Каракачанов: Да служиш при тези условия е героизъм!

Министърът награди военни, спасили пилотите в Черно море
15 юни 2017 16:52,
37
Каракачанов: Да служиш при тези условия е героизъм!
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов беше на специална церемония в щаба на Военноморските сили във Варна, където награди военнослужещите, участвали в спасяването на пилотите от катастрофиралия в Черно море хеликоптер "Пантер".

Още по темата

Спасителите споделиха, че до последно са се борили за живота на загиналия майор Георги Анастасов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов вече се е срещнал със спасените пилоти - Павел Симеонов и Анатоли Апостолов. Предстои двамата да бъдат изписани от болница.

Каракачанов заяви още, че службата в армията при настоящите условия и ниското заплащане е равна на геройство.

"В трудните времена, в които живеем, и при недоимъка в армията да служиш във въоръжените сили е героизъм. В армията служат хора с дух и не заради заплатата, а за каузата да защитават България. Лесно е да служиш в армия, в която има добро заплащане, модерна техника и всичко е като по филмите. В тези армии на наши партньори и конкуренти служат хора, може би, предимно заради финансовото заплащане. Героизъм обаче е да служиш в армия, в която десетилетия наред проблемите са пренебрегвани и след толкова реформи накрая се замисляме дали те бяха необходими и не попречиха ли на боеспособността", заяви Каракачанов.

След инцидента с падналия "Пантер" министърът призова да не се обръща внимание на "умниците, които бързат да хвърлят кал върху армията".

"Като стане нещо подобно като инцидент, вината се хвърля върху военните, а истината е, че в този случай всички професионално са си изпълнили задачите, особено спасителният екип, благодарение на който днес бях в болницата, а не на друго място", коментира още военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
до 30ма ло умников българската армия вече от две години е въведено приветствие и без шапка, сюртук е баща ти че те е създал такъв хейтър не гра митен.
23
1
 
1
 
! Отговори
с преди 6 години
Какви герои са това,просто работа в условия за военни .Май бъркаме геройството с работата,а г -н министре.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тоя сюртук защо козирува без шапка
21
0
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
....и въобще да се живее в Бг е героизъм!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хможе
19
3
 
6
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Едно леко учение резултата: катастрофирал хеликоптер и паднал МИГ 21 и загинал млад българин....Уплашихме Иранците и Руснаците стига толкова.Поне вече жертви да няма ...Мир и прогрес ни трябва стига кьорфишеци и шкембе войводи и далавер патриоти...
18
2
 
3
 
! Отговори
Mewer преди 6 години
Bravo na bg asker. Edna machta v cialoto cherno more...i s pravilno popadenie...
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Шкембе Войвода! Гуем си! Направо засенчваш Еднокнижника!
16
4
 
12
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 6 години
А КОГА ЩЕ КАЖЕМ ПОНЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.ДА НЕ БИ КОРАБА ДА УДАРИ ХЕЛИКОПТЕРА - В НАШАТА РОДИНА И ТОВА МОЖЕМ ДА ЧУЕМ И ДО ТАКЬВ ИЗДОД ДА ДОСТИГНЕ ПРОВЕРКАТА.КОГА ЩЕ СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА ЧЕ ПИЛОТА НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА МАШИНА ЗА 50 000 000 ЛВ. КАТО СЕЛСКИ ДЖИГИТ И ГЬЗАР И ДА ПОСТАВЯ ЖИВОТА СИ И НА ОЩЕ ДВАМА НА КАРТА.ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ОТ ТЕЗИ ИЗПЬЛНЕНИЯ БЕШЕ ПОДЛОЖЕН НА РИСК И ВОЕНЕН КОРАБ И ЕКИПАЖА МУ !!!
15
3
 
2
 
! Отговори
от 19 преди 6 години
Мда сменили са устава 2012... може да се козирува без шапка като истински натовци...
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога може да се козирува без шапка в Българската Армия?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега ще се дойдем до служим и ставаме герои ще умрем с чест да опазим панелките и хотелите на крадливите депутати, аха чакайте. Върнете Костов дорде не е късно, човека ви каза трябва да смъкнете валутния борд вече няма как да индексирате инфлацията. Просто аритметически не излиза За туй не можете да вдигне заплатите тъ-пун-гери червени
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се поддържа идеологията . Раздуваш много държавния апарат , правиш им облекчения и курорти и не ги каРаш да работят. За това комунизма е държал 50 години. Тук всички , които го защитават са именно бивши слуги в държавния апарат, които са се раздеали на мизерни заплати и малко четки. Сега не могат да преглътнат, че в частния бизнес може да вадиш милиони , ако имаш акъл. Ще си умрат излъгани .
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов геройство е да гледаш семейство и да не ти плащат заплатата. Пре военните ПАРИТЕ върнат редовно. И всеки си пресмята риска
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи герои сте бе Каракачанов продължавайте все така. Бурни овации от зрителите.
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква кауза те гони бе Каракачанов ? Отишли са в армията заради демократичната безработица. Коя България да защитават ? Тази ли на мошенниците милиардери политици ограбили държавата с приватизация ? Ай сик тир бе ...
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е героизъм , че са на работа ли ? Всеки един гражданин е на работа всеки ден ! Ние не сме ли герои? Не стига дето данъци плащаме ами и държавните служители всичките герои ? Я се успокойте малко.Тея дето са в мините , тежката промишлрност , частните фирми бачка щи по 12 часа , сервитьорите ...Всички те не са ли герои?
7
0
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Щом не е споделил ,че е равно на подвиг да си министър на отбраната в тези условия пак добре.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да служиш при този министър е фанатизъм.
5
2
 
20
 
! Отговори
Пожар преди 6 години
То и да караш по Бг пътищата е героизъм ! Да се живее в Бг с Бг заплати е героизъм ! Да се отглеждат деца в Бг също е героизъм ! Изобщо голям героизъм извършва редовния гражданин, работещ данъкоплатец !