За живота и здравето на депутатите, НС ги застрахова

Над 50 000 лева ще похарчи парламентът по това перо
18
За живота и здравето на депутатите, НС ги застрахова
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентът пусна обществена поръчка за сключване на застраховка "Живот" на стойност 50 000 лв. без ДДС.  Заявлението е пуснато на 22 юни, а оферти се приемат до 29 юни.

Груповата застраховка ще се сключва за събития, свързани с "живота, здравето или телесната цялост на 240 народни представители", като ще важи за България и чужбина. Срокът за застраховката ще е една година. При прекратяване на пълномощията на даден депутат, той я губи.

Застрахователната сума на човек възлиза на 15 000 лв. Толкова ще е обезщетението при смърт, вследствие на общо заболяване или битова злополука.

След инфаркт или инсулт, злоумишлени действия от трети лица или катастрофа ще се изплащат 30 000 лв., но ако депутатът преживее някое от изброените, докато изпълнява служебните си функции.

При временна неработоспособност заради заболяване или злополука ще се определя процент от 15 000 лв. в зависимост от времето, през което е отсъствал народният представител.

Отделно парламентът ще купи 120 000 литра бензин А-95Н (безоловен), 35 000 литра А-98Н (безоловен) и на 131 000 литра дизелово моторно гориво (евродизел) за нуждите на автомобилния си парк.

Горивото е за депутатските коли и за тези на Лечебно-възстановителната база на Народното събрание във Велинград.

За отоплението на санаториума ще бъдат купени отделно и 120 000 литра дизелово гориво.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
sid преди 6 години
В този несигурен свят,с този стрес заплатите им са твърде малки,почивките също.Знаете ли какво мъчение е само да те затворят в пленарната зала с толкова главорези всички с разкрити и не толкова престъпления.Това си е живо наказание.За това предлагам да ги оставим на воля да избират местата по света където най им харесва стандарта на живот,спокойствието и по рядко да се връщат от там.
11
0
 
0
 
! Отговори
sid преди 6 години
Браво.Какво още не сме дали безплатно или след смърта им.Може би трябва да ги увековечим,като например на всеки един жив или умрял депутат да се предоставят привилегии на три или четири поколения след него като парични стимули,безплатни почивки,екскурзии до най-далечни и екзотични дистинации.Трябва да им се издигат скъпи паметници не само у нас ,но и страните ,които са посетили приживе.А и бройката е твърде малка.Трябва да сложат на 10 човека по един депутат.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като експерт съветвам да се затвори тази исключително опасна сграда като се зазидат всички изходи.Чрез видео терористична техника през парламента се прокараха хиляди нагло престъпни НЕЗАКОННИ проектчета от платени брокерчета и от нагло корумпирани престъпници.както виждате срещу зениците на готвени за прокарване на нагло престъпни проекти негодници е включена система з а черно манипулиране ..Спазвайте БОжиите закони..Не крадете, пазете се
9
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Браво другари,сега вече сте застраховани!Ковете закони, и ударно ги поправяйте!Бог да пази България от вас!Амин!
8
0
 
5
 
! Отговори
Държавните пари преди 6 години
Всичко държавно е и тяхно, направо като 240 царя се разполагат с вдичко а бедните да го духат.Хубаво е да си цар на *** народ, можеш да си правиш каквото искаш.А народа смирено е навел главица и блее като добро агънце.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"парламентът ще купи 120 000 л. бензин А-95Н (безоловен), 35 000 л. А-98Н (безоловен) и на 131 000 литра дизелово моторно гориво".Тия парламентарна бензиностанция ли ще правят?Сигурно Марешки ще я държи и да вземе една аптека да отвори там та да продава лекарства на депутатски цени за без пари.Не ги е срам лапачите,харчат нашите пари после заеми взимат, а кой и кога ще ги връща само един господ знае, а народа пак ще си затрае нищо какво толкова нали след 3 дена и тока ще вдигнат и това до кога?
6
0
 
10
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Застраховка живот за депутати, платена от народа.Май че очакват терористични атаки в парламента .Да им съберем пари и за погребения.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тия не струват почти нищо 15 хилки един дупетатин.
4
0
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Е...не само
3
1
 
8
 
! Отговори
еее пак ли преди 6 години
Е гати болното стадо..пак си трае и не стига че тия квадратно кухи глави(депутатите) смучат всяка капка кръв от стадото и пак много народни пари ще се трошат за тия вредни търтеии....няма друга държава като пропадналата България
2
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До НадетоА oвчapя кво прави, попийва си...и тва е
1
0
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Пазете ги...пазете ги!!!Да не загубят някой скъпоценен грам от живото им тегло!Българите се трудят - за да могат те да се угояват с еФтини кюфтаци!Те са нашият ЕЛИТ!!!