Борисов скастри общините: Гише, след гише... вгорчаваме живота на хората!

Увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите
16 юни 2017 16:00,
85

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството и местната власт ще направят всичко възможно, за да облекчат административната тежест за гражданите и бизнеса.

"Искаме да поставим гражданите и бизнеса в положение да не се редят на гише след гише и да плащат по няколко такси за една административна услуга. Така им вгорчаваме живота", заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът даде пример, че хората и бизнесът срещат проблеми с администрацията от столичния КАТ до столичния кадастър и общините, като посочи, че трудно се прави разлика на опашката кое е община и кое е държава.

"Хората трудно правят разлика на опашката и когато има административна тежест или си загубят дни да си извадят един документ, се създава усещане и за тревожност, и за корупция, и за напрежение в обществото", каза още Борисов.

Не може на места услугата да струва 2 лв., а таксата към банката - 3 лв. Трябва синхрон с общините, настоя още той.

Бойко Борисов увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите.

"Нямаме месеци и години за анализи. Прекрасно знаят всички кои са местата, на които има опашки. Там, където е необходимо, ще се вложат средства, ще се вземе едноличен контрол", заяви Борисов.

Като положителен пример той даде Луковит, където всички административни услуги вече са опростени.

На срещата в МС днес присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. Участие взеха още кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Крадат МИлиардиПри 800 000 на държавна работа, 2.6 мил. пенсионери, 1 мил. братя, и има няма 500 000 подрастващи от уж 7 мил. държава (по скоро 6.5 мил вече) има около 1мил. реално работещи, от който като се махнат всички който не са в производство (защото само то внася пари в държавата, чрез износа) няма как да станат нещата. 2016 - 31 158 милиарда износ / 6 мил. = 5200 лева / 12 месеца =433 лева на човек в държава - ето за това са ниски заплатите. + 51% от заплатата отива в преки данъци!
68
0
 
0
 
! Отговори
финасова мафия цака преди 6 години
За огромните кражби на милиарди са виновни счетоводителите с нагло престъпния "закон за счетоводството" замотават реалните приходи и разходи на фирми и министерства.Тези престъпници принуждават фирми и правителства д а харчат стотици милиони за издръжка на ненужни счетоводители и замотават тежко и завинаги мениджъри и министри.
67
0
 
1
 
! Отговори
Крадат МИлиарди преди 6 години
АКо БОрисов беше собственик щеше да фалира още първите два месеца.От всеки работник трябва д а ограбят ефективно по не по 23 000 живи лева годишно за приходната част на бюджета.
66
0
 
2
 
! Отговори
Крадат МИлиарди преди 6 години
Предупредете Борисов че с е харчат десетки милиарди за ненужни корупционни цели и издръжка на огромна нагло престъпан администрация - участваща в ограбването на десетки милиарди годишно от народа.Само около 1 000 000 човека работят в БЪлгария на работни места които носят пари за народа.Тази година от тях трябва да се ограбят над 23 000 000 000 живи лева за да се напълни тн"ХАзна" .Те издържат огромната крадлива администрация ..ПЛащам им заплати ,осигуровки,луксс коли ,вертолети,самолети
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е, след три мандата ли разбра, че администрацията е бавна.
64
0
 
1
 
! Отговори
Bg referendum преди 6 години
Sofiiskia darjaven teror e v kapana na sobstvenia si terorizam kam sobstvenia si narod...
63
0
 
4
 
! Отговори
ЕЙ,БОКО МЕНТА преди 6 години
ТУК ЕДИН ДИТИРАМБИ ВЪВ ВЪЗХВАЛА НА БОКО-ПЛАЩАЛ СИ ОСИГУРОВКИТЕ И ГО ЛЕКУВАЛИ БЕЗПЛАТНО ПО ПЪТЕКА НА НЗОК. АЛАНКООЛУ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ БЮДЖЕТА. И ТОВА НЕ ПЛАЩА, ЛЮБИМИЯТ ТИ ВОЖД. НЯМАЛО ДА ВЪВЕЖДАТ ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩОТО ЩЕ УВЕЛИЧИЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА ОТ ОСВОБОДЕНИ СЛУЖИТЕЛИ???КОЙ ЛИ ВЯРВА НА ГЕРБ -РСКИТЕ ЛЪЖИ.СЛУЖИТЕЛИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ СА ВЪРЗАНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ.А ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ОСВЕТИ БЕЗОБРАЗИЯТА НА ВЛАСТТА И ЩЕ ОБЛЕКЧИ ХОРАТА И БИЗНЕСА
62
0
 
3
 
! Отговори
РЕВНИВИЯТ ЗАВИСТНИК преди 6 години
АЗ ПЪК ЧУХ, ЧЕ ЩЕ ПАДАТ УДОСТОВЕРЕНИЯТА ЗА СЪДИМОСТ, ЗНАЧИ ВСЕКИ КРАДЕЦ ЩЕ Е С ЧИСТО МИНАЛО, ЩЕ *** ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И СЪЩИТЕ ТЕЗИ КРАДЦИ ЩЕ ДОБРУВАТ ПОД СЯНКАТА НА ПАДИШАХ БОКО. АЯФЕРИМ БОКО, МАШАЛЛА. И КОЕ ТОЧНО БЕШЕ СПЕШНОТО ЗА "ОПЕРАЦИЯТА" МУ. ПАК СТОЙКИ И ЧАЛЪМИ ЗА ПОЛИРАНИТЕ МОЗЪЦИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ. КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА НА МУТРЕНСКИТЕ НОМЕРА.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат българите да станат дебели сввине като американците.
60
0
 
4
 
! Отговори
Y Yotov преди 6 години
Tozi *** sled 100g upravlenie nakraq razbra kakvo trqbva da pravi! I pak ne sam siguren che neshto shte se sluchi!
59
3
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До трюфелаТАКА Е--ОТИВАШ ПРИ НОТАРИУСА ЗА ПЪЛНОМОЩНО ПРАЩАТ ТЕ ДАПЛАТИШ ТАКСА И ТО САМО В РАИФАЗЕНБАНК ТАМ ТИ СЛАГАТ 110 ПРОЦЕНТА ТАКСА---РЛИ 5 ЛВ---11ЛВ ШИВ ГРАБЕЖ ОТ СТРАНА НА НЕМЦИТЕ А БОИКО И ДУМА НЕ КАЗВА ЗА ТОВА ЧЕ 80 ПРОЦЕНТА ОТ БАНКИТЕ В Б--Я СА ВЕЧЕ ИЗКУПЕНИ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ КУПЕНА Е И БНБ ПОЗОР ОСТАВКА ПРОДАЖНИЦИ
58
1
 
16
 
! Отговори
загрижи за народа ? преди 6 години
ТА ТИКВУНЯ СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ ЗА ЦЯЛАТА БЮРОКРАТИЧНА МАШИНАРИЯ КОЯТО НА ВСЯКО ГИШЕ НИ ДОЯТ КАТО МЛЕКОНАДИНИ КРАВИ ЗА ВСЯКО ДОКУМЕНТЧЕ 15лв. 20лв, ИЛИ 30 лв.
57
8
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Има ли неразбрали :Бойко Борисов е опериран успешно от менискус - предстои безплатна рехабилитация във правителствена болница по пътека !Бойко Борисов трети мандат си плаща здравните осигуровки и получава заслужено безплатно лечение !
56
3
 
5
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 6 години
Новината на деня - Бойко са го оперирали от менискус жив и здрав е живота му е извън опасност !
55
1
 
12
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
*** - По-*** - Най-*** - Банкянската Тиква Винету !!!А, извинявам се...имало и още един... - Свръх *** - Българският народец....
54
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Най -важното е че Бойче са го оперирали от менискус днес - операцията е успешна и Бойко Методиев Борисов е жив и здрав , ще се върне на работа като премиер на Българите !!!
53
1
 
19
 
! Отговори
naco преди 6 години
Пак ПОВТАРЯМЕ: ДРУГАРЯТ Борисов е ВРЕДЕН за България! На ДЪРЖАВАТА са ни НУЖНИ РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ,а не БАТЕ Бойко!!! НАРОДЕ????
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да парадира с това,което одавна трябваше да бъде факт,да беше купил читави трамваи,а не бракми,които само са пребоядисани,а една от тях-трамвай 22 преди минути се запали пред паметника Левски и само чудо спаси пътниците от трагедия.Я идете в Хърватия да видите какви нови трамваи се движат.Те по-богати ли са от нас.Бият барабана за дребни неща,а сериозните им гафове се потулват.
51
3
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Тиквата няма сметка да направи електронно правителство,защото после трябва да съкрати персонал,а този персонал ще му е необходим за следващите избори. Тъй че той ще раздува,а не да съкращава администрацията иначе как ще управлява говедата 30 години,които той каза,че смята да управлява?
50
2
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Боко ти като премиер трябва да разбереш,че общините са част от държавната администрация. Държавата,т.е. правителството не може да управлява само цялата страна,за това България е разделена на области,а областите на общини за лесно управление на държавата. Така,че държавата не е само държавната администрация и обласните управи,а и общините,които се явяват представители на държавата по места. Не зная защо дуржавата я разделят на държава и общини,като че ли общините не са представители на държава