Борисов "пуска" милионите към МВР: За бензин и униформи!

Премиерът се скара на Икономическа полиция, че не разкрива престъпления
26 юни 2017 12:55,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат пари за бензин и летни униформи на полицаите. Той поиска да се дадат 5 млн. лева за гориво и 10 млн. лв. за облекла в МВР.

Министър-председателят каза това по време на Националното съвещание на ръководството на МВР. Заседанието бе свикано след вчерашното решение на полицаите да излязат на национален протест на 5 юли с искане за увеличение на заплатите и полицейски униформи.

В изказването си пред съвещанието Борисов обясни, че би искал да вдигне заплатите на работещите в МВР, но му се налага да дава пари за чужди грехове като "Белене", американските централи, КТБ и др.

Още по темата

В същото време премиерът разкритикува полицията за раздутата администрация и опашките пред гишетата. Той отправи критики и към Икономическа полиция за "хиляди стопански престъпления".

"Вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които трябва да не допускате това, което главният прокурор каза за икономическа полиция, тези хиляди стопански престъпления, които стават", каза Борисов. По-рано обвинител №1 обясни, че Икономическа полиция е в летаргия и в състояние на "пълно заспиване".

"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща", каза Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че няма да прави компромис с административната тежест и прати полицейските директори да проверяват по едно гише произволно.

Борисов обяви и че ще се назначат още полицаи за борба с битовата престъпност и няма да има лимит за бензина, който харчат.

"Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре", обеща министър-председателят и допълни:

"Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лв. на година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
караманчо ръждавию преди 6 години
Пак ли на тебе бе баце, пак ли ти да плащаш, пък как ти се иска да увеличиш заплатите, малеййй! А бе глей ся, като не мое земи си оде да го е.. и без това май само това го моеш като ората, оди и си и тва е! Аре по живо по здраво!
86
0
 
3
 
! Отговори
ХМ.... преди 6 години
И КОЙ ГО Е ЗАДЪЛЖИЛ ИЛИ СЕ МЪЧИ ДА ОБВИНИ СЕГА ПРЕЗИДЕНТА ВЕЧЕ ТЕ ЗНАЕМ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ Г-Н Б.Б. АКО ЦВЕТАНОВ НЕ ТИ ПЪЛНИ ГЛАВАТА С ГЛУПОСТИ ЩЕШЕ ДА СИ С ПО ВИСОК РЕЙТИНГ ЩЕШЕ ДА СЛУШАШ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ЗА ВСИЧКО А НЕ ФИЗКУЛТУРНИЦИТЕ - ПОМИСЛИ СИ ПЪРВАТА ГОДИНА ОЩЕ КАТО СТАНА ПРЕМИЕР МНОГО ХОРА ТИ КАЗАХА ЧЕ ЦВЕТАНОВ ТИ ПРЕЧИ И СЕГА СТАРАТА ПЕСЕН СЕ ПОВТАРЯ
85
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Нашите улици и шосета са златна мина. Милиони могат да се събират всеки ден от глоби, но не се прави.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След това изказване полицаите следва да се хванат на работа и да разпощят всички корупционни сделки на ББ и Ко и да си заработят увеличението на заплатите. Този е пътят! И народът ще повярва, че има на кого да разчита.
83
0
 
4
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
За саниране са отделени ДВА МИЛИАРДА - сладка работа - от там може доста да се краде.Той май забравя че има демографски проблем и то много жесток .....Аз пък се радвам че държавата непрекъснато намалява.Колкото до сигурността - важен е този фактИзвод - МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА
82
0
 
2
 
! Отговори
Малоумния преди 6 години
Браво, Бойко! Сега предлагам аз - всичките полицаи да си вземат семействата, да ги натоварят в служебните коли и на почивка. Тъкмо може по Черноморието да се засили полицейското присъствие. Няма да има кражби, побоища и прочие. Нали Поне бензина/дизела ще е безплатен. И ще спите в колите, а ще се миете на морето. Водата е безплатна /все още/. Вижте за храната - трябва да си я подсигурите. Дето се вика - хляб и зъби, зъби и хляб... Все ще изкарате някой
81
1
 
10
 
! Отговори
Заканата на МВР успя преди 6 години
Борисов се страхува от протести като дявол от тамян .А,от протести на МВР? Може и да го свалят от трона.Бързо,бързо се разпореди...А сега,да си направят протест и за заплатите.Ако си държат на искането, ще получат.
80
1
 
8
 
! Отговори
ХАЙДЕ ПАК МАЛОУ МИЯ преди 6 години
ТОЯ НЕНОРМАЛНИК НЯМАЛО ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗАРАДИ КАТАСТРОФИРАЛИЯ ВОЕНЕН ХЕЛИКОПТЕР. КАТО ЧЕ ЛИ ТОВА Е НЕЩО, КОЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЛУЧИ. И ТОЧНО ОТ ЗАГУБАТА НА ТОЗИ ХЕЛИКОПТЕР СЕ РЕШАВАТ ПЕНСИИТЕ И ПОМОЩИТЕ. СЕГА ПЪК ГО ЗАДЪЛЖИЛИ, ВИДИТЕ ЛИ ДА КУПИ СКЪПИТЕ?! "ГРИПЕНИ". И ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪС СТАРИТЕ ЗАПЛАТИ, УНИФОРМИ, АВТОМОБИЛИ, ЧЕПИЦИ И ПР. ЗАЩО, ГОСПОДИ НИ НАКАЗВАШ С ТОЯ *** ***.ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ГРЕШНИ.*** НИ МИСЛИ ЗА *** КАТО НЕГО
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то полицията там БОП ли бяха, като се опитат с тези икономическите им направления попадат на ТЕХНИТЕ-симп. на властимащите, после разговори по телефоните излизаха, кого може и кого не може да натискат " в някакъв мутренски стил, като "честа в името на дадената дума" от "Кръсника"! Не е добре Първия да започва още сега "да слиза" по стълбичката към нивото на дедо Герджиков, на който и Гинкобилобата не му помага вече.
78
1
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Статия в стил Работничеко дело. Другаря Ким Чен Ир даде наставления за повишаване на добивите от картофи и ориз.....
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то и съдебната с огромни заплати е и......
76
9
 
3
 
! Отговори
мрънкалници преди 6 години
Абе какво ревете пак бе мързеливо и завистливо племе...като няма пари от къде да ги изкарат и да ги дадът за всички като всички укривате данъци,гледате все да прецакате държавата,после защо нямало паро.А относно че ги пускал парите..ми ще ги пуска това му е вменено по закон, той е най висшата фигура на изп. власт. Като станете и вие премиери и вие ще ги пускате!!!
75
1
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
Кой му даде толкова власт на банкянския ***?
74
1
 
15
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 6 години
Гнус ме е от този изкуфял дядка.
73
1
 
9
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Ot deka ще ги открадне тия милиони ..Досега терористите около Борисов крадат десетки милиарди само з а нагло престъпни яко корупционни цели..Примерно за закупуване на тежко терористични системи з а видео тероризъм са ограбени от народа хиляди милиони.Но там корупцията е яка.От заплати,обувки и униформи за полицаи НЕМА КЕЛЕПИРЧЕ
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това ако е демокрация, за всичко се чака благоволението на един човек, според мен това се нарича диктатура
71
6
 
18
 
! Отговори
тя преди 6 години
Пуска милионите , те да не би да са негови? Пари се дават за свършена работа , а нашата полиция дреме и само иска!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана с така наречената административна реоформа , също и в МВР. Без реформи пари ...никак не върви.Сига още 4-5 милиона за МВР , а до кроя на годината колко още ще станат.
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата трагедия се състои в това,че тоя *** Тиквата управлява държава.На тоя човек всяко изказване му е гаф.Корумпиран човек като него няма нужда от работеща полиция.
68
2
 
13
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
По-проста Тиква едва ли някой е чувал....!