Борисов "пуска" милионите към МВР: За бензин и униформи!

Премиерът се скара на Икономическа полиция, че не разкрива престъпления
26 юни 2017 12:55,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат пари за бензин и летни униформи на полицаите. Той поиска да се дадат 5 млн. лева за гориво и 10 млн. лв. за облекла в МВР.

Министър-председателят каза това по време на Националното съвещание на ръководството на МВР. Заседанието бе свикано след вчерашното решение на полицаите да излязат на национален протест на 5 юли с искане за увеличение на заплатите и полицейски униформи.

В изказването си пред съвещанието Борисов обясни, че би искал да вдигне заплатите на работещите в МВР, но му се налага да дава пари за чужди грехове като "Белене", американските централи, КТБ и др.

Още по темата

В същото време премиерът разкритикува полицията за раздутата администрация и опашките пред гишетата. Той отправи критики и към Икономическа полиция за "хиляди стопански престъпления".

"Вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които трябва да не допускате това, което главният прокурор каза за икономическа полиция, тези хиляди стопански престъпления, които стават", каза Борисов. По-рано обвинител №1 обясни, че Икономическа полиция е в летаргия и в състояние на "пълно заспиване".

"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща", каза Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че няма да прави компромис с административната тежест и прати полицейските директори да проверяват по едно гише произволно.

Борисов обяви и че ще се назначат още полицаи за борба с битовата престъпност и няма да има лимит за бензина, който харчат.

"Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре", обеща министър-председателят и допълни:

"Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лв. на година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които преди всичко гледат да не се занимават с неприятности.Виж,ако е някоя студентка може,но ако е сиукс или едърдобитък мутра..ааа нещем ядове.
66
0
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
То той този човек някога ще си признае ли вината все тойе прав другите политически лидери му са виновни Явно че страх го тресе щом полуцаите му поставиха ултиматум и ден преди да са излезли на протест вдигна ръце готов на всичко .Полицоите са около 80-9о 000 с воените го уплашиха а ние милионна армия пенсионери до кога ще търпим да ни ограбват и унижават с като ни подхвърлят по някоя трохичка.Къде останаха предизборните им обещания минимални зоо лъ пенсия и 650 лв.минимална заплата .
65
2
 
23
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
На тоя *** все АЗ, АЗ ,АЗ, а когато има вина все Орешарски, БСП, Костов, Царя, Папата, ЦРУ, КГБ, Баба Пена от Ихтиман и тн. Как един път не застана и не каза- абе некадърен съм, аз съм виновен, все другите! Днес колко пъти си смени мнението по тая тема? Колко, как да му се има вяра като до довечера 5 пъти още ще реши друго? Разбери тиквонии неставаш! Е на избрахте си го, хранете си го. Аз не съм гласувал за ГРОБ - ИЗИСКВАМ ДА СЪМ ОСВОБОДЕН ОТ ДАНЪЦИ-НЕ ИСКАМ С МОЙТЕ ПАРИ ДА СЕ ХРАНЯТ МЪРЗЕЛИ
64
0
 
19
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Тиквата иска да има пари в държавата? Много просто бе *** - СПРЕТЕ ВСИЧКИ НЕНУЖНИ ХАРЧОВЕ - СОЦИАЛНИ САМО ЗА ТЕЗИ КОЙТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ЗДРАВЕ ПАК ТАКА, МВР (МАСОВО СЪКРАЩАВАНЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА), ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ - СЪРВЪР И 70% СЪКРАЩЕНИЕ НА КАЛИНКИ, ЗАПЛАТА НА ТЮФЛЕЦИ В ПАРЛАМЕНТА ТАВАНА НА ДОХОДИТЕ ИМ ДА Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА (ОСТАНАЛОТО ДА СЕ ПРИБИРА КАТО ДАНЪК), 3 ДЕНА НЕ СЕ ЯВИЛ В ПАРЛАМЕНТА - ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ (все немогат кворум да съберат) ПАРТИИ БЕЗ СУБСИДИЯ-ЧЛЕНСКА ТАКСА
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕШЕ ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ, НО ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГЛЪТНАЛА МНОГО ПАРИ И СЕГА НЯМААА.
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бочката си изграчи поредната, но този път ще бъде и последна песен. Хората искат заплати, защото от осем години не са им увеличавани възнагражденията. Точно от толкова време Бочето е на власт. А на плюнчовците, които дращят глупости ще кажа да спрат и да помислят преди да плюят. Проблемът е самовлюбеният Бочко, а не МВР, МО или някои други министерства. Бочето е руска ***!
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ.
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 50г. да управлява все някои друг ще е виновен ,но той не. Абсолютен нарцисист.Като толкова е силен да спре договорите с американските централи , винаги има начини. А до КТБ основната вина е на ББ и незнам защо се мълчи по този въпрос. Забравиха , че той насила караше държавните предприятия да си държат парите там. Това намирисва на нещо , но всички ги е страх да се обадят.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от уноформи полза няма ,цивилни полицай,но истински
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мвр не е сиропиталище,подбор на качествени кадри,по малко полицай,добре подготвени придвижване с хеликоптери
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мисля че идва краят на к,лоаката герб
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той и за пожарникар не става,нямаше да напусне и още да работи
55
8
 
10
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Като ревът за униформи, защо не носят никога ШАПКИ? А ги продават на "колекционери" срещу заплащане!
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боко не само е гола вода,а много гола вода и кал по гърбо,ама понеже е от село не се страхува от възмездието
53
8
 
14
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Когато някое професионално съсловие надигне глава и поиска достойно заплащане и добри условия на труд, винаги се намират поплювчовци, които да го омаскарят. Сега са полицаите, утре ще са учителите, после лекарите....И това обикновенно го правят хора, които потни вода не са пили.А иначе най-лесната работа е ...чуждата !
52
9
 
15
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нашите "полицаи" са си МИЛИЦИОНЕРИ, защото всички са роднини! От памтивека те се редят МИЛИЦИОНЕР-РОДНИНА....милиционер-роднина.... както в БСП се размножават, като СПИН, по полов и по кръвен път!
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
необходима е спешна радикализация на населението
50
4
 
33
 
! Отговори
Боко е гола вода преди 6 години
Този пак почна да се оправдава с предишните. Чудя се кога ли ще намеси Аспарух?
49
3
 
21
 
! Отговори
Народната любов преди 6 години
Не може да им откаже. Те са единственото нещо, което пречи на "любящия" народ да покаже "любовта си". Не униформи, ами и златни бижута ще им купи.
48
4
 
30
 
! Отговори
стига мвр преди 6 години
Истината е в образованието, а не в МВР. Бочка, оправи първо образованието, за да има кой да работи в тази държава. Не може нация от сервитьори, бармани и сезонни берачи да искаш да просперира. Интелигентния човек ще си отстоява мнението, ще дава решения на ежедневни проблеми, ще се стреми да се усъвършенства. Лошото е, че при *** премиер, прости съветници се създаде и ***(необразован) народ.