Лили и Митко от Вълчан дол – на гости на Радеви в "Бояна"

Съпругата на президента сама ги взела от дома им в селото
1 юли 2017 19:53,
67
Лили и Митко от Вълчан  дол – на гости на Радеви в "Бояна"
Снимка: "Дунав мост"

Лили и Митко, двете деца от село Вълчан дол, чиято съдба трогна страната, гостуват на президентското семейство в резиденция "Бояна".

Малчуганите живеят в семейство с болни родители. Бащата им е на легло от години заради няколко инсулта, а майка им Надя е с психически проблеми. Семейството преживява със 130 лв. на месец.

Петокласничката Лили и осмокласникът Митко се грижат за цялата къща и ходят на училище в съседното село Давидково. Целият район се опитва да помогне на малчуганите.

Съпричастност към децата прояви и президентската съпруга Десислава Радева. 

"Вчера на обяд заминаха, лично дойде да ги вземе. Много харизматична, много земна жена, много топло се държа с децата. Бях очарована. Преди седмица дойде, запозна се с децата и този петък дойде и ги взе. Щастливи, очакваха идването й, доволни", разказа кметицата на Вълчан дол пред БНР.

Тя съобщи, че с дарените от хора средства е оправен покрива на къщата, в която живеят децата, ремонтирана е ВиК инсталацията, ще бъде поставена нова дограма.

Сменена е и тазобедрената става на крака на болния баща и той е в процес на възстановяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, така се прави!Главният архитект на магистралите да вземе пример колкото и да му е трудно да го асимилира.
34
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на президеншата, а само да вметна за предната псевдо президенша, май никой не и видя очите за 5 години? Сами си правете изводите.
33
3
 
25
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
БРАВО!
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некакви деца, болни родители, бедност и болести, много важно! Важното е, че Батко Биби от село Б изнесе над 10 милиарда по сметките си. Да има за 100 поколения или докато Земята съществува. Важното е, тримата глу((пака от Опърпаните патриоти така сладко говореха преди изборите, аз след тях, изчезнАха. Нема гиииии!!! Обещанията за нормален живот отидоха в нищото. Както винаги у нас.
31
23
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Всеки, който иска да помогне, го прави анонимно, а не да се показва колко е хуманен.И, второ, не е вярно, че живеят със 130 лева - двете деца по 35 лв детски, са 70, отделно пенсии, вероятно ТЕЛК на двамата родители.Не казвам, че е достатъчно, напротив - прилича на мизерно подаяние от държавата, просто коректност към фактите.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, но трябва да се помага на всички а не само на един двама човека!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе каква е тая държава да дава само 130 лева за да могат да живеят тези дечица. Посещение при президента няма да оправи нещата, защото после пак се връщат в същия недоимък. И кво от това че са били в Бояна. Това с какво ще им помогне?
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги в добрите постъпки търсим скрити замисли и извличане на полза!!В дома си могат да ги вземат на гости много хора, но в резиденцията - мнооого малко!
27
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ги покани в собственият си дом,а ги е завела в резиденцията?Нима тези деца нямат нужда от домашен уют,та макар и за няколко дни?
26
3
 
53
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
А оня ч.е.хлю с фондацията пак плю срещу президента ! Голям зор да се набутаме с американските стари *** и после да стоят само на земята за красота , като Тецовете дето Костов ги хариза ! Евала на Радев , само така !
25
3
 
52
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
БРАВО!!! Повече такива новини да четем.
24
60
 
9
 
! Отговори
Всичко е реклама преди 6 години
Радева много се изложи покрай коментара си за гей парад и сега се чуди как да замаже положението. Всичко е реклама! Това, което ми направи впечатление, е че ги е взела ''на гости'' ама не пише с какво им е помогнала. Парите за ремонта на къщата им са събрани от хората, а не от семейството на президента.
23
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деси Радева е много читав човек!Едно ,че всичко ,което досега е казала и направила е правилно и второ това ми го каза бивш неин съкварталец.
22
12
 
48
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Преклалям се пред госпожа Радева не че е с Бургаски корен а върху милосърдната и постъпка и не помалко на кметицата която също не е останала не съпричастна спостоянните си грижи към невръстните деца
21
1
 
37
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Тези деца имат нужда от психолог и то всяка седмица.Трябва им и социален работник 7/24.
20
1
 
5
 
! Отговори
Кака Дора преди 6 години
До дораДоре колко се набута с тия кремове?
19
15
 
22
 
! Отговори
Пъбликрезилейшън преди 6 години
ПР е това, хиляди помагат ,но не го тръбят по всички медии .Вече всеки случай с СМС и ПР и ли ще спасяваме .Къде е соцялната държава ,това ли е новия ред ?Само ако те покажат по тв то оцеляваш .Шоу .
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че трябва да започнем да си избираме за политици само действащи военни. Ако не друго, поне са възпитавани като родолюбци, не като пожарникарите...
17
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А предния президент помогна на 200 - 300 афганистански лекари с мaнaфски наклонности срещу натурални услиги само да е настанят за по няколко месеца в задния му евроатлантически двор... Потртесаваща разлика в нивата на мислене и действие!
16
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато изпълнителната власт обикаля Европа да се снима и целува с тоя и оня,нацията бавно,но сигурно се топи,къде от болести,къде от мизерия,затова дори малките жестове на съпричастност са трогателни и необходими,за да си спомним,че преди всичко сме хора.