София и Атина заедно - ос на перспективата за целия регион

Радев се договори за нови ГКПП-та, за развитие на инфраструктурата
18
София и Атина заедно - ос на перспективата за целия регион
Снимка: Прессекретариат на президента

България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа.

Българският държавен глава подчерта, че с добрите си двустранни отношения България и Гърция създават "не просто ос на стабилност, а ос на перспективата за целия регион“, допълват от прессекретариата на президента.
 
"Тази връзка дава пример и надежда за всички останали държави, че на Балканите може да има добросъседство, мир и реално ползотворно сътрудничество“, заяви Румен Радев.
 
По време на разговорите си в Атина президентът Радев е получил уверение, че ще се вложи още по-голямо усилие за усъвършенстване на граничния контролно-пропускателен режим, за развитие на инфраструктурата, отварянето на нови ГКПП, свързващи двете държави и особено на ГКПП "Рудозем – Ксанти“.

"Получих уверение, че няма да има забавяне на реализацията на междусистемната газова връзка между България и Гърция“, посочи още държавният глава.
 
Румен Радев отново призова за засилване на партньорството между България и Гърция за пресичане на нелегалната миграция и в борбата с тероризма, като реална стъпка за повишаване на сигурността в нашия регион.
 
По време на визитата си в Атина президентът Румен Радев беше удостоен от своя гръцки колега президента Прокопис Павлопулос с най-висшето държавно отличие на Република Гърция “Голям кръст на Ордена на Спасителя”.
 
През втория ден от държавното си посещение в Република Гърция президентът Румен Радев посети Акропола в Атина и Музея на Акропола.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е толкова наследник на Византия, колкото и на Османския халифат. Друго искам да попитам, кога Радев ще иде да се поклони на султан Реджеп Страшний и да му се врече във вярност и послушание? Ние васали ли сме или ще се репчиме нещо, мм?
6
2
 
1
 
! Отговори
голяма работа преди 6 години
Направил си е екскурзия човекът.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя как е стигнал до Гръчко тоя път - със спартана или с някоя ''етажерка''от селскостопанската авиация? Нали сме по евтинкото...
4
4
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Браво на гърците и турците! вижте само колко хитро измъкнаха от ръцете на България ,,Южен поток,, и сега ни баламосват с разни и,съюзчета и пр....Браво....а ние ряпа да ядем и вода от хъбчета да пием.....Радев, Радев и ти Бойко...зъщо ни сте.....
3
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Аз отдавна съм "за" силен балкански съюз. Първо обаче трябва да се отървем от корупцията и мафията. Което види ми се е ще е доволно трудно.
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен във фалирали държави някъде другаде канят ли го? Другият генерал обиколи света.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансови акули сте направо.