Годишнината от Освобождението - общ празник с Русия

България очаква руските си гости, заяви вицепремиерът пред ТАСС
Обновена: 5 юли 2017 17:25 | 5 юли 2017 17:23, Елка Василева
77
Годишнината от Освобождението - общ празник с Русия
Валери Симеонов. Снимка: архив, БТА

Отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България в Руско-турската война от 1877-1878 г. трябва да спомогне за сближаване с Русия, заявява в интервю за ТАСС вицепремиерът Валери Симеонов.

Годишнината от Освобождението трябва да стане за България и Русия важна крачка една към друга, казва Симеонов и отбелязва, че през последните години отношенията между двете страни не са били много перспективни, но годишнината може да бъде използвана, за да се организираме "общ празник".

Говорейки за сегашното състояние на българо-руските отношения, вицепремиерът отбелязва, че "проблемът е в неравноправното положение на двете страни".

Това, в частност, се отнася за отделни двустранни споразумения, които според него не носят особена полза на българската страна. Като пример той дава проекта за петролопровода "Бургас-Александруполис". Газопроводът "Южен поток" също не беше достатъчно балансиран проект, казва Симеонов.

Във връзка с изграждането на атомната електроцентрала "Белене" политикът подчертава, че българската страна е изпълнила задължението да купи реакторите и в близките месеци ще вземе решение за бъдещето на проекта.

Според вицепремиера равнището на двустранните търговски отношения не отговаря на интересите нито на България, нито на Русия и посочва, че съответните министерства в двете страни работят за отваряне на руския пазар за български стоки.

България очаква руските си гости, заявява Симеонов и изразява надежда, че повече да няма затруднения със самолетните полети от Русия до България.

Вицепрезидентът казва също, че българското правителство работи за опростяване на визовия режим за руски граждани, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: РусияВалери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Perekly преди 6 години
Празник за България е 22.09.А годишнината от т.н . Освободителна война е помен! За загиналите руски, финландски, български, румънски войници, паднали вярващи че воюват за свободата на поробен народ , а реално за имперски интереси.
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин има толкова общо с освобождението ни, колкото винкела има общо с квантовата физика.
53
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
След като пишман-патриотите станаха партньори на ГЕРБ, дойде време да забравят, че точно Бойко загроби и проекта "Южен поток", и АЕЦ "Белене". А за парлама - "отбелязване на ....", малко прах в очите на електората.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен--54; Крайно време е САЩ да сложат 1 Пиночет тук.*** станаха много нагли.Трябва да ги поразредят.
51
6
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--56; Да ама другаря ви ленин подари Крим на САЩ за да му дадат голям ЗАЕМ. Даде и Аляска за вечно ползване.Чети бре неграмотен.
50
3
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Некъф луд--66; Казвал ли ти е някой колко си глупав? През Балканската война в армията ни има няколко хиляди турци, Няма нито 1 предателство. Всичките прдателства в историята ни са от русофилите-антибългари.По време на СЪЕДИНЕНИЕТО Русия беше против и русофилите също. Даже писаха на Султана МАХЗАР,да обяви война на Б-я и да окупира Ист. Румелия.Везира им каза;СРАМУВАМ СЕ ЗА ВАС БЪЛГАРИ.Само това ли е.ПОЗОР АНТИБЪЛГАРИ.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOZI KAZA 300 LV. PENSI I.....ZABRAVI.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Добре - Очаквам Путин с радост. Ще го посрещна с удоволствие и признателност.не пропускай да очакваш и посрещнеш с признателност още един друг "вип", обади му се да дойде с изкаляни ботуши, за да бъдат почистени, както той искаше не много отдавна!
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....И ТОВА ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ,ЕХХХ МАЙКА МУ СТАРА ПОЛИТИКАТА НАИСТИНА Е ДОЛНА РАБОТА...НИЩО,В СЛЕВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ МОЖЕ И ДА ГО НЯМА И ВАЛЕРИ....
46
12
 
13
 
! Отговори
Добре преди 6 години
Очаквам Путин с радост. Ще го посрещна с удоволствие и признателност.
45
11
 
11
 
! Отговори
бургазлия. преди 6 години
нАЙ ПОСЛЕ ДА ЧУЕМ ЕДНО ПРЕМЕРЕНО ИЗКАЗВАНЕ НА НАШ Валери
44
5
 
9
 
! Отговори
ало преди 6 години
Този популист мечтае но не знае че първо трябва да се поли на Ердоган. Ердоган казва какво ще става на балканите вразбирателство с Русия.Сега с руския газ после с Азерски газ. След години с ток от ядрените централи построени от Русия.
43
1
 
5
 
! Отговори
ист преди 6 години
до анонимен преди 12 минути-Никой не може нищо да превземе за вечни времена. Диалектика, която не сте учили. Пенчо бе чети...........
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Г.л.у.п.а.к! Твоите краварски другарчета я знаят къде е това България, я не знаят! Мисля, че е по-скоро второто! А пък за нагло-саксите въобще няма нужда да се говори.....те мразят и в червата си Русия откакто въобще съществуват и целта им е само да и навредят! Но да им нареждат.....трябва действително да си много т.ъ.п за да изръсиш такава щуротия!!!
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактКолега бъркаш САЩ и Англия са наредили на Русия да ни освободи значи те са ни освободили...Да живеят САЩ и Англия освободителите на България....
40
12
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ако не беше Русия, сега нямаше да има България!
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40: "Путин е представител на руския народ като негов президент, и негово лице ние отдаваме почит на руския народ и загиналите в сраженията руски войници"1. Путин е представител на народите от руската федерация, а не на руския народ.2. Сегашната РФ сурогат на тогавашната руска империя.От горното следва България да отдаде почит и на украинският, белоруският, финландският, черногорският, молдавският....народи !
38
6
 
10
 
! Отговори
така се прави преди 6 години
Тази сутрин Русия е ударела отново ИД,с крилати ракети изстреляни от Ту-95 ....
37
6
 
6
 
! Отговори
don преди 6 години
ДА ЩЕ ИМА ТЪРЖЕСТВА . ОФИЦИАЛНА РУСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ВОДЕНА ЛИЧНО ОТ ПУТИН.НО ВИЕ НЯМА ДА БЪДЕТЕ СРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА.ТОГАВА НЯМА ДА СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА.ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА.НЕ СИ ТОЛКОВА БЛИЗКО ДО РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.НЕ СЕ ПРАВИ НА ТАКЪВ КАКЪВТО НЕ СИ КОЙ ОТ РУСКАТА ДЪРЖАВА ТЕ УВАЖАВАНИКОЙ
36
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да пази България от име окончаващо на .утин !