Експерти: България – посредник? Няма потенциал!

Боян Чуков и Илия Илиев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 юни 2017 09:53 | 14 юни 2017 09:37, Елка Василева
35

България няма потенциал да бъде посредник между никого. Представляваме интерес за Турция, тъй като ще председателстваме ЕС и чрез нас Турция може да постави своите искания по отношение на Брюксел.

Тази позиция изрази в студиото на Bulgaria ON AIR международният анализатор Боян Чуков в контекста на посещенията на премиера Бойко Борисов в Германия, Франция и Турция.

"Във френската преса няма нищо за посещението на нашия премиер във Франция. Няма сключени споразумения и поети сериозни ангажименти. Посещението в Германия по нищо не се различава от това във Франция", заяви Чуков в предаването "България сутрин".

Според него липсва експертен потенциал в българската дипломация. "Погледнете по какъв начин бе отиграна визитата на Масуд Барзани в София. Беше оставено положение, в което да тръгнат слухове", даде пример експертът.

Политическият психолог д-р Илия Илиев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че Турция е много голяма държава, базов член на НАТО и разполага с отлична дипломация. По думите му при нас това не е така и ако "Борисов се прави на голяма работа" - добре, но ще се получи смешно, ако наистина иска да посредничи.

"Борисов поставя искания в интерес на България, защото от него се иска нещо. Иска се, защото имаме интересно географско разположение и председателството, което дава възможности да се иска", обясни д-р Илия Илиев.

"Българската дипломация е разгромена и няма да могат да се реализират повечето от възможностите", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
Какъв експерт може да бъде дъртото ченге Боян Чуков?На него постоянно му е крив светът, защото отдавна и напълно заслужено никой не го бръсне за слива.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Експерти: България посредник? Няма потенциал!тия по какво са експерти, освен по обискане по медиите?
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24България няма потенциал за нищо след 1989 г.,откак дойде "демокрацията"!!!а преди 1989 бяха потенциал до потенциала :)
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите политици нямат потенциал да оправят държавата,тръгнали други да оправят.Дали наистина си мислят,че някой ги взема насериозно?
18
0
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
От простия човек могат да се очакват само простотии!Но рано или късно ще се стигне до непростима простотия!Освен ако не се намери някой, който да успее да го укроти.........
17
1
 
9
 
! Отговори
ХАСАН преди 6 години
Бойко Б. да не надскача сянката си! Той просто няма нито умствен багаж и нужното образование да се прави на дипломат-посредник. Пожарникарството и дипломацията са на светлинни години едно от друго! Снижи се Бойко и си застани на нужното място в европейската политика..ниско, ниско!!!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къдравата Сю,Н.Младенов,Р.Желева,Соломон Паси........все първи дипломати на България?!Ужас и безумие!
15
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Клоун който дори не е смешен това е Б.Борисов! Обикаля по "началниците" като цветарка да слушка и изпълнява техните желания! Разбирането му за дипломяция ако изобщо е чувал тази дума започва и свършва с мазнене и прегръщане угоднически на същите! Надути пуяци с високи заплати, коит идея си нямат какво да защитават - това са дипломатите български!
14
8
 
1
 
! Отговори
егати преди 6 години
...експерти.., много бързо сваляте гарда! И естествено по български да си оплюем паничката сами!!! Защо не кажете, че ще се стегнете, че ще направите всичко по силите си ..., ми още клането не започнало и ние сме си дали главите на дръвника! Сами се плюете и искате уважение от народа!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единствено което се отрази и имаще медиен интерес в двете страни които посети бате боико е неочакваната повишена продажба на пожарникарските кофи
12
2
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Като дойде Борисов на посещение в Германия, официалните власти пускат двойника на Меркел.Той обаче е изтрещял и си мисли, че се е срещнал с оргинала.Някаква хартия да е подписал, или само устно потупване по рамото?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската дипломация е разгромена и няма да могат да се реализират повечето от възможностите". 26 години се разгромява всичко българско и родно - икономика, селско стопанство, армия и специални служби, дипломация . Наскоро ще се питаме ами ся кво праим и накъде?
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Презирам немците.
9
2
 
29
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
По немската телевизия въобще не споменаха за посещението на Б.Б. в Германия.Ако беше не Бойко, а Виктор Орбан, всички медии щяха да отразят събитието. Колкото повече Унгария, Полша, Чехия и Словакия си държат на НАЦИОНАЛНИТЕ си интереси преди всичко, толкова повече са УВАЖАВАНИ в ЕС. България въобще не я зачитат, най-вече заради угодническото васалско поведение на Б.Б., както и за силното присъствие на някои слоеве от населението ни, смятащи че и тук могат да продължават да живеят по старому.
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 10 И 9 ГОЛЕМИЯ ПОТЕНЦИАЛ ГО ОПРЕДЕЛЯ МОСКВА. ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ1944Г. А ГОЛИМИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА РУСИЯ ГО ОПРЕДЕЛЯ САЩ ИЗВОДА Е С БРЮКСЕЛ И САЩ И МАЛКО ИЛИ НИЩО С МОСКВА.
7
3
 
30
 
! Отговори
цветанов преди 6 години
Борисов - дипломат ха ха ха ха ,прилича по -скоро на единия от тримата *** на Доньо Донев
6
4
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Хора, не се горещете. Стани като Латвия, Литва или Естония ги вземат в ЕО повече насериозно, отколкото нашата мила Родина. С агресивна днешна Турция трябва много да се внимава. Една погрешна стъпка и последиците за нас ще бъдат страшни. Бойко Борисов все повече ми напомня бай Тошко. Много пчели, много бръмчене, а мед няма...Г-жо Василева, вашите публикации са прецизни и винаги интересни, благодаря. Когато поиска и г-н Ал. Попов пише много добре. Останалите Ви колеги и колежки са "ала Михаелка".
5
6
 
38
 
! Отговори
:) преди 6 години
България има голям потенциал, но с Премиер Тиква сме по-жалки и от африканска държава. На банкянския му се смеят по срещите на ЕК. Всички знаят, че могат да си поискат каквото се сетят, ако преди това похвалят балканския пехливанин пред някоя селска телевизия.Погледнете как се дуе бай *** и колко е смешен до умни, образовани и интелигентни хора.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като няма потенциал, защо й се предоставя такава роля? Само въпросните "експерти" да не казват, че защото другите държави са цъфнали и вързали. Тази роля ни е предоставена от ЕС, защото ако нещо нередно се случи, най е лесно да си измият ръцете с нас, на принципа "вие бяхте там, вие говорихте с този и онзи". ЕС са едни страхливци и мишкари. Ако съм на Борисов, ще ги оставя да се оправят и с Путин и с Ердоган както могат! А сега ни изнудват с клаузи и заложени договорки.
3
17
 
15
 
! Отговори
Ники преди 6 години
"България няма потенциал...". Това политическо джудже няма троха познание по политика, история и дипломация - та нали малка България бе посредник между великите Германия и СССР 1939 год. за пакта между тях!!!