с когото сче в...много близки отношения.Та,народе мой,аз,съм ***!!!Бих се радвал народа да ме нарича по народно му,Пендехото!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
150 години след войната Германия няма право на армия собствени медии и право да печата пари........................ДО 5НЕЩО МНОГО СЕ Е ОБЪРКАЛО В КУХАТА ТИ ГЛАВИЦА.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
150 години след войната Германия няма право на армия собствени медии и право да печата пари. Златният им резерв се намира в САЩ С какви въоръжени сили ще провеждаме съвместни учения
4
2
 
1
 
! Отговори
ПРАЙД преди 6 години
Радев май след този разговор е с намазани ски и са го бутнали по пистата .Какво значи *Западни Балкани* ?България , Турция , Албания , БЮРМ , Косово ?Ако Радев е по-тарикат би трябвали да се разграничи от това изказване на кмета на някакво германско село .
3
0
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Xa-xa, tezi o6te govorqt za ES :-D
2
4
 
1
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Всички ни се смеят с тази неподготвена, ниско квалифицирана армия а да не говорим за техниката.Говорих с един от Американците разположени в Старо Село ли беше базата им и няма да ви казвам коментарите че направо ме хваща яд да го напиша.Иска ни се много да сме като другите в ЕС ама няма начин да стане. Нас ни подминават като малка гара, иченията се провеждат в Румъния без БГ контингент. Ехх кога ще ги стигнем Ръмънците?Бяхме добре но не и сега колкото и да ни се иска.Първо да се започне от персонала и тренировка че като ги видя какви са отпуснати в днешно време и жам ми става.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военни простотии.