МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!

Министърът на вътрешните работи обаче не се ангажира със срокове
Обновена: 17 юни 2017 16:16 | 17 юни 2017 16:09,
129
МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази недоволство от вчерашната среща на синдикалисти с неговия заместник Стефан Балабанов.

Още по темата
Радев уточни, че са се обсъждали теми, които не били предмет на първите разговори. Той заяви, че молбата му била следната: "Дайте ми аргументи защо искате и на кого, ако говорим за заплати или ако имате някакви други искания, които са извън това, убедете мен, убедете себе си, всъщност, говорете и да видим аргументите".

Те не са говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата, да дойде примерно финансовият министър, заместник финансовият министър или пък Менда Стоянова, споменаха и нейното име, не разбирам защо го искат това", каза той, цитиран от БНР.

Синдикалната федерация в МВР съобщи, че приема с огромно недоумение изявленията на министър Радев и започва подготовка за протестни действия.

Според министъра трябва да бъде направен преглед на целия сектор "Сигурност" и това се прави. "Въпросът е кога – може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи", посочи Радев.

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите.

"Трябва да се погледне целият сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно, като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори", поясни още Валентин Радев.

По отношение на облеклото на служителите, Радев коментира, че униформите тряба да бъдат осигурени от държавата и да са с високо качество.

Радев каза още, че от вчера са останали  5 км от защитното съоръжение на границата.

"Сега ми се струва, че трябва да има една втора фаза - да надградим. Това съоръжение е физическата, механична преграда. В пъти по-добре ще бъде, ако успеем с тези финансови средства, защото досега сме дали 100 млн. евро само ние за оградата и всичко, свързано с нея, а сега да надградим, заедно с това да добавим там, където има необходимост", посочи Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му средства се отделят и за облекло, и за придвижване на хората, които охраняват границата. 

"И, разбира се, трябва да подобрим работата на това съоръжение. Всички се вълнуват и постоянно задават въпроса: "Да, де, то го има, но защо ние намираме мигранти в средата на държавата?". Ето сега, ако успеем да направим това, да подобрим и да надградим, ще се променят нещата", допълни той. 

Според него акцентът с хората, които пазят границата, е много важен. Той каза още, че с колегите му са проверили състоянието на границата, като отбеляза, че е доволен донякъде, но има още много какво да се направи. 

Радев призна също, че интегрираните наблюдателни системи не са изградени по цялата граница. 

"Едната част е по-малката, която тръгва от Хасково до "Капитан Андреево", другата, по-голямата, отива до Резово. Но има места, където няма такова наблюдение. По ред причини, там е нямало нужда навремето, но сега, след като вдигаме изобщо нивото и там, където няма такова наблюдение, ще бъде добавено", посочи министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До /./Къде се буташ и ти бе? От който не става абсолютно нищо,почва да работи като охранител!
91
3
 
23
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Аз съм полицай, разбира се, че искам увеличение на заплатата, но искам и реформа, искам нормална материална база, искам да се намалят щатовете на ненужни служби, искам да съм свободен и неприкосновен при изпълнение на задълженията си, искам да няма законови пречки да работя лесно и ефективно, искам високи присъди за престъпниците, които хващам, искам промяна в НК и НПК, искам много, много неща, които политическия "елит" няма файда да осъществи...
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синдикатите уплашиха и г- н министъра със техната стачка. А казват ли циндикатите от къде ще дойдат парите, от печатницата ли или от данъкоплатеца? Защото данъкоплатеца не му се иска да дава на нереформирана, тромава, нискокомпетентна, и пр. полиция. Отделно каква е разриваемост имат , уважава ли ги обществото - а това е пределно ясно от рейтиннга на полицията - никакъв.
89
2
 
22
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 6 години
Щом баба Руми Бъчвата беше министър ,значи всеки може да е министър на ушевите безхаберници.Никакво значение нямат думите на клоуна от снимката.Факт.
88
7
 
15
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Заплатата на гурльовците трябва да е според свършената работа. При този ръст на престъпността ,заплатите трябва да се намалят.И без това във всяко голямо престъпление винаги има и полицейско участие и полицейски чадър.
87
1
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако има проблеми с мотивацията и организацията в МВР, причината е министъра, защото не си разбира от работата. Да си министър не е нужно да казваш, че няма и не може.А радев само това приказва. Но иначе никой не казва те заслужават ли си заплатите.
86
6
 
11
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 6 години
Държавата ни е на първо място в Европа по брой на полицейски безделници на глава от населението.На първо място сме и по неразкрити /и нерегистрирани!/ престъпления и по корупция.Е за какви пари говори тогава кухия зелен чорап от гербаджийската банда?ОСТАВКА БЕ, ТИКВАРИ!
85
9
 
11
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Защо полицая се пенсионира рано и получава 20 заплати? Охранител също работи под напрежение и риск за живота си. Защо той не се пенсионира рано и не получи 20 заплати? Ако ще и пазач да е. Нали и той се занимава с крадци, престъпници и убийци - не се знае какъв ще ти излезе насреща (обикновено са пияни полицаи), защо охранител няма същите права при пенсиониране. Двоен стандарт му се казва, дами и господа. За едни има, за други няма.
84
6
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Константин"Около 30 хиляди трябва да е полицията, при постоянно намаляващо население! Не може полицията да е два и половина пъти повече от армията." може в полицейския тип държава полицията е най-важния орган В САЩ например има 13 агенций за сигурност и само ЦРУ са около 2.5 милиона България по примера на останалите шенгенски държави ще се трансформира в полицейски тип държава, за това кучетата-пъдари трябва да са сити, нищо че народа мре от глад !
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реално погледнато полицията това е държавата дефакто.Обаче като няма държава,за какво полиция говорим!Почти всички политици,управленци,депутати имат лична охрана.Значи на тях им дреме за народа,те са си осигурени откъм сигурност!И така остава мижавия народец да се справя както може.
82
5
 
14
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Всеобщо мнение. Трябва да съкратят и реформират полицията и тогава да им дадат по-високи заплати. Около 30 хиляди трябва да е полицията, при постоянно намаляващо население! Не може полицията да е два и половина пъти повече от армията.
81
5
 
15
 
! Отговори
boshlaf преди 6 години
С този министър МВР е обречено на ВЗРИВ! ДЕМАГОГ..и зелен чорап. Той искал "аргументи"... ами ела да упражниш ЗАКОНА с 650 аргумента на месец бе,ТЪПАН!
80
3
 
21
 
! Отговори
ВВВ преди 6 години
Господин Зелени чорапи/министър/ полицията трябва да е ефективна ,а не бюрократична/22 000 администрация/!!! Да бъде екипирана ,а не е получавала униформи и коли от 5 години/краде се бюджета от политиците/!!!Трябва да е добре заплатена /начална заплата 650 лв/ накарай някой младеж да работи до 55 години с *** и убийци!!! ТОВА СА АРГУМЕНТИТЕ И ТИ ГИ РЕШИ!!!
79
2
 
18
 
! Отговори
До Ивчо преди 6 години
Сигурно си полицай или имаш близки такива.Като прескочиш коменарите,които са писани ейтака,просто от любов към спорта,ще прочетещ и не малко смислени такива.Ако успееш да си направиш изводите,добе,ако ли не,си е за твоя сметка!А от мен единствено само уважение,към тези служители на МВР които съвестно и честно си вършат работата и за които тя е призвание,но тези сътвърде малко!
78
3
 
21
 
! Отговори
Pipi преди 6 години
Ами увеличете и на народа заплатите и те да си поемат въздух и да се почустват Българи...
77
8
 
17
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
как един не пипита, бе аджаба защо им дават тез 20 запкати, рано ги пенсионират, имат 30/40 дни отпуск, как е в другите държави. Просто е важно да мразиш и завиждаш и да оплюваш.Но претенциите са безкрайни, те полицаите са машини, семейства нямат, полуроботи.....само че докато ти си гушкаш вечер децата, неговото го изпраща на дежурство вечер притеснено, тате да не му се случи нещо...
76
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 години
*** народ слаба държава! За 28 години един българин не е стачкувал за по-голяма заплата и по-добра работа!!!Оставихме шепа крадци да ограбят и прогонят българите в чужбина!Вината е наша,че ги търпим и не си търсим правата!
75
1
 
23
 
! Отговори
РБ преди 6 години
Разделяй и владей!!!Политиците разделят българският народ , като противопоставя различните професии!!!Истината е една Боко не е увеличавал заплатите от 5 години и България тъне в мизерия!!!! Сравка Румъния,Чехия и Унгария!!!!
74
7
 
5
 
! Отговори
tvenkov преди 6 години
жалко,много жалко,ако мотивацията на един полицай е 200-300 лв.Бог да пази България!
73
10
 
6
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
защо все 20 тв заплати и пенсионирането са ви трън в очитв. Ми идете станете полицаи, ще вземете ивие, места свободни бол. ама не ву стиска. А на учителите като им дигат заплатите те на колко да се пенсионират, на 100 години.Ми да вземем заплати на тез полицаи да не им даваме щото на куп щели някога да вземат. И да ди питам ,един полицай на 65 години каква ли полза ще има от него, в кабцелария ще работи , е да ама е униформен тоест ще взема два пъти пивече от една цивилна служителка вършеща също