БСП скочи: Премиерът еднолично разпределя излишъка. Жалба в КС!

Нинова обвини ГЕРБ в сбъркана политика към местната власт
16 юни 2017 12:23,
37
БСП скочи: Премиерът еднолично разпределя излишъка. Жалба в КС!
Снимка: Булфото

БСП обвини ГЕРБ, че разпределя излишъка в бюджета пиарски и користно. В декларация на парламентарната група на социалистите Корнелия Нинова заяви, че премиерът Борисов решава еднолично и субективно и се разпределят към общините милиони левове.

Заради това от левицата искат актуализация на бюджета и ще внесат жалба в Конституционния съд за отмяна на член в Закона за публичните финанси.

"Не сме против да се финансират общините, а сме против начина, по който го правите. Вместо да внесете актуализация на бюджета в парламента да решим как се финансират общините, го прави еднолично Борисов, където кметовете са от ГЕРБ. Поощрявате удобните и наказвате неудобните. Разделяте гражданите по користен, партиен и лобистки принцип", настоя червената лидерка.

Тя обвини управляващите в сбъркана политика към местната власт и поиска актуализация на бюджета.

"Отношенията държава - общини се уреждат през Закона за публичните финанси с акт на Министерския съвет. Това противоречи на Конституцията. Затова подаваме жалба към Конституционния съд и предприемаме крайна мярка и искаме отмяна на този член, който ви дава да изопачавате бюджетната политика по партиен и користен начин", настоя Нинова.

От левицата твърдят и че се прехвърлят на местната власт задълженията без да се предвижда финансиране.

"Прехвърлихте им незаконното строителство, професионалните гимназии... Правителството си запазва правата и парите, а на общините – задълженията", заяви Нинова.

"Говорим за Европа на две скорости. А на колко скорости живее България. Вижте големите градове и малките населени места. Регионалният министър се е превърнал в министър на магистралите. Животът не е само на жълтите павета, животът е там, където няма болница, училище, работа", заключи лидерката на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бракя коментатори не се коркайте ониса си ЕДНО-а театрото е за назе !!
26
0
 
10
 
! Отговори
А, преди 6 години
От няколко седмици фабриката на известния бизнесмен и настоящ депутат от БСП Валентин Ламбев е с прехвърлени капитали на Маршалските острови.Сделката е описана и в Търговския регистър.Всичко това става буквално дни след като Ламбев влезе в Народното събрание.Всичко това на практика означава,че Валентин Ламбев няма да внася и стотинка за данъци в държавната хазна,нещо повече,той ще се ползва от привилегията на нулевия данък в прочутата офшорна зона на Маршалските острови.Нинова чакаме изявление.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пък , кой е знае , че по цял ден философства. Къде беше Станишев като разсипваше държавата да му даде малко "акъл". Аман от наглетаа оцапани от държавни пари.Човека поне се мъчи нещо да направи...Кирил Йорданов от БСП 15 години управлява , не можа един булевард да оправи , две крушки да завие. Вижте Варна къде е сега само след 3 години нов кмет.
24
1
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Бира не пия.Никой от близките ми не е живял в панелка.Докъде съм дорасъл, не ти ще кажеш.
23
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
При мажортарен избор ,другарката Нинова дали няма да гледа парламента отвън?
22
1
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нинова иска ЕДНОЛИЧНО да променя бюджета, което е НЕЗАКОННО! Приетия бюджет на държавата е ЗАКОН, който не се коментира!
21
1
 
10
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Гладна ***, излишъци сънува - свиквай другарко, така ще е за напред. За бсп лапане няма, няма и да има !
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами спечели изборите другарко и ти ще разпределяш!И я мога ,и тате може,ама козата си сака пръч!Само с плямпане "алаКутев" нестава!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми. Снощи забодох кумата. Две години й се дърпах, ама след снощи съжалих, че не съм се предал по-рано. Перфектното маце се оказа!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Какъв излишък при тия дългове бе? Връщайте си дълговете дембели с дембели.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли още някой,който се съмнява,че премиерът разпределя парчетата от баницата,останалите само изпълняват.Но щом пак си го избрахте,значи ви харесва.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, имах си аз Бойко да не даде пари на неговите *** в общините. Към краднатите европарички да добави и от нашите на данъкоплатците. Ето затова сме на последно място в ЕС, защото от 28 години в политиката има само грабители и мошеници, никой не мисли за просперитета на нацията, за доходите, за облагородяване на пустеещи райони. После чакайте келепир.
15
11
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Излишъка е на Борисов и е негово право да го разпределя.Когато вие генерирате излишък си го разпределяйте.Със сигурност Борисав няма да ви се меси , зощото не е злобар. И за това хората го обичат.
14
7
 
13
 
! Отговори
:) преди 6 години
Герберасти, Ако комунистката е Госпожа Лъжа, значи е женена за цар Тиквун, защото той е Господин Лъжа (а и е комунист). По-лъжлив политик от него никога не се е появявал в БГ политиката. Тайничко признавате, че съм прав, нали? Не го казвайте на глас, достатъчно е, че си го мислите! Цар Тиквун е цар на Лъжата, кражбата и измамата - това са фактите.
13
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелиоооо, ще назначаваме ли пак Пеевски за шеф на ДАНС?
12
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путинофиилската измеет реве :)))) Десет години са вън от властта и вече са изнервени :)))))))) Бой по позитанската сволочч до дупка!
11
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Лъжа.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО НАГЛАТАОЩЕ НЕ СИ ДОРАСЪЛ ДА ДАВАШ АКЪЛ. СТОЙ СИ В ПАНЕЛКАТА И СИ СМУЧИ БИРАТА.
9
11
 
21
 
! Отговори
До Наглата преди 6 години
Корнелийо!Твоята партия първо да върне откраднатото!После да съдейства, ако може, за пълна изолация на червените некадърници и техните още по-некадърни потомци от всякакви длъжности в държавни учреждения и в такива на бюджетна издръжка.Накрая да разсекрети всичките си потайни архиви, за да се знае докато свят светува кой как е съсипвал България през последните 73 години!Едва след това ще имате правото да говорите, критикувате, предлагате,питате и т.н.Дотогава ще мълчите с наведена глава!
8
8
 
1
 
! Отговори
op преди 6 години
wqrno!