Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Че то до 8-12 години тези истребители ще изпадат. Кво ще изплащаме тогава?
149
0
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
Първо кажете кой ще вземе комисионните, после ще кажа какви изтребители ще поръчим.
148
0
 
2
 
! Отговори
Gazi преди 6 години
Shkembe voivoda bez dopitvane do bg narod suveren i polojitelen otgovor na bg obstonatilnalen referendum nito edin bg naroden lev ne moje da plati...zer ste ima kilia v sadebnata palatka s katinar i reshetki pochitno i pojizneno.....
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 153 Ами *** в Русия,там ще ти набият железни коронки на зъбите,ще ти връчат един калашников и ще те изпратят ,да се биеш за матушка Рассия.
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 159 Забрави,нищо от Русия,що се отнася до бойните самолети и установки.Те не са съвместими с тези на НАТО и след време ще се налага да ги сменяме,така че ще ни излезе солено.
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ни трябват самолети бе!Те са за хора които могат да ги поддържат.Ние сме без армия, пък ревете за самолети
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да купим и крилати ракети от Русия. Техните (изстреляни от кораби в Каспийско море) си улучиха целите в Сирия, докато хамериканските пропуснаха на 50%.
143
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Каквито и самолети да купим, ще ни струват скъпо. Но нека поне да могат да се използват достатъчно дълго време, а не да са втора употреба.
142
1
 
2
 
! Отговори
8- nomer преди 6 години
8 broia istrebiteli - cialata darzava rastresoxa - kakvo da kazem za cialata moralno ostarela armia -kakvo pravim s drygite rodove voiski ; mai nai dobre e da se radva me da ima mir po balkanskia polyostrov - vsi4ko ostanalo prax v o4ite na bednia narod.............
141
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските пилоти не могат да кацнат на единствения си строшен самолетоносач Кузнецов, :)))Може пък самолетите им да са калпави ...Абе ясно е - нищо руско не струва и 2 ст.
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом руската гражданска авиация като и катасрофираха самолетите и веднага ги замени с Боинг и Еърбъс ... значи западните са по-добрите!И на руснаците им писна да загиват преди летището да се появи !
139
10
 
9
 
! Отговори
българин преди 6 години
добрата новина е че няма да купуваме повече руски бракми, квото било било, дори и да не са американски, ако ще и италиански да са пак са с класи над руските
138
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, кога ще почва пустата му война. От кога я чакам, че вече не ми се живее.
137
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислете бе хора!Колко време,биха издържали 8 броя при реална бойна обстановка?Нали за това ги взимаме?Не е ли по сигурно и евтино да платим на голяма сила да се ангажира!Това има и възпиращ ефект!
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
F16 са най-добрите,но нови.Добре е да имаме по един-два от всеки натовски вид.
135
4
 
7
 
! Отговори
Язе преди 6 години
Защо не направите един конкурс като хората бе ***. Седнали да сравняват самолети втора ръка с нови. Няма база за сравнение и за това винаги ще печели новия. Ами поканете Локхиит Мартин, Рафал, Еурофайтер, Грипен и сравнявайте, вижте кой какво предлага. Най добре ще е обикновените пилоти да дадват мнение. Разните там лайци да си гледат лайковете и да не се месят в неща дето не разбират.
134
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен. преди 6 години
Въпроса не е какъв изтребител ще купим, важно е кой ще вземе комисионните. И продажбата и покупката е търговия, ако стоката не върви - локална войничка или терористична групичка и въпросите се решават.Дайте да помислим за положението на нашите депутати - как мислите, че се работи в тая жега. Да направим референдум по проблема, в горещи и студени дни дали работното им време да не стане от 23 мин. на 11 мин и 30 сек.? Това е важно за сега. Пазете се от жегата колеги.
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА ХА ХА ХАААААААмечти мечти :) с какво строи, то всичкото кадърен специалист бега от Турция, след 2-3 години сте заминали като държава, ако не го смените Ердоган
132
1
 
3
 
! Отговори
prosto minavam преди 6 години
a be - az - ot samoleti ne razbiram - no kato otida da si kypia kola -znam 4e novata kola e nai xybava - za staro zelazo nikoi ne dava pari - e ima iskly4enie tapia baiganiovec..................
131
6
 
5
 
! Отговори
B52-60 ГОДИШНИ преди 6 години
ВСЕ ОЩЕ СА НА СЛУЖБА В САЩ! НИЕ ПО БОГАТИ ЛИ СМЕ ОТ САЩ? Ф16 - 17 МИЛИОНА ГИ КУПИ РУМЪНИЯ. КУПИ 32 БРИЯ И ЗАЯВИ ЧЕ ИСКА Ф35! Ф35 (МОДЕЛ 2008г, СТЕЛТ ТЕХНОЛОГИЯ)-ЦЕНА 84 МИЛИОНА, Грипен (МОДЕЛ 1980г) ЦЕНА 62 милиона! Преди 3 дена 1 от 8 те Грипени копени от Тайланд се разби! Същото напраши и Унгарски Грипен!