Глас от ДПС: Патриотите на път да породят нов взрив в обществото

Не бива да се стига до намаляване на заплатите, оцени Хасан Адемов
35
Глас от ДПС: Патриотите на път да породят нов взрив в обществото
Хасан Адемов. Снимка: архив, Булфото

Участието на Патриотите в управлението е на път да породи нов взрив в обществото, смята депутатът от ДПС Хасан Адемов, който оглавява социалната комисия в НС.

Според него начинът, по който вицето на Бойко Борисов Валери Симеонов повдигна от нищото темата за отпадането на клас прослужено време, е скандален.

За отпадането на този клас настояват работодателите, при това от години. Синдикатите обаче са категорично против.

„Това е една от вечните теми между труда и капитала, но въпросът трябва да се обсъди от обществото, от парламента, в Тристранката“, настоя Хасан Адемов.

Според него обаче, каквото и да бъде решено, не бива да се допуска да се стигне до намаляване на заплатите.

„Трябва да има гаранции за това, защото ако този клас отпадне и се намалят заплатите, това ще доведе до напрежение в обществото“, предупреди той.

Според него дискусията по въпроса предстои, но ще бъде много тежка и за да се стигне до решение на този проблем, трябва да се чуят всички мнения.

„Тази дискусия е част от общата дискусия за политиката по доходите в България, но по този начин провокирано общественото мнение, да се появи от небитието, не е най- добрият начин да се обсъжда този много чувствителен въпрос“, отсече депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
весито преди 6 години
той валери симеонов защитава работодателите, които 27 години трупат много пари, а ек-сплоатират работещите,не ги осигуряват на получените пари,така Валери Симеонов щезагуби много гласове на бъдещите избори, валери симеонов ми падна в очите и повечеза т.н. патриоти няма да гласувам, срам ме е от такъв уж патриот.
33
2
 
3
 
! Отговори
уйдурма-хабер преди 6 години
Сус бе, ченгене!
32
1
 
6
 
! Отговори
Milena преди 6 години
AMA TOYA SIMEONOV LI E KAKIV E NALI PREDI IZBORITE OBESHTAVASHE MNOGO HUBAVI DNI ZA NARODA? GOLYAM LIJEC IZLEZE TOYA.
31
3
 
6
 
! Отговори
Изпитана схема преди 6 години
ни се прилага за кой ли път.И тя е на противопоставяне-този път между млади и стари...Както между българи и роми,между лекари и пациенти,между работодатели и работници...и така до края на света.И докато"кучетата си лаят,керванът си върви",както е казал народът.Каквито ни са комунистите,такива са ни демократите,а и патриотите...един дол за дренки.Описани от поета:Патриот е душа дава...но не своята душа ,братя,а душата на народа...Но палачинката се обръща-няма кой да ви работи...
30
5
 
3
 
! Отговори
Marchelo преди 6 години
Квалификация е едно.Тук става въпрос за пари за прослужено време,а не за квалифициран труд.Тези пари правят работника безидеен,раболептен и послушко.Част от комунико-номенклатурата.
29
9
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Съжалявам, ама не съм съгласен Пешо да взима едни 30% повече само защото е по-дърт от мен. Работил съм и в частна и в държавна фирма където е има клас. Колкото и да не ти се вярва има завършили които разбират много повече от такива с 30г. стаж. особено когато тия с 30 г. стаж нямат обмен на информация с други, си работят по морално остарели методи от време оно. С пенсионерите с които съм работил наистина знаят много, но не вършеха нищо. А докладите ги пишеха по цял ден (ако знаят да работят с ко
28
0
 
7
 
! Отговори
помак преди 6 години
ДПС е мафиотска структура . ограбваща мюсулманите и плашеща ги постоянно с етническият мир ! КЪДЕ е кмета на Неделино откраднал общ. поръчки и разделил парите с Сараите ! Местане...говори ! Знаем .че те изгониха защото много знаеш за кражбата на КТБ. Местане .говори..мандата на Цаца свършва...идват млади неопетнени съдий и прокурори ! А НИЕ Искаме догана в КАУША !
27
3
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Една от причините мафията да иска отпадането на добавката за клас е, че така се надяват по-малко хора да избягат от България. като изравнят заплащането на еднакво мизерно ниво за младите и опитните, малко от опитните ще избягат от България заради това, просто вече са на повече години, а младите сравнявайки се с опитните по заплащане, ще се чувстват по-значими, щом взимат еднакви заплати, без да се замислят колко мизерни са те и как няма никаква перспектива за повишение, каквато дава класа, макар
26
0
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Бедни ми Хюго ....Ако твоята позната беше 50 годишната учителка, а не младата, то вероятно сега щеше да пишеш точно обратното.Въпреки това е възможно да е било така в случая, но това ще е един случай на хиляда и не трябва заради това да лишаваме хората от справедливо заплащане за знанията и уменията придобити с времето.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не разбрах, защо Валери Симеонов и останалите лъжепатриоти искат на по-добрия работник да се плаща, колкото на некадърника току-що постъпил на работа?! Защо лъжепатриотите не искат да се заплаща за знанията и уменията на опитните работници?
24
0
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Основен критериите за умения и знания е точно опита, т.е. възрастта. В този смисъл тези, които искат да се запази класа, искат знанията и уменията да се заплащат. Тези, които не искат да има добавка за клас, си мислят, че знаят и умеят повече от опитните си колеги, което очевАдно не е така.
23
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Смешното е, че за отпадането на класа са младите и неопитните, които засега са и некадърници, но с времето може и да се научат. Та, смешното е, че младоците си въобразяват, че като отпадне класа, техните заплати ще се вдигнат. Трябва да ви разочарова, не само, че няма да се вдигнат, а ще паднат, както и на останалите, които са добри в работата си. Младоците в момента са като Нане за Вуте - Нане: не е важното аз (младока) да съм добре, важното е Вуте (опитния работник) да е зле.
22
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Патриот,да г-ром гсимеонов е крив.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Хасан Адемов е точен човек. Винаги е имало чираци, калфи и майстори. Не може един от първият ден да стане майстор н-р стругар и да иска заплата като този работил 20 години като стругар, доказал се като такъв.То за това и в образованието се почва от 1-ви клас.
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убедил съм се, че точно некадърниците са най- много против отпадане на класа. Защо са против заплата да се определя по умения и знания, а не по възраст?! Защото не минават теста...
19
11
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Давам пример на всички фенове на клас орослужено време: моя позната беше учител по английски, току- що завършила, амбициозна, влагаше дух и старание в работата си. Учениците й печелиха олимпиади, влизаха с англ. в университетите, много са и в чужбина, успешно реализирани. Вземаше много по-ниска заплата от учителка, 50+, която нищо не правеше в часовете и заявяваше "тях не ги интересува, защо мен да ме интересува". Е, честно ли е така?! Да взема по- висока заплата, само защото е по- възрастна.
18
8
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос до Румен преди 6 години
Не говорим за намаляване, а за факта, че някои получават по- високо заплащане не заради уменията си, а само защото са по- възрастни и работили повече. Това че има повече стаж не го прави добър специалист. У нас много хора след дадена възраст не искат да учат, да повишават знания, не им се занимава и си чакат заплатката. После като останат без работа се оплакват как никой не ги иска.
17
10
 
5
 
! Отговори
гг преди 6 години
Ислямистите са проблем и турските партий ДПС и ДОСТ .ПФ небиха били на политическата сцена сега ,ако ги нямаше ДПС,Дост ,бурки ,бради ит...Все пак това е България ,който не му харесва да стяга багажа за Турция,СА,Европа ,Русия ит..
16
2
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Ще търсят младите соца, ама като са "прости" по думите на друг "***" да ги баламосват пак гласувайте за 4-ти път за да се разбирате с "простия". Не усещате ли как бавно бавно ви го набиват, викайте УРА !
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По голяма глупост,днес не бях чел,и какво праиме сега,че ако опитен строител взема също като хамалето?Ама то и тъй няма работници,те и тия дето се лъжат да чакат пенсия ще духнатИ не разбирам ,как въпрос ,толкова важен , не се решава в парламента?