Кой е виновен за боя между роми и спортисти? ДПС вини Патриотите

Хората на Доган видяха проблем в агресивния език на националистите
262
Кой е виновен за боя между роми и спортисти? ДПС вини Патриотите
Снимка: Булфото, архив

Според Йордан Цонев проблемът с напрежението между роми и българи идва от агресивния език на националистите.

Коментарът му дойде, след като роми нападнаха с камъни и колове деца и треньори от клуба по гребане на СК "Асеновец".

Още по темата

Макар че призна, че случаят трябва да бъде разследван и виновните да се накажат, Цонев отсече, че има по-дълбоки причини, за да се стигне до този инцидент.
 
"Причините са доста по-дълбоки. Нееднократно предупреждаваме на всички нива, че агресивния език, използван от българските националисти, поражда агресия“, заяви депутатът от ДПС.

"От парламентарната трибуната непрекъснато се говори, че престъпността е ромска, а престъпността според нас не е етническа, а се върши от престъпници, които трябва да бъдат наказани и то от всички етноси", посочи Йордан Цонев.

"Апелираме да се преосмисли този език на омразата, който се налага в българския парламент и в българския политически живот от националистите определено", подчерта той.

Според него няма умерени националисти, както се опитват да ни ги представят.

"Изповядването на такъв тип идеология, насочена срещу малцинствени етнически групи поражда такъв тип поведение", каза още Йордан Цонев.

А в Асеновград вчера хората спонтанно се събраха на протест заради боя над спортистите. Напрежението започнало след като лодката на гребците се обръща във водата. Първоначално ромите предлагат да помогнат, но след отказ от страна на децата стават агресивни.

По думи на едно от момичетата от отбора по кану-каяк, групата младежи тръгнала след тях, целила ги с камъни, дори ги заплашила с удавяне и убийство.

На помощ си притичват двама от треньорите в спортния клуб, които също отнасят удари от страна на ромите. В побоя са пострадали дори малки деца.

Нападнатите успяват да стигнат до болницата, но там ромите ги причакват и отново нападат. В разпрата са пострадали и родители на част от децата.

Със сериозни травми са трима - момче от отбора е с контузия на главата и натъртвания, а негов съотборник е със счупена дясна китка. Един от ромите - нападатели пък е със счупени прешлени на кръста.

За нападението бяха задържани 9 души от ромски произход между 18 и 41 години, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Кой е виновен?Поредното поколение червени управници,скрили се зад всякакви абревиатури.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държата е виновна! Докога ромите ще са гости в страната и ще се ползват с всички социални помощи. Време е да им ограничат екстрите
49
2
 
12
 
! Отговори
гого преди 6 години
Гнусен е.н.и.ч.а.р
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До -Изключително умно предложение. И абсолютно реалистично. Но кой ще го направи закон??? Нашите законотворци правят корупционни закони, лобистки закони, закони за лично ползване. Ето и сега са пробутали на първо четене закон за промяна в Административно наказателния кодекс, без никой да не е чул за него. А той трябва да се обсъди от цялото общество на България. Засяга чоешки права, собственост, труд - всичко!
47
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А истината е тази! Момичетата се обръщат във водата ромите са искали да им помогнат но момичетата са започнали да ги благославят с най цветисти изрази и се е стигнало до инцидент. Който ми каже че друго се е случило няма как да му повярвам!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Менто, недей пак да ментиш, отвориш ли уста и започваш да лъжеш, за да си осигуриш политическа подкрепа. ... А там, ако се случи такова нещо, побойникът ще е до там. Няма да излезе от кауша, а в някои щати на САЩ (кога ще ги стигнем с толкова подлеци и българопредатели във властта?) ще се зарадва на последните постижения на химията. Много стана!!!
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен за побоя е Данчо Ментата. Защото е крадлив и гнусен.
44
1
 
19
 
! Отговори
www преди 6 години
Според мен вина за подобни прояви има основно МВР в Асеновград. Представете си това, което ни спущат като версия от МВР:1. Някой замеря някого във водата с камъни.2. Гонят се и се плашат с плуване.3. Става търкал на плажа на канала.4. Едната част вика подкрепления от маалата и те идват.5. Следва търкал в гребната база.6. Следва търкал около автобуса, с който някои тръгват към болницата.7. Следва търкал и пред болницата.При всичките търкали имаме много хора. Къде е било МВР час и нещо???
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестирахте срещу пеевски, ама той пак е в парламента, че и той строи Великата ограда. Веждите му изписахте, напълнихте го с пари. Пръв ортак на Валерко! Пък вие лапайте мухите.
42
2
 
14
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Не изчезваме ,а бягаме.Всяко дете учи чужд език по-старателно от родния и мечтае да избяга .Всеки нормален и честен младеж избяга.Преспектива някой вижда ли.(освен политичи и червени внучета и патриоти с хотели на държавна хранилка)
41
2
 
12
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
ДПС,АТАКА,ВМРО,ПФ са некадърници и пиявици .Само противопоставят етноси и правят цирк.Докато обират хазната .
40
1
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Надявам се няма хора тук обръщащи внимание на какво има да каже един ***?
39
0
 
27
 
! Отговори
- преди 6 години
Да променят съответния закон, че който бъде осъден за престъпление в тази държава,губи доживот правото на помощи от тази държава.Дали няма да станат като вакли агънца ?
38
0
 
28
 
! Отговори
Финландия преди 6 години
Супер народът на Финландия се вдигна на протест като един заедно с полицията срещу подобни мародерства, всичко живо спря да работи и нещата се оправиха
37
0
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо ДАНЧО МЕНТАТА е в парламента, а не там ,където му е мястото- в ЗАТВОРА!!! И този престъпник има наглостта да се показва и да изказва мнение!!! СРАМ!!!
36
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вината е на ДПС и на ДОСТ и на всички онези, които насърчават малките РОМчета че всичко им е безнаказано и законите и правилата за тях не важат, защото иначе е дискриминация. Така че господин Цонев във вас е вината, а не в Патриотите.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Е и какво?! Ще станем като в Индия един върху друг. Тя планетата и сега е пренаселена, не стигат горите, не стига и храната. Дай да станем 200 милиона та да сме повече от ***е, това е грешен път. На всички безмозъчни по света трябва да се ограничи раждаемостта - 1-2 деца и толкоз.
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Припомнете обещанието на Бойко за охрана на малките населени места преди да си подаде оставката, като каза, че върнели се на влас ще продължи да налага тази охрана.СПРЕТЕ ДА ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ!
33
18
 
1
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Това не интресува нормалния човек.Всеки да се спасява по еденично
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата кметовете са масово мажоритарни и ромски а българите са без права по-зле и от турско и баташките кланета.