Скандалът около НДК – при Цацаров! Гарантирано от БСП

Провал ли ще бъде европредседателството ни, се питат социалистите
28 юни 2017 12:15,
34
Скандалът около НДК – при Цацаров! Гарантирано от БСП
Снимка: архив, Булфото

БСП ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала около НДК. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Още по темата

Тя съобщи и че червената партия внася искане в Народното събрание за формиране на анкетна комисия, която да разследва има ли корупционни практики около ремонта на НДК и да отговори на въпроса дали европредседателството ни е пред провал. 

Скандалът около Националния дворец на културата избухна преди дни, когато директорът му Мирослав Боршош бе уволнен от вицепремиера Лиляна Павлова с обвинения за финансови злоупотреби.

Боршош отвърна, че няма да остане на поста си с цената на това да подписва спорни обществени поръчки. 

Ден по-късно пък премиерът Бойко Борисов го върна отново начело на НДК и взе управлението му от ресора на Павлова. 

"Вицепремиер уволнява шеф на НДК, премиер го връща. Има ли две лобита в НДК, които се борят кой да вземе обществените поръчки за 50 милиона?", попита Нинова от парламентарната трибуна.

Соцлидерката попита и кой кара Боршош да подписва обществени поръчки на ръба на закона, както казва той. И също какви са финансовите злоупотреби в Двореца, както казва Павлова. 

"Каква е тази държава, която се свежда до открадване на едни пари от един ремонт и едни плочки?", попита соцлидерката.  

Тя допълни, че тъй като има съмнения за корупционни действия, БСП внася искане за анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая.

Нинова отчете и че БСП са били прави като не са се съгласили Деница Златева да остане министър по европредседателството, защото ГЕРБ са щели да я превърнат в параван за своите действия.

"Времето показа, че сме били прави", каза соцлидерката. 

Нинова обясни, че БСП сезират главния прокурор за сигнала, защото, освен съмненията за корупция, има и опасност ГЕРБ да провалят европредседателството и да изложат България пред Европа.

"Но най-вече има опасност да не решите по време на това председателство поне един проблем на хората, опасността да пропуснете този шанс. Това сте вие, "Борисов 3", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Каква е тази държава, която се свежда до открадване на едни пари от един ремонт и едни плочки?", попита соцлидерката.Е, как каква? Бивша социалистическа. Това с краденето си започна от соца, няма какво да се лъжем.
31
2
 
7
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Пари за друго няма в тая държава, но за еврочиновниците да им е удобно в НДК, има.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19не с какво а за какво го държи, обществена тайна е, че свинетка е любовница на ББ, обаче пък Румянка Бъчварова е секретарка на ББ, и Боршош е неин любовник.Страшни зависимости, пълен батак и няма излизане от него. А наивниците вярват във величието на ББ
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този площад пред НДК и подлеза се ремонтират поне три пъти през последните 5 години, всеки софиянец може да го потвърди, и това ако не е кражба здраве му кажи
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,ама нали Бойко го върна отново,значи е ценен кадър или е ценен поне за него.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия началник на ДКМС Боршош се оказа много ценен кадър! Ше се изтрепят другарките да го защитават :)
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в кой сайт е подписката за да пратим Нинова на психиатричен преглед в лудницата ?
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2233В държавата на Тиквата кражбата е основен приоритет за всеки гербераст.на другарите им отъняха гушките и вият от глад :)
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провал ли ще бъде европредседателството ни, се питат социалиститеняма им отговаряме ние несоциалистите.
23
1
 
17
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
От 1.06 вдигнаха тока.Някой разбра ли защо?Сега ще ни дерат за катализатори?Някой разбра ли защо?Сложиха данък "уикенд" ,данък върху депозитите ,данък вредни храни ,увеличиха винетките ,всички градове станаха зелени зони и т.н. и т.н. Всички европейски пари влязоха в бездънните герберски джобове.Някой знае ли докога ще продължава диктатурата на тиквите?
22
3
 
17
 
! Отговори
2233 преди 6 години
Ако имахме нормална държава ,Боршош щеше да е в прокуратурата , а угоената Лиляна в затвора в Сливен.Покровителя и от Банкя, отдавна щеше да е обитател на "Майор Векилски".Но не сме.В държавата на Тиквата кражбата е основен приоритет за всеки гербераст.
21
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Обичайна практика /начин на мислене/от 30на години насам в България работещи на държавна служба да считат че това /начина е този/ да забогатеят! :)) Те не са наемни работници на държавата /народа, а забогатяващи! :)) Предриемачи, са бре или може би бизнесмени! :))
20
3
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "позитано 20": Ако нещо в председателството на съвета на ЕС се провали, със сигурност няма да е от опозицията. Гербаджиите са поели грижата за провалите.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да ви говорят,знайте,че става въпрос за пари,за много пари.А свинетка знае как се харчат много пари.Нещо много се беше разпищолила,но явно и на вожда взе да му писва.Интересно с какво ли го държи,та още не я е изритал.
18
5
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 4 Това не озночава че ГЕРБ са по добри...Ааа, означава , означава .. Тези дето слагат ГЕРБ трети мандат , дали са по малка или по глупави от вас? Аз мисла че не са.
17
7
 
7
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Стискайте палци социалисти председателството ни да се провали. Браво. Така се работи за държавата. И не спирайте да помагате.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще пропуснат голямото крадене. Те си имат подготвени фирми, подготвени шефове, подготвена администрация. Тая керлива държава никога няма да се оправи. От стотици години не могат да се разберът кой да я краде по-добре. Трябва като в румъния - разтрел на държавните ***
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук в НДК НИКОГА СОЦА НЕ СИ Е ОТИШЪЛ! ТУК Е ЦАРСТВОТО НА докуМЕНТАлната нагласа на цифрите.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 НЕ СЕ ЯДОСВАЙ , ОТ МОЯТА НЕГРАМОТНОСТ. НЕ СЪМ НАПРАВИЛ РАЗХОД НА ДЪРЖАВАТА ДА МЕ ИЗУЧИ. СЕГА МНОГО УЧЕНИ И ПО УЧЕНИ ОТ ТЕБ МОГАТ ДА ТЕ ИЗПЪРЗАЛЯТ , ЧЕ НА СТАРИ ГОДИНИ ДА ПОЧНЕШ ДА СЕ ОБНОВЯВАШ / ЪПГРЕИДВАШ/
13
1
 
5
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До 7Първо пробвай да завършиш основно образование и след това се занимавай с бизнес. Писането по форумите остави на най-най последно място. Излагаш се с неграмотност.