Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна

Не е имало външна намеса при разглеждане на офертите, убеден е той
16 юли 2017 15:54, Анисия Иванова
121
Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна
Архив: Булфото

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва: „по-добре късно, отколкото никога“. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проекта на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
17
 
! Отговори
Р преди 6 години
Ген.-лейт. Боцев.Аз служих в неговата 9 горнобанска бригада,когато й беше командир.Висок 2 метра ,с атлетична фигура и много респектиращ.На един старшина за една секунда го разжалва,като му скъса пагоните.За обикновенните войници гледаше да има всичко.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е шматко, прав си. Реално с 10 нови самолета няма да станеме по силни. Това е все едно на барака от шперплат да сложиш блиндирана врата. Никаква функция няма да изпълнява когато нямаш нито читави радари нито ПВО нито системи за РЕБ. Като противодействие на евентуално турската армия ще ни трябват много и то модерни ПТУР системи. Така ИДИЛ унищожи стотиците танкове на Сирийската армия.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуу дееа как забравих че руснаците свалиха миналия месец над средиземно море американски самолет струващ колкото 2 броя Ф-22 . И никой не посмя да им каже копче.
38
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 45Редно е точно така да направим но няма кой да мисли за държаватаНе напразно писах всичко това за ГрипенВ задния си двор имаме нахвърляни купища по добри самолети и вместо да ги ремонтираме ние ще дадем една камара пари за по ЛОШ самолет
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия има свалени 2 броя Ф-22 още преди 3 години и 2 свалени от Китай
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не е ли редно първо да си оправиме МиГовете и Сутата да се въоръжиме с най-новите руски системи за ПВО - С-300 , 400, Бук, Тор, нови радари и достатъчно количество нови и модерни ПТУР. След това да мислиме за нови самолети , бронирани машини и кораби.
35
4
 
2
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Анонимен 39Та къде казваш, че има свален ф-22???????????????????????????:)))))))))))))))))) я ни светни:)))
34
10
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А спрете се с тоя СУ35.Такъв самолет още няма.Това е прототип който още се разработва.Нещо като новата Волга:)
33
7
 
3
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
Вижте полет на МИГ 29 в деня в който Радев подаде оставка..В МИГ 29 прелетял ниско наблизо имаше уред следен от черни врагове .разположен бе зад пилота вдясно ..според мен смартфон или джипиес. бяха почти успели д а блокират самолета без малко да убие над 20 човека в хотели..Колегите д а докладват з а проверката ..
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом има свалени 3-4 самолета ф-22 до сега не ми ги хвалете . На такива не може да се разчита
31
0
 
6
 
! Отговори
калибрират техника преди 6 години
Същите врагове следят с микро чипове милиони полицаи и военни от западна европа ..вижте показни убииства с автомобили и парада в париж.
30
0
 
4
 
! Отговори
имаме проблеми преди 6 години
Za eksperti за тези врагове предупредихме преди много години.Огледайте как следят обемно площно тн стелт самолети на САЩ - вкл черна сова, F117 i B 2.При проектираните от военна база край Сатурн и подадени на немци черни сови Black Bird враговете следяха с точност до 3 метра и 33 сантиметра обемно площно.При Ф 117 до 3 милиметра. ОПели на МВР минали години чрез нарочно доставена техника вкл камери ги следяха с точност до 3 микрона..
29
2
 
3
 
! Отговори
JJIvanov ima invazia преди 6 години
Новите самолети всички имат проблеми с извънземни жестока вражеска армада която следи всички с нарочно монтирана произведена чрез обсебване тяхна техника//Огледайте френските танкове враговете следят обемно всичко вътре в танка..Чрез холограми следяха на парада в париж и всички самолети..има новост черни чипове в горивото..Риска е след декодиране един проникващ боен кораб тип" черен масов убиец "да свали всички самолети едновременно..вижте поне 15 около луната от последните седем дни..
28
1
 
15
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Тоя разбирача под мен, дето казва че са 20 години пред другите...само да спомена че освен противникови изтребители има и ПВО, самолети за радиолокационна порба....системите на ф-22 са много уязвими....но да не забравяме че те така или иначе си имат проблеми с софтуера....а отделно да не споменавам, че топлината от двигателите няма как да се скрият, особено на голяма височина...недей да се изказваш неподготвен че миришеш на Л айна....красотата не значи, превъзходство!! Запомни!
27
2
 
7
 
! Отговори
Ремонт на нашите МИГ преди 6 години
направете качествени ремонти на нашите МИГ 29..АКо има още здрави МИГ 23 са напълно достатъчни за тн Аир полиция.Стигат най много 200 милиона за ремонта и ще имаме поне 60 годни бойни самолета.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално Миг-35 е по добър от всички натовски самолети без ф-22. Това е самолет от поколение 4++ предвиден да работи в най-тежките условия и под постоянен натиск на вражеската ПВО. Може да следи до 30 цели едновременно и да обстрелва 6независимо какви. Може да се справи без проблем новия ф-35.
25
8
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
А сега за писанията на рубловилите:)))Да сме били купили МиГ 35!!!:)))))От кои бре, един от трите прототипа недоносени или всичките три?!??!? Щото други няма!
24
15
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Айде сега малко сериозно и да оставим настрана писанията на рублофилите:Ф-22 няма аналог в света. Технологично е 20 г пред ф-35 и 50 г от всяко руско желязо. Задачата му е в случай на мащабен конфликт да "омете" цялото небе от вражески самолети и след това да дойдат Ф-35. Ф-22 може да бъде забелязан на радара на Су-35 от около 25 км. И понеже Су-то е като прогимназия на радарите ф-22 го вижда от 150 км/без АУАКС/ и може да го свали от 90 км. с AIM 120 . Та така другари.....
23
2
 
9
 
! Отговори
НАгла ПИАР Акция преди 6 години
Искат да ограбят от народа над 3 000 000 000 живи лева за да купят пропагадно осем ненужни опасни за Балканите самолета.Това са над четири годишни военни бюджета..Ген Боцев д а докладва колко престъпника от Министерство на отбраната вкараха в затворите заради прахосване на огромно военно имущество в това число бойни и транспортни самолети с нови двигатели вкл резервни,танкове,БТР и други..Армията няма годни обувки з а дъжд и сняг.
22
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 23Хехе.Аз не казвам че МиГ-а е най добър.Не се знае дали е по добър от другите дваКазвам че май ще купим най куция кон който ще ползваме само в селскостопанската авиация.