Сделка: Линеен км от граничната ограда – 1 млн. лева!

Ангел Найденов заяви, че цената е 4 пъти по-висока
Обновена: 8 юни 2017 11:11 | 8 юни 2017 11:07, Петя Славова
37

Какво се случва с оградата по границата ни с Турция? Бившият министър на отбраната Ангел Найденов заяви преди няколко месеца, че днес тя е 4 пъти по-скъпа.

"От отговор на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов разбрах, че в периода на месец май са били построени 133 км, като предстоят още 70 км. Към онзи момент са били платени 169 млн. лева. Тоест, един линеен километър струва малко повече от 1 млн. лева", обясни Найденов Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Политикът заема поста министър на отбраната по времето на кабинета "Орешарски", когато започва изграждането на оградата по границата на страната през 2014 г.

Найденов изброи най-неясните за него аспекти от ситуацията около защитното ни съоръжение.

"Първо е дължината на това съоръжение. Второ, сроковете, в които трябва да бъде завършено. Най-неясен е типът на оградата, а накрая и цената й", посочи той.

Ангел Найденов предполага, че дори и министрите нямат отговор на съмненията какво точно и как е изпълнено по оградата. Той уточни, че след промените, направени по време на 43-тото Народно събрание, отговорността за защитното съоръжение се възлага на областните управители.

"Те са тези, които без обществена поръчка директно възлагат изпълнението на проекта на територията на съответната област", заключи Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте кой е надул цените и в затвора. От такива крадци държавата не може да излезе от батака
29
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Как даже не го изкара 10 млн лева не знам. То бива крадене ама като вашето няма. Дано се задавите.Като нашата мафия във властта и отделните институций няма никаде.Честито никога няма да се оправим, дупката на Европа.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да се разберем!!Вие всички свързани с изграждането на това съоръжение лица и фирми телена ограда ли строите или изграждате гранична магистрала за тези пари??То,бива,бива крадене и грабене,ама спукахте се бре,спукахте се и спукахте този народ да ви плаща грабежа!!
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оградата на Орешарски беше напълно безплатна за данъкоплатците като се има предвид, че не беше построен нито един метър от нея.Нещо като магистралите, които Станишев бил построил, но никой досега не може да ми ги покаже къде се намират.
26
0
 
16
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
1 млн на километър ние да не вдигаме китайската стена
25
0
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Абре 27-ми ти можел ли да търсиш в нета и да четеш!? Щото ако не то по-добре да не спорим *** и ти да не пишеш!
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото Орешарски не построи нито един сантиметър от тази ограда, направо беше без пари.
23
9
 
3
 
! Отговори
Дренчо Чаушев преди 6 години
БОКО Е ВЕЛИИЙК И НИЕ С НЕГО МНОГУ СА РАЗБИРАМЕ И ЗА МЕНЕ ТОЙ Е СВЕТЕЦ И СЪМ ПОРЪЧАЛ НА ПОП ИВАН ДА МИ НАПРАВАТ ИКОНА С НЕГОВИО ОБРАЗ И ДА МУ ПАЛИМ СВЕЩИ И ДА МУ СЕ МОЛИМ ДА НИ ПАЗИ ОТ СЕКО ЗЛО
22
0
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа че Орешарски крадеше-крадепе, *** тия ГРОБАРИ *** те крадът в ПЪТИ ПОВЕЧЕ бре! Ба си маата! Тая павлова с това саниране дето се оказа, че сме изхабили само милиард два над разрешените и накрая се оказва, че е било по-добре преди санирането, та не се ли НАКРАДОХТЕ бре!? Или викате то сега има едни "патриоти" дето и те ГЛАДНИ и КРАДЪТ! Май ше се наложи и трета ограда да се прай и 5-то саниране, че и още 10 магистрали ше се наложи да се праят, че инак от ДЕ ШЕ СЕ КРАДЕ!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо оградата в Унгария е по-евтина? При това е двойна!!!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ок, имали са бол пари дали са, ама ефекта ми е много съмнителен след като продължават да се обръщат едни бусове с мигранти....
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, Цвъки и на Филиповци казал, че те (ГРОП) ги давали парите за огради , а после за бутане !
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Столипиново казаха : Тия паре са от бат Боко , ни ривете , пенсии !
17
3
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Герберски бръмбаре, а защо при Орешарски цената е била 4 пъти по-ниска. Там не са ли строили прилежаща инфраструктура? Крадци долни, герберски, да ***!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божкееееее те от платина ли я леят тая ограда! Ето това е кражба ама яка! Само дето никой не го констатира, съобщава и проверява, защото всички са във тая кражба, вашите народни любимци от ГЕРБ!
15
3
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Много мирише тая ограда, мноого мирише....
14
19
 
5
 
! Отговори
Червен каскет преди 6 години
Червени каскети, не се строи само ограда, а прилежаща инфраструктура като пътища, отводняване, укрепване на скатове и др.Разбрахте ли червени каскети или пак да ви повторя?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената е такава, защото оградата е санирана. Нали сега е модно с тази думичка да се крадат милиарди.
12
0
 
13
 
! Отговори
Мили офтси, преди 6 години
Офтсииииииииииии заспали, много скъпа тая кошарка бе. Желязо-бетона е доста по-ефтин и само няколко пъти по-здрав! бееееееееееее - яж сено
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Besobrasie dalavera goljama rasledvane da ima pari sa pensiii nama gorsnov da kaje kade sa parite na pavlova 50 miliona gi nama a i sa ogradata sa saniraneto dalsverite na stroitelni fa priateli na pavlova i dr ot gerb koito uj pe4alat konkursa kolko komisioni sa vseli pavlova milionerjata ta i minister s ismisleno ministerdtvo bravo boiko i zezko veliki ste a sa unijitelni pensii 300 lv mnogo bi de vidaha 200 lv koi ot vas gerb patrioti na m e s 200 lv pavlovs e s 20,000 na m ili ????besobrasie