Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?

Предложението е на Валери Симеонов, но ще реши ли проблема...
Обновена: 9 юли 2017 12:15 | 9 юли 2017 12:06, Петя Славова
74
Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?
Снимка: архив, Булфото

Държавата да плаща издръжката за трето дете. Предложението е на вицепремиера Валери Симеонов. Той планира да се създадат и условия българите от чужбина да се върнат да живеят и работят у нас. За да стане по-лесно, специално назначеният да надвие демографската криза вицепремиер го измисли: държавата ще поеме разходите за трето дете.

"Това наистина е само идея. Не е влязло в управленската програма на кабинета”, коментира пред Нова тв Христина Христова, съветник на Валери Симеонов по социалната политика.

Още по темата

"Хубаво е да се пристъпи към конкретни действия. И да се направят определени стъпки за това", коментира Милена Златкова.

А Христина Христова отвърна: "През годината в семействата се раждат около 5000 трети деца. Около 34 000 са родените като първо дете във фамилията. Според мен всякакви мерки в тази посока трябва да бъдат поощрявани. Трябва да се стимулира отговорното родителство".

Парите за насърчаването обаче още нито са ясни, нито са сигурни - щели да се обсъждат във властта. Заедно с още мерки: българите от чужбина да бъдат изкушени да се върнат у нас. Резерв ще се търси и в Северозапада. Да се задържат младите там, но да работят.

Социалното министерство започва срещи с младите хора и кметовете на Видин, Монтана и Лом. До септември щели да разберат какви са им проблемите и как да ги решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
Ей гопода Политици - не вие ще спасите България, България трябва да се спаси от вас! По-ясно от това няма как да ви го кажем. Ако имате акъл - махнете се оттука, стига сте лапали! Бати Бойко има към 3 милиарда в банките, ако не и повече. Това и в детските градини децата го знаят вече.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов и той е швед, вижте как си къта неговите хора.
68
0
 
2
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
въведете отново ергенския данък. Който няма деца да плаща, ако не може да има - да осинови!!!!!!
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3тото дете да получава безплатен билет до страна по избор от Европата.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак оправят "шведите". И от тия ще чакате работа да си оправяте държавата. Изглежда политиците ни от 30г не са много умни, щом разрушиха построеното дотогава
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шведите пак се уредиха
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също така в Германия,училището е задължително(!),дори институциите,които се занимават с това,не се интересуват дали детето пребибава законно или има документи,колкото дали редовно посещава училище.И ако не посещава училище,идва полиция,вземат децата и ги придружават до училище,няма хъката-мъката,няма родители,няма "правозащитници",закона си е закон.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бях дете(през соц-а),учители посещаваха домовете,за да видят дали децата имат подходящи условия за живеене и учене,спокойствие.Същото същесвува и днес в Германия,изисква се определена квадратура за децата и подходящи условия. Та,искам да кажа,че който няма подходящи условия и средства,му се отнемат децата и се изпращат в по-добри условия на живот,в заведение или семейство.Това трябва да се върне,за да се интегрират децата на по-бедните слоеве в обществото.У-щето да е задължително.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога умните глави ще вденат, че хората не бягат заради пари? Хората бягат, щото няма ред, няма правила, няма закон. Щото нито една институция не си върши работата. Щото са третирани като втора ръка хора в собствената си държава.-------------Абсолютно вярно,подкрепям те с две ръце!!!
61
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 6 години
На мен ми е любопитно трите деца от едни и същи родители ли трябва да са , щото с тия разводи .... Кой ще се навие за 3 ? Наистина изключения ... Но пък много хора имат по 1-2 от предишен брак и се съгласяват на 1-2 от нов порньор .... С общи усилия 3 могат да се получат ... :D
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kato se rodiha bliznacite platih 2000 na sveta Anna. Samo za da ne sa podritvani s ciganetata. Posle razbrahme che i s pari ne stava. Sega sme daleche. Chestito valeri.prostotiata v bg niama da ia preborish d pari. Ti si nositel na prostotiata. Shte se varnem sledvashtia pat
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато преди 14 години родих второто си дете държавата изчисли че сме богати и нито детски, нито помощ за 1- ви клас, нито нищо....за две чистокръвни, бели, образовани българчета. И аз и баща им сме редовни данъкоплатци.. и въпросът какво да правят в тази държава не спира да ми се върти. Да ги уча на криворазбран патриотизъм? няма нужда
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната абсурдна идея. Утре децата пак в чужбина. Нещата ще си дойдат на място, като в България има реална икономика, доходи и условия на живот. Насила няма как да стане.
57
3
 
0
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Ураааааа! Бравус!
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога умните глави ще вденат, че хората не бягат заради пари? Хората бягат, щото няма ред, няма правила, няма закон. Щото нито една институция не си върши работата. Щото са третирани като втора ръка хора в собствената си държава.
55
4
 
23
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
Късно е либе за китка,демографския процес е необратим, и двамата ми сина ще напуснат абсурдистан
54
5
 
5
 
! Отговори
dp преди 6 години
Докато съветската агентура и цялата руска прислуга под нея контролират държавата какъв прираст бе, всеки годен гледа да се изнесе - а който остане остава защото не може да се изнесе и не може да си позволи деца. Тия дето правят деца щото не могат да се контролират едва ли искаме и да ги насърчаваме....Една амнистия срещу пропяване за чужди агенти би разчистила някаква перспоектива за хората в рамките на няколко години - де да можеше да стане.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
tova ne e ideia, a utopia. nikoi bylgarin, koito se e ustanovil v chujbina, ima dobre platena rabota i dezata mu sa rodeni tam niama da se vyrne v BG, zashtoto na stranata i triabvat oshte nai-malko 10000 god. za da se opravi, ako do togava ia ima.
52
2
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Ние с едно дете едва оцеляваме. Иска ни се и второ но просто е невъзможно. Гарантирано от ГРОБ.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите раждат по пет ание даже и се неженем я се сетете що ония да мислят