Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява

Лидерката на БСП разкритикува премиера и че не уважава институциите
Обновена: 25 юни 2017 10:19 | 25 юни 2017 10:12,
140
Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова влезе в нова задочна схватка с премиера Бойко Борисов. Тя го обвини в тежък политически грях – че обещава, но не изпълнява.

“Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява – това е тежък грях в политиката", каза тя, обобщавайки най-сериозните според нея грешки на управляващите.

Сред управленските недостатъци на министър-председателя, Нинова нареди и този, че премиерът не уважава институциите и държавността. “Това е катастрофално за един премиер", каза лидерката на социалистите и допълни: Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република".

Още по темата

Корнелия Нинова коментира вчерашните критики на президента Румен Радев за липсата на борба с корупцията. В събота държавният глава призова да се създаде независим орган, който да се заеме с измамите по висшите етажи на властта.

"Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията", категорична бе Нинова и обясни, че партията й застава зад искането на Радев.

"Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише", обяви още соцлидерката пред “Нова телевизия“.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са "достатъчно активни по темата за съдебната реформа".

Нинова обяснин, че социалистите имат желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. “Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини", каза лидерката.

Тя потвърди решението на БСП да внесе промени в избирателната система, с които да даде възможност в следващия парламент да влязат 120 депутати, избрани мажоритарно и 120 – пропорционално.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди и друго решение на БСП -  да придобие от държавата правото за ползване на паметника на връх Бузлуджа за най-малко 10 години.

"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за събиране на средства за реставрацията", каза още Нинова.

Тя потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

"Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила", каза  лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен109 ...... станал сам ,, сирака, ,кмет, премиер с. Падина,Девненско 2011 година ,в. Старндарт....
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стършел Ама не е била комунист, като фърхушката на Граб.
78
4
 
2
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Тази злобна жена дали ще престане да бълва омраза?!!!
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия бори корупцията?Крадецът вика "Дръжте крадеца!"
76
8
 
4
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А теб , Нинова кога ще те разследват?
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова обеща,че ще махнеш и плоския данък ама друг път!
73
9
 
8
 
! Отговори
Колев преди 6 години
*** МОЖЕ ДА СИ Е.БЕ П.*** ***.***.
72
2
 
10
 
! Отговори
истина една преди 6 години
До ЯсноДнес ни управляват отново децата на лъжците, крадците и убийците на България..
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова да се благодари че съдиите претупват закона,че иначе тя отдавна трябваше да е в затвора за крупни злоупотреби!
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път другарката Нинова вини Борисов, от устата и излиза само неговото име, до сега друг виновен няма, човек ще си помисли, че има някакви аспирации към него, така е обсебена от името Борисов.
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на НДК да дигнем 100 метров паметник на ТОДОР ЖИВКОВ .Отдолу ще сложим една табела с надпис:"ПРЕДАТЕЛИТЕ , НЕГОВИТЕ УБИЙЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ УПРАВЛЯВАТ ДНЕС БЪЛГАРИЯ".Аз през тоталитарния режим нито съм видял българи да бъркат в ***, нито да реват от болка, защото нямат пари да си платят лечението в болниците.Капитализмът в БЪЛГАРИЯ е чист САТАНИЗЪМ. Така както САТАНАТА се крие и живее в сянката. Така и капитализма е идея, строй, социално-финансова политика, която п
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия, излез и кажи , че искаш пълна проверка на активите на КАПИТАЛ, ТИКВАТА, Цвъчко 10те апартамента, мис БАНКЕРКАТА - Бориславова.НЕ ТИ СТИСКА, НАЛИ?Страхте е, защото и ти имаш мъж с милиони в банки и офшорки.Нинова, защо не излезеш и кажеш, че искаш да приемеш закон ,забраняващ банковите транзакции на свързани с офшорни зони банкови сметки
67
2
 
7
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Ах тази мазна физиономия Корнелийке, Ах Корнелийке!
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да е героиня като Дядото,Бащицата,Тато е нужно да се самозастреля на паметника 1300год пред НДК.Е тогава я земам приСърце и най големия букет ще и посветя!
65
6
 
7
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
ГЕРБ начело с Б. Борисов са безполезни имитатори. Нищо не могат да свършат, само обещават и търсят виновни за оправдание.
64
7
 
6
 
! Отговори
закон преди 6 години
Кога ще вкарат в затвора най-корумпирания следовател-политик нинова за техноекспорт булгартабак вальо топлото овч. мини бобвдол и др. далавери.
63
9
 
11
 
! Отговори
Хайде пак преди 6 години
чинията на Бузлуджа?!Сега тъкмо си правя ремонт на банята и ще сменям тоалетната чиния?!Ще взема да им подаря старата безплатно,че да мирясат най-сетне?!
62
8
 
18
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 6 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
61
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами твоята партия Корнелийо? Колко и какви неща обеща на народа чрез думите на своите "водачи"? И какво излезе накрая? Обещанията ви са били опашати лъжи.Черешката на тортата пък са твоите призиви срещу корупцията и хулите ти по адрес на други политици, че не предприемат достатъчно адекватни мерки срещу нея. Всеки да говори за корупция, ти да мълчиш!