Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент

Русофилите са с рекордно мнозинство - почти половината от всички в НС
25 юни 2017 07:30,
233
Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент
Снимка: архив "Булфото"

Русофилите в Народното събрание формират рекордно мнозинство, каквото не е наблюдавано в началото на нито един от последните парламенти.

Почти половината от избраниците, 114 от всичките 240, са се записали в групата за приятелство с Русия. Втората по големина група за приятелство, формирана на базата на депутатските предпочитания, е тази за приятелство с Китай, следвана от групата за приятелство със САЩ.

Списъците с избора на избраниците са публикувани в края на миналата седмица.

Русофилите в парламента са от всички партии и традиционно са най-многобройни.

Още по темата
В 43-ото НС "приятели" на Русия са били 76 депутати. В 42-ия парламент, по време на кабинета "Орешарски", през русофилската група са преминали 137 души. Това обаче не е първоначалният им брой, а включва и тези, които са влезли на мястото на напуснали, пише “Труд“.

Ръководството на най-голямата група за приятелство с Русия за първи път няма да бъде от един председател, а от двама. ГЕРБ и БСП очевидно са се разбрали да си поделят шефското място и в този мандат на парламента то ще се раздели между Красимир Велчев от партията на Бойко Борисов и Антон Кутев от формацията на Корнелия Нинова.

В миналия мандат на парламента БСП и ГЕРБ се скараха кой да бъде начело на групата и социалистите се оттеглиха от нея.

Групи за приятелство в парламента има с държави от всички континенти. Те са неформални структури, а членството в тях става по желание. Всеки депутат може да се запише в която иска и в колкото пожелае. Това води до парадокси, като този на Георги Терзийски в 41-ото НС, който се бе записал в групи за приятелство с 29 държави на 6 континента.

Члеовете на групите нямат особени права, но председателите и заместниците им посрещат в парламента делегации от съответните държави, понякога пътуват заедно с премиера или президента при официални посещения, имат и самостоятелни визити, когато бъдат поканени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не са се присъединили към нито една група за приятелство. В предишния парламент Нинова се беше писала "приятел" на Русия и на САЩ.

Волен Сидеров освен за Русия е в групите за православните Румъния, Сърбия и Гърция, както и за Китай.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се е насочил към световни сили – Великобритания, Германия, Китай, САЩ, Турция, Франция и Русия.

Председателката на групата на "Воля" Гергана Стефанова е избрала Испания, Китай, Македония, Япония и Уганда. Марешки освен Русия е изразил предпочитания към Казахстан, Катар, Сирия и Туркменистан.

Депутатите са съставили групи за приятелство с общо 82 държави.

Втората по големина група за приятелство в 44-ото НС е тази за Китай – 70 депутати с председател Димитър Бойчев от ГЕРБ и заместник Жельо Бойчев от БСП. С 62-ма "приятели" в парламента са САЩ, водени от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник Крум Зарков от БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До за Сорос--148;Русия какво прави 10 г в Афганистан ,сега в Сирия ,Украйна. Какво прави 1948 г в Западен Берлин,1953 г вГДР, 1956 г в Унгария .1968 г в Чехия. Ами 1950 г в Корея ,Ангола ,Куба. Аи във Венецуела. Където е стъпала само Глад. 1947 г Сталин не разреши да ползваме План Маршал. Където е стъпил руски крак 100 г.няма управия.Особено където има български ***. Много леко се отървахте но още не е късно.Един български Пиночет ще реши нещата.
97
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До До 142--149;Личи си русофило--комунистическата ти простотия. *** станаха най--низшата прослойка на нацията.С главна буква пиша това което уважавам. Русия е най оскотялата държава. Нищо хубаво не е дала на сверта. У нас корупцията дойде от там. Чувал ли си за тяхните"взятки". Там и партийните постове се купуват. Ясно ли ти е абе русофилско ***.
96
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--147;На Цариградската конференция гласуваха АВТОНОМИЯ на Б--я и територия 175000 кв.км. Граф Игнатиев я провали.Русия искаше да воюва и да стъпи на Балканите. Беше подпомогната и от Бисмарк.Русия води много некадърно войната, В Плевен руското командване е заменено с Румънско. 30% от офицерите в руската армия са ГЕРМАНЦИ,Над 60% от войниците са Украинци. Брянския и Орловския полкове са Украяинци.Руската армия преминала Дунав е 185000 а дала 200000 жертви. Как става това?22391 са
95
5
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Кончаловски каза;Русия живее в 18 век и ще стане нормална държава след 400 год. Той твърди че по време на комунизЪма са изчезнали 24 000 населени места в Русия.Така че Русия хич не е велика.
94
5
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Русия е велика--140;Типично русофилско--просташки маталитет.Русия е 138 милиона и всяка год. намалява с около 800000.60% са алкохолици, спина и наркоманията са епидемия. В Сибир живеят над 30 милиона китайци ,които не възнамеряват да си ходят. Те се отнасят с местните като с роби.На русия никак не и е розово положението.САЩ и ЕС инвестираха над $700 милиарда да се съвземе.Тя съвземането го разбира да се въоръжава . Русия мисли само за Агресии.
93
3
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Русия е велика--137;Тя русофилската простотия с нищо не може да се измери,тъй като няма такава мерна единица открита. Русия да се научи да спазва договорите ,които подписва. Тя е непредсказуема като Северна Корея. Руснаците са най ОСКОТЯЛАТА нация. Продаваха ги като ***. До 1960 г нямаха паспорти.
92
3
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Русофилите да четат Михаил Полторанин, вицепремиер в правителството на Елцин и председател на комисията за разкриване на архивите.Русофилите виждат в Русия страната ,която да ги върне евентуално на власт. Народа не ви иска бе антибългарска ***.
91
3
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Русия е велика--116;Крим не е руски а АМЕРИКАНСКИ.Вашия другар Ленин взема огромен заем от САЩ ,като залага Крим.Заема не е върнат.Сталин раздава на около 200 души американци , имащи отношение към Ленд Лиза,земята на Крим. 1954 г Хрушчов подарява Крим ная Украйна за да го спаси от САЩ. Пак вашия Ленин ,1920 г ,подарява на САЩ АЛЯСКА за ВЕЧНО ползване. Чети бре неграмотен.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 133Да, всички русофили сте висшисти у доктори на науките!
89
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин проми мозъците на руснаците. Имплантира върху тях вирусът на комплекса за малоценност спрямо Запада, вярването, че единственото нещо, което могат да направят за да удивят света, е да използуват груба сила, жестокости и агресия. А РУСОФИЛИТЕ подкрепят сатрапа от Кремъл, защото винаги са се възхищавали на тираните и са искали да им служат.
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..................Има само две категории хора: 1.патриоти = русофили 2.русофоби=предатели за мръсни долари и слуги на СоросРАЗБИРА СЕ, ЧЕ РУСОФИЛИТЕ СТЕ ПАТРИОТИ. САМО ЧЕ РУСКИ ПАТРИОТИ. И СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРОФОБИ!
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.......Завършил съм физика в Моско́вский госуда́рственный университе́т................Като те гледам как пишеш на руски, по всяка вероятност нямаш и средно образование. но неграмотността е типична за русофилите! Грамотен човек не може така сляпо да вярва в една огромна ЛЪЖА!
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички географски карти в Китай излизат с обозначени китайски външни територии окупирани от Русия. Това са териториите от езеро Байкал до остров Сахалин, 1.6 милиона кв км. Връщането им няма да става с война,там се насочват китайски преселници,инвестиции,фирми.
85
2
 
4
 
! Отговори
Тончо. преди 6 години
Е то и за това сме бедни колкото руснаците.За толкова акъл толкова пари.Все опитвам да харесам нещо руско и не става,даже водката на финландците е по-добра.
84
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Русофили в парламента мнозинство? Разберете, че няма русофили, има РУБЛАДЖИИ. Останалото е простотия еи невежество!
83
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.............съм от школата на големия физик Лев Давидович Ландау..........100% си от школата в Симеоново или от милиционерското училище в Пазарджик. Баща ти е бил надзирател в някой от концбагерите, а ти си наследил от него благородната му професия. В момента получаваш голяма пенсия и беснееш, че не можеш да биеш и разстрелваш българите, които не споделят овчия ви възторг от прогнилатна руска ***.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен................Китайците помнят как се опитаха да навлезнат в Русия преди време и се изпариха, хаха!!...............Лично джуджето върна два острова на Китай-Тарабаров и Большой усурийский, под Хабаровск. А в самия Хабаровск тече бърз процес на китаизация. А знаеш ли на коя държава е остров Даманский, за който русофилската пропаганда говори, "че китайците са се изпарили"? Дори и музей има на острова, само, че руснаци не могат да го посещават! Умник! Не става само с пропаганда.
80
0
 
6
 
! Отговори
също преди 6 години
Трябва да бъде преустановено финансирането отвън на неправителсвените организации ,които се опитват да манипулират политическите решения ,чрез платени демомстрации или вълнения.
79
0
 
5
 
! Отговори
м..да преди 6 години
България трябва да води една добре премерена приятелска политика с Изтока и Запада,като националните интереси са над всичко.Всяко едно залитане ту в тая или оня посока не е желателно. Също така не е желателно някой (от вън)да ни казва какво да правим или да не правим. Имам конкретни наблюдения за определени посланници ,които като цветарки обикалят из разни телевизии и дават акъли или открито лобират .Разбира се тях ги канят и това трябва да бъде спряно.