Дончев настоя за експертен дебат за бойната ни авиация

Вицепремиерът не вижда разкол в ГЕРБ, само обострени емоции
66
Дончев настоя за експертен дебат за бойната ни авиация
Снимка: БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев е категоричен, че няма разделение в ГЕРБ по въпроса за модернизацията на бойната ни авиация.

Още по темата

Той заяви обаче, че този дебат е добре да бъде преди всичко експертен.

"Не е хубаво, когато политиците коментират конкретни марки на самолети. Това създава впечатление, че изборът е предимно политически. Дебатът трябва да бъде експертен, а не на базата на една или друга симпатия", каза още Дончев пред журналисти в МС.

Той коментира размяната на реплики по въпроса за самолетите между президента Румен Радев и шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. Според държавния глава, който разговаря очи в очи с премиера, между Борисов и Цветанов все по-често има противоречие в мненията.

По думите на Дончев емоциите са обострени, но това не се случва за първи път.

Думичката "разкол" или "разцепление" се върти от 2011 година, но съдейки по консолидацията в партията и по резултати от изборите такова нещо няма, каза вицепремиерът в отговор на въпрос дали ще има разцепление в ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви, толкоз, емпции...?!!Преко сила, на България и трябват за авиополиция 6-12 бройки...!!!Какви платформи, какво изхвъргане...??!На такава малка територия е видно за какво става дума!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Експертите нали казаха бре ?!? тоя се изкавзва неподготвен
45
0
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Какъв дебат бе момко , какви 5 лв. Имало е комисия от експерти и те са Ви дали Доклад със становище ! Я си свършете работата както намерите за добре!Волята е Ваша , и без това не бръснете никого --ГЕРБ над България!
44
1
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
F-16 е най-сполучливата и развита масова многоцелева бойна авиационна платформа на Локхийд (респективно на САЩ). Платформите на Сааб са със сравнително по-ниски бойни способности.Проблемът за българските ВВС е, че предложената модификация F-16MLU не удовлетворява напълно изискванията за многоцелево използване, остаряла е морално и физически и е безперспективна.
43
0
 
4
 
! Отговори
генерал преди 6 години
радев е славен български генерал, говорещ истината, високо образован, превъзходен пилот,народа е зад теб генерале, мачкай тези корумпирани политици уж, ти ще изчис-тиш авгиевите български обори, гордеем се с теб генерале, за твоята гражданска доблест,за това че каза истината за един човек, истината, знаена от цял един народ.Ти си доб-лестен президент, такъв досега нямаше.
42
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Стига пищяхте,другари.Разбрахме,че правилните аероплани,са посочените от американското посолство,успокойте се,ще получите припадък,кой ще ни ...граби после!?
41
4
 
0
 
! Отговори
Язе преди 6 години
Не е възможно страна която не произвежда чипове и модерна електроника да построи супер модерен самолет. Всъщност може но цялата авионика ще е вносна, я от Китай, я от Тайван, я от Корея. По принцип каквото е нивото на колите такова е и на самолетите. Руските имат живот на двигателите 2000 ч. а Грипен 8000. Грипен е универсален самолет и не е ефективен ако се ползва сам, работи в гупа но 2 грипена могат да се разправят с доста МиГове, наземна техника и кораби. Прочетете има доста информация.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига с тези експерти.Въпросът е политически!Иначе ,при една война,колко мислите ще издържат няколкото аероплана, а после?
39
2
 
6
 
! Отговори
Колио преди 6 години
Тая крива глава дано не я види детето че ще трябв да му Лея куршум.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебат и после който им е дал по-голям рушвет, неговия самолет ще купят. А парите той ще си ги избие от цената на щайгата която ще купим ние народа. И аз не виждам по-добър от Грипен като цена и възможности, но не съм експерт и няма да получавам рушвети
37
5
 
1
 
! Отговори
Джуджиии преди 6 години
Ушанките са добри само в едно бе-тестовете на препаратите за под. Дали става за пиене. Хааааааааа!!!!!!!!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварския боен кораб Фитцежералд се сблъска с филипинска търговска лодка в Японско море в резултат загинаха 11 краварски военни и още толкова бяха ранени.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети прихващат НАТО-вските тенекии навсясъде по света.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети са най-добрите.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е той голем експерт цвъцко, особено като става дума за авиация.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България + Сърбия + Русия = Братя завинаги.
31
13
 
4
 
! Отговори
Антифуражка преди 6 години
До АнонименИ ти си фуражка,анонимниче! Всичките сте един дол дренки-елементарни и коне с капаци! Нали знаеш приказката за Господ,акъла и военните? Нашето ново президентче никой не го бръсне за слива, докато Цветанов го канят на вечери в Белия дом.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите в Сърбия не убихa и не уцелиха нито един военен обeкт. Случайност ? Също хвърляха бомби с обеднен уран.
29
2
 
16
 
! Отговори
Напишете в гугъл преди 6 години
Как сърбите свалиха няколко Стелт-а и се извиниха: Не знаехме, че са невидимиСърбия унищожи плановете на САЩ за F-117 по време на бомбардировките над Югославия
28
4
 
2
 
! Отговори
prt преди 6 години
Еи, голямо обсъждане, голям дебат, еи!!! Едно време 10ггодини до нас летището не можех да разбера какви самолети има. И макар баща ми да беше *** старшина не ми казваше!!! Еи, това е тайна, еи!!! Тука още не са ги купили и вече много знаем!!! Ще оставите МОСАД и МИТ без работа бе!!! Мислете за тези хора!!! И те деца имат!!!Ама то от такива кат вас може ли се скри нещо!!! Общ. дебат!!! Парите на данъкоплатците!!! ДРЪН-ДРЪН Ярина