Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават

Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите
27 юни 2017 14:23,
106
Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават
Снимка: архив Булфото

Обещанията на премиера Бойко Борисов за повече пари за МВР не успокои полицаите. Синдикатите обявиха, че насроченият за 5 юли национален протест остава - въпреки опитите на властта да удовлетвори исканията им.

Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите и се ангажира да се осигурят още 5 млн. лв. за гориво.

Според синдикалистите обаче това не е достатъчно, защото освен исканията им за облекла, те настояват и за увеличение на полицейските заплати.

"Повишение на заплатите с минимум 15% е основно искане на полицаите, насрочнеият протест за 5 юли не се отменя", обяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Ванкин изрази надежда, че за 8-те дни, които остават до протеста, управляващите ще проявят разум и ще предприемат нужните действия за подобряване на условията на служителите.

Синдикалистът коментира и обещанията на премиера.

"5 млн. за гориво е добре, но на какво да го сипваме този бензин и кой ще се вози в тези коли, като няма хора. В момента недокомплектът е около 6000 човека", каза той.

Ванкин обясни, че масовите патрулки са изминали вече 300 000 - 400 000 километра, опасни са за движение по пътищата и носят риск както за служителите, така и за гражданите.

"10 -те млн. лева не покриват дори малка част от униформите, които се полагат на служителите и които са купували със собствени средства в продължение на шест години. Въпросът е, че те не могат физически да осъществят този замисъл да ми купят униформа за лятото", каза още синдикалистът.

Той беше категоричен, че в момента основното искане е за увеличаване на заплатите на всички в МВР.

"На всички - от чистачка до министър. Дори на министъра искам увеличение на заплатата", настоя Благой Ванкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
еврика преди 6 години
Както от вчера стана ясно едни 160 милиона за линейки и оборудване на спешна помощ ги замотават от няколко години.Та може би да ги дадат на полицаите......
99
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 6 години
тук,някоя си ***?Явно от тези дето са все болни,неразположени или недоволни?Сигурно има проблеми с цикъла-я избързал,я закъснял?!Или пък почната и недовършена,прелъстена и изоставена?!Какво се е разревала,като вдовица за ***!Казано кратко,точно и ясно:На който не му оттърва или изнася,да напусне!Няма незаменими хора!Кандидати бол!Какво от сутрин до вечер ще ни занимават с капризите,претенциите или исканията на най-скъпо платените търтеи на държавата,или на техните незадоволени съпруги!?
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз уважавам българските полицаи!Чест и почитания! Желая Ви успех!
97
0
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Държавата цирк с 240 палячовци. Всяка година обещания, обещания и вече сме 6 млн. След още някоя друга година ще трябва да обещават пред огледалото че то 1 нормален човек няма да е останал в тази държава цирк.
96
0
 
0
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Айде сега за зайчето очаквам включване хаха
95
1
 
2
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Да, тук половината льольовци коментират всяка новина от политика до Николета Лозанова :) И аз си въобразявам, че някой ще възприеме нещо. Такива капацитети, ум да ти зайче.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 97Най - некадърните заемат най-високите постове - ФАКТ!!!А защо ли?!
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиТе по принцип най- некадърните дават най -много "акъл", за да се изтъкнат,че вършат нещо!
92
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До НелиГоспожо, въпроса не е, че си седнал да пиеш една ракия със салата, а че българина е "спец" по даване на акъл, как другия да си върши работата!Никой не се замисля, как върши своята, но е важно да ръси мозък!Ти му говориш, че това е "протест" на служителите от МВР, той ти отвръща, че е "стачка"!
91
1
 
9
 
! Отговори
Нели преди 6 години
За какво протестират ли? За НОРМАЛНИ условия за работа! Като са ви трън в очите протестирайте и вие! Ама нямате топки и си пазите хляба, докато тези момчета излизат с ясното съзнание, че е възможно заради това да си загубят работата. Но правят нещо. Един коментар описа всъщност точно и ясно нещата-че увеличение на заплатата трябва да е според постиженията. Всичко останало са пълни простотии. Не забравяйте, че и във вашите сфери на работа има кадърни и некадърни.
90
1
 
4
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Хаха ей това е! Много знаете, ама само виртуално! "Туморите с пагони" поне са единни в момента, а вие само пред салатата и ракията. О, извинете, сигурно всички до един сте били по протести, ама до никъде не сте я докарали, щото туморите ви пречиха, нали? Личи си колко сте елементарни, щом като чуете МВР почвате да лаете само срещу полицаите :)
89
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименТебе, май те е правила "крива ракета"!
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите"Еми като са с купени книжки куките - опасни са. Нали си ги знам. Всичките карат службни курсове по патрулките и ги пусат ей така по изпитите. По колегиална линия. После всеки ден патрулките ожулват по десетина коли на дежурство...Нали знаете - на крива ракета, космоса й пречи...
87
1
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Не зная, кой и как формулира заглавията на новините в сайта, но би трябвало да бъде нещо от сорта: "Протест на служителите в МВР", а не да се говори само за полицаи!Някои от коментиращите даже говорят за някаква "СТАЧКА", но някои хора не се сещат, че става въпрос за две различни неща!
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си реформирате министерството и махнете чантаджиите =ще има парса!Не може да ви хрантутиме всичките мишки!
85
1
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
В цялата държава е батак, но не са виновни полицаите, учителите, лекарите...От колко време се наблюдават тези аномалии, неуважение към упоменатите по-горе професии? Да се бият учителите, лекарите, да не зачиташ закона?! По- знаещите да споделят, а тук има доста такива. Може ли един обикновен полицай да укрие престъпление без знанието на по-висшестоящите?! Кои са тези назначени на висши длъжности / всички знаем за удобните и не чак много кадърни кадри/ Изводите си ги направете сами!
84
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
синдикатите под натиск на бсп по нареждане на кремъл, се чудят как да размътят водата в България. не че наюе политици не са шматароци
83
1
 
2
 
! Отговори
а преди 6 години
патрулките на по 400 хиляди имат ли катализаториммм
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-да полиц до 05.07. има доста време и големите ще размислат и мое да стане "компромикс"...защото вчера уволниха един господин от НДК днес пак си го назначиха. Така че ще почекате още...
81
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников е обещал още рубли да продължат протестите !