Конкурс за "чинията" на Бузлуджа! Това искат в ГЕРБ

Според Цветанов няма как паметникът да се върне на БСП
12 юли 2017 13:52,
31
Конкурс за "чинията" на Бузлуджа! Това искат в ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Не малка част от депутатите от ГЕРБ искат да се проведе конкурс за нов собственк на паметника на "Бузлуджа".

Това обяви заместникът на Бойко Борисов Цветан Цветанов. Самият той бил на същото мнение. Подобна позиция застъпи и вицепремиерът Валери Симеонов, който се обяви против връщането на паметника под каквато и да е форма на БСП.

Още по темата
Преди месец БСП поискаха държавата да им върне паметника безвъзмедно, но след като разбраха, че това няма как да стане, те поискаха да получат право на ползване за срок от 10 години.

"Предоставянето на паметника "Бузлуджа” на БСП по начина, по който те го искат, ще е в нарушение на закона", коментира днес Цветанов, цитиран от "Фокус".

Според него дебатът за паметника „Бузлуджа" трябва да се проведе в парламента, защото знаел, че има несъгласие при съгласувателните процедури за предоставянето на монумента на БСП.

Според него законовата форма е конкурс, при който да има равнопоставеност на всички желаещи да стопанисват и да инвестират в обекта. "ГЕРБ винаги са се придържали към законността и винаги са искали да са част от правовия ред на развитата демокрация", каза още Цветан Цветанов. 

По-рано днес от Обединените патриоти поискаха паметникът да стане държавен музей, чийто ремонт да бъде поет от държавата. От БСП пък дадоха да се разбере, че са съгласни, стига държавата да поеме разходите по монумента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Дайте им я преди 6 години
Да се качват всички от бкп(борисовци,костовисти,царисти,земеделци и т.н.) и право пеи баща им рогатия.
27
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 6 години
За последно. Най- добре да си остане паметник какъвто е в момента. Да не ни бъркат пак из джобовете и щото е красноречиво доказателство за много неща. Като например, какво е било времето, какви са били идеалите, колко са стойностни, какъв е смисъла на такива начинания, колко са на почит от поколенията, каква е ролята на държавата и чиновниците и други ми ти работи. Който има глава непразна да мисли.
26
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 6 години
И пак до същия. За да стане НП на Нато трябва да демонтират желязната батарея на Шипка, щото някои руски артилеристи може да го обстрелват.
25
1
 
0
 
! Отговори
СДС УМРЯ преди 6 години
ДА СТАНЕ МУЗЕЙ НА ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ И ВЪТРЕ ДА СЛОЖАТ МУМИЯТА НА СКОРОПОСТИЖНО ПОЧИНАЛАТА МАФИОТСКА СТРУКТУРАСЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Предоставянето на паметника "Бузлуджа на БСП по начина, по който те го искат, ще е в нарушение на закона", коментира днес Цветанов, цитиран от "Фокус"....................................................ОТКОГА ЦВЕТАНОВ Е ЗАГРИЖЕН ЗА ЗАКОНА.ТОЙ ОТ 10 ГОДИНИ Е ВСЕ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА.
23
1
 
1
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До Хамлет: Тези кръв повръщат, пари не връщат. Ама може да получиш парченце бетон, като сувенир от берлинската стена. Ще си го носиш до сърцето и то ще се превърне в сърцето на Данко от Максим Горки. Щом са ти удържали от заплатата, значи си на такава възраст, че си го учил в училище и знаеш за какво ти говоря.
22
3
 
1
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До СТАНЕ ЛИ ДЪРЖАВНА... Да не я купят руснаците, па да турят мумията вътре, че ще има опашки от двете страни на Балкана от площадите на Ст. Загора и Габрово та до върха. Летно време плажовете на Златните и Слънчака ще опустеят. Ужас за туризЪма и пазарната икономика.
21
2
 
3
 
! Отговори
СТАНЕ ЛИ ДЪРЖАВНА... преди 6 години
ЧИНИЯТА ------НА ТЪРГ!!!!!!!ЗА РАДАР НА НАТО!!!!!!!!!!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иделана за астрономическа обсерватория.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат наша фирма да лап-не, пардон да усвои паричките. Когато е за крадене не им пречи, че проектът е комунистически.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да я дадат на Ненчев да я ремонтира в Полша и понеже Фалкона трудно лети с дебелаци като Дебелата Берта и Дебелия Роналдо да им я предоставя за по-дълги преходи.Голям фурор ще са като кацат в чужбина.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Busludja e na bg narodne pribohafidani kumuneta bkp v gerb stiga zirkove 28 g laji dalsveri i mutrenski milioneri
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tipi4en komunidti4eski vhod na gerb nischto novo
15
1
 
3
 
! Отговори
ай сик преди 6 години
Сега една шайка ни налага друг режим.Няма да търпим.Свобода или смърт!
14
6
 
4
 
! Отговори
Да се именова Хаджи преди 6 години
Димитър.БКП/БСП да не мисли, че ДЪРЖАВАТА( пак НИЕ) ще им търпим 'сбирките". Не са ми ПРИЯТНИ НИКАК СПОМЕНИТЕ за ТОТАЛИТАРНИЯ ,НАЛОЖЕН НИ НАСИЛА СОЦРЕЖИМ.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уран гутана от помощното училище във Вършец с особената форма на главата да мълчи по -добре.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров да повдига обвинения за умишлена безстопанственост. Изведнъж Бузлуджа стана важен за държавата паметник, а преди го обявяваха за паметник на БСП и го предлагаха да си го вземе.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да осъдят държавните органи, които не са стопанисвали държавния обект-паметник. Поне 10 човека в затвора заради БУзлуджа, и тогава държавата да го възстанови в оригинален вид.
10
1
 
11
 
! Отговори
Важен въпрос преди 6 години
Цветанов още ли се води криминален,защо той и жена му имат достъп до класифицирана информация???
9
3
 
11
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Никакъв конкурс!Да се монтира двигател на чинията, да се натовари крилатия фалос от пред НДК, да се качи червения "елит", барабар с културтрегерите от ерата на Тошо и с пълна газ към открития космос!