МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!

Министърът на вътрешните работи обаче не се ангажира със срокове
Обновена: 17 юни 2017 16:16 | 17 юни 2017 16:09,
129
МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази недоволство от вчерашната среща на синдикалисти с неговия заместник Стефан Балабанов.

Още по темата
Радев уточни, че са се обсъждали теми, които не били предмет на първите разговори. Той заяви, че молбата му била следната: "Дайте ми аргументи защо искате и на кого, ако говорим за заплати или ако имате някакви други искания, които са извън това, убедете мен, убедете себе си, всъщност, говорете и да видим аргументите".

Те не са говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата, да дойде примерно финансовият министър, заместник финансовият министър или пък Менда Стоянова, споменаха и нейното име, не разбирам защо го искат това", каза той, цитиран от БНР.

Синдикалната федерация в МВР съобщи, че приема с огромно недоумение изявленията на министър Радев и започва подготовка за протестни действия.

Според министъра трябва да бъде направен преглед на целия сектор "Сигурност" и това се прави. "Въпросът е кога – може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи", посочи Радев.

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите.

"Трябва да се погледне целият сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно, като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори", поясни още Валентин Радев.

По отношение на облеклото на служителите, Радев коментира, че униформите тряба да бъдат осигурени от държавата и да са с високо качество.

Радев каза още, че от вчера са останали  5 км от защитното съоръжение на границата.

"Сега ми се струва, че трябва да има една втора фаза - да надградим. Това съоръжение е физическата, механична преграда. В пъти по-добре ще бъде, ако успеем с тези финансови средства, защото досега сме дали 100 млн. евро само ние за оградата и всичко, свързано с нея, а сега да надградим, заедно с това да добавим там, където има необходимост", посочи Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му средства се отделят и за облекло, и за придвижване на хората, които охраняват границата. 

"И, разбира се, трябва да подобрим работата на това съоръжение. Всички се вълнуват и постоянно задават въпроса: "Да, де, то го има, но защо ние намираме мигранти в средата на държавата?". Ето сега, ако успеем да направим това, да подобрим и да надградим, ще се променят нещата", допълни той. 

Според него акцентът с хората, които пазят границата, е много важен. Той каза още, че с колегите му са проверили състоянието на границата, като отбеляза, че е доволен донякъде, но има още много какво да се направи. 

Радев призна също, че интегрираните наблюдателни системи не са изградени по цялата граница. 

"Едната част е по-малката, която тръгва от Хасково до "Капитан Андреево", другата, по-голямата, отива до Резово. Но има места, където няма такова наблюдение. По ред причини, там е нямало нужда навремето, но сега, след като вдигаме изобщо нивото и там, където няма такова наблюдение, ще бъде добавено", посочи министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ МУ ГОВОРЯТ ТОЙ ИМ ВИКА "говорете и да видим аргументите"! И ТАКА ВСЕКИ МИНИСТЪР! ГОВОРЕТЕ СИ АКО СИ НЯМАТЕ РАБОТА, ГОВОРЕТЕ ПОЛИЦАИ, ГОВОРЕТЕ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИ, ЛЕКАРИ, ШОФЬОРИ, МОНТЬОРИ, РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.АБЕ ГОВОРЕТЕ БЕ, АМА ПАРИ НЕМА.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и други стимули,казват се беанабол,анабол,стероиди наблъскайте ги всички да станат рамбовци.Или ги насърчете да напуснат и да идат в чужбина на строежите да видите,че ще направят обратното.
10
2
 
32
 
! Отговори
Н. преди 6 години
МВР има умопомрачителните 45 000 души администрация. Да ги сведат до 15 000, да вземат още 5000-6000 полеви служители и да разпределят сегашните пари върху новата бройка. Ще са доволни.
9
2
 
26
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Радев, кога ще направим преглед и на парламента за да видим имаме ли нужда от 240 като теб.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА СМИСЪЛ, НАПУСКАЙТЕ И ОТИВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. НА ЗАПАД ТЪРСЯТ ОХРАНИТЕЛИ И ПЛАЩАТ ДОБРЕ
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименмного правилно и не само полицаите, всички трябва да напускаме и да отиваме да работим за по-високи заплати за запад, докато още държат границите отворени, България скоро няма да се оправи не и с партиите от прехода
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насила никой не ги държи, да напуснат и да отидат да работят за по-високи заплати ако намерят.
5
0
 
10
 
! Отговори
ВИЦ преди 6 години
КАКВО СЕ РАЗВИ В БЪЛГАРИЯ ЗА 30 ГОДИНИ ПРЕХОД? КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние искаме пари без да се аргументираме. Може един - последните 10 г инфлацията беше средно 10-12% и не беше компенсирана. Това стига ли?
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде го намери Бицко този чук за министър, но военното у него е доста, а неразбирането на полицейските работи е много повече. След онази тетка която нищо не разбираше, този дървеняк ще довърши МеВеРето. Да не говорим, че назначава дървеняци - военни за заместници. И забрави за опит и умения. От сега си личи, че вече разбира от всичко.
2
0
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Чантаджиите в полицията са колкото...униформените.Като ги съкратите на половина,им увеличете заплатите на останалите.Впрочем,така се процедира в момента от власта на Тиквата и за българските пенсионерите;като заловят фалшивите с...инвалидни пенсии и тогава...пей сърце за българските пенсионери -ще цъфнат и ще...вържат с невиждани...огромни пенсии.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и други стимули без увеличение на заплатите.Който не аресва баиря и с овцете,вкарайте монголи в полицията,облечете ги в униформи хубави,дайте им повече права,разрешете им допълнително да работят и им направете допълнителен влог за пенсията от допълнителната работа.