Скандал ГЕРБ-президент: Работни срещи или семейно парти?

Управляващите обвиниха Радев, че не ги е допуснал до срещата в Свищов
28 юни 2017 11:15,
77
Скандал ГЕРБ-президент: Работни срещи или семейно парти?
Снимка: архив, Булфото

Нов скандал между ГЕРБ и президента Румен Радев набира сила от вчера. Управляващите обвиниха държавния глава, че не е допуснал техни представители на тържествена среща в общината в Свищов, посветена на 140-годишнината от освобождаването на града от турско робство. 

Сред отлъчените депутати бил и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Днес той излезе с остра декларация, в която обвини президента, че нарушава Конституцията и че се опитва да превърне работните срещи в държавата в семейно парти.

"Задаваме си въпросa дали президентът на страната не каза, че ще е президент на всички българи и ще се противопоставя на опитите за поляризация", каза Цветанов. 

Той напомни обвиненията на БСП към Росен Плевнелиев, че като президент разделял нацията, но днес подкрепеният от социалистите държавен глава демонстрирал разединение по тема, в която трябва се показва единство. 

Цветaнов призова депутатите да подкрепят възмущението на ГЕРБ от поведението на президента. Той изрази надежда и че Румен Радев ще намери повод и начин да се извини за постъпката си.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни, че никой от досегашните президенти не си е позволявал да не допуска депутати на подобни работни срещи. Той съобщи, че на разговорите на Радев в Свищов не били допуснати и депутатите от БСП заедо с Корнелия Нинова. 

Соцлидерката обаче му контрира и обяви, че червената партия остава зад Радев. 

"Уважаваме действията на президента Радев и го подкрепяме от първия ден до днес. Вие манипулирате", каза Нинова и показа таблет със снимка от трибуната.

"Ето как всички застанахме - от едата страна на държавния глава съм аз, от другага - вие. Това го видя не само цял Свищов, а цяла България", допълни още Корнелия Нинова.

Тя обвини ГЕРБ, че са обявили война на Радев с обвинение без аргументи за корупция.

"Поставяте въпроса за единение, да застанем общо зад приоритети и принципи като парламентарна република. Но докато говорите това, обявихте война на президентската институция, като без факти го обвинихте в корупция. Обявихте се срещу нас, като ни нарекохте убийци, срещу вас се изправиха майки на децата с увреждания, протест готвят и полицаите", каза още соцдепутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
8
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
Вярно ли е че дебелия пожарникар от Банкя е генерал? Че в пожарната има ли генерали?
58
0
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Как стана така, че бившите ПРАВОИМАЩИ пак са ПРАВОИМАЩИ?Как стана така, че върховете в силовите структури станаха БАШ правоимащи?Как стана така, че ГОЛЕМИТЕ поборници за демокрация си взеха своето и млъкнаха като риби.Та!!!!!!!Правоимащите ще го преместят в другия джоб, докато тъпанарския народ драска по форумите, удря се по гърдите и крещи с пълно гърло: Нашите са убави, другите са маскари.А те са си едни и същи!!!
57
2
 
9
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
На 10. Септември 1944 г. партизаните в България ИЗВЕДНЪЖ станаха хиляди.И станаха ПРАВОИМАЩИ.На 10. Ноември 1989 г. същите ТЕЗИ партизани, се превъплатиха в демократи.И ПАК си останаха правоимащи.И сега СЪЩИТЕ хамелеони имат наглостта да говорят за чест и морал!Борисов, Цветанов, Цачева ........ да изреждам ли?Изхода: Чаушеску - II част, с БЪЛГАРСКИ субтитри!
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трън в очите ли е генерал Борисов на льотчика /забравих имената им/ и гамените/бекапе около него?
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ха-ха-хаБоже, колко са честни комунистите!
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейно, семейно парти, разбира се! От едно котило са - БКП!
53
5
 
14
 
! Отговори
Ама че преди 6 години
Жалък, незначителен, дребен, нагъл, самозабравил се Цветанов- пред избрания от народа голям Радев.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавните сгради следва спешно да се дезинфектират, дератифицират и обезпаразитят! Пълно е с кръвопиещи герберуги! И смърди та се не трае чак до Брюксел!
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.Цветанов явно е обещал купуване на самолети втора употреба от началниците и сега има сърбеж.Пак ше е неговото,спокойно.Днес е съставена комисия от гербери да вземе решение.Въпросът е кой ще си жертва живота с тия самолети.Господин цветанов само се е возил на самолет и разбира само от апартаменти.
50
1
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Анонимен платеноизвратител
49
1
 
16
 
! Отговори
Народен Рисърч преди 6 години
Рейтинга на Цецо е -10% според последните проучвания.
48
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президент разединител
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В конституцията не пише,че президентът трябва да се среща със всеки невъзпитан и нагъл политик,за когото думи като възпитание ,култура и прочие са минали покрай ушите му и който си мисли,че вече е хванал господа за шлифера.Много се застоя на власт и вече преиграва.
46
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е президента да прочете с разбиране конституцията на РъБъ
45
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво очакваш от Радев.Предишният ден го обвиняваш в корупция за самолетите,за което може да те съди,а на другия ден се сърдиш като малко дете,че не иска да се срещне с теб.Ходи си индивидуално при кмета.Няма начин да ти откаже.
44
5
 
30
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Трън в очите ли е генерал Радев на пожарникарят /забравих имената им/ и гамените/герберите около него?
43
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама души държат вожда за еди какво си,единия е Цецо-крадецо,а другата е свинетка стиропорова.Дърпат го надолу,но не може да се отърве от тях,вероятно от страх да не запеят,че тогава вкупом трябва да отидат там,където одавна им е мястото.
42
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидента на решетников може да стяга багажа за село, дните му са преброени
41
4
 
43
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
Гробарите ще трябва да връщат комисионните за португалските бракми.Оказа се ръждивите железа Ф-16 са по-стари от МИГ-29 с 8/осем/ години. Продажните гробари се готвеха да откраднат почти 2 милиарда.Всички гробари по всички етажи са корумпирани и невежи.Факт.
40
2
 
37
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
ЦВЕТАНОВ ВЪН ОТ ГЕРБСАМО НАСТРОЙВАШ ХОРАТА ПРОТИВ ПАРТИЯТАДОКАЗА СЕ КОЛКО СИ НЕКЪДЪРЕННО ЗА ПОДБИВ СТАВАШВСЕКИ СЕ БЪЗИКА С ТЕБ