Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Захариева убедена, че страната ни е готова с програмата
16 юли 2017 12:40, Красимир Ангелов
60
Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Европредседателството не е сгради, а преди всичко послания и уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави, заяви  вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Парите, които са отпуснати за НДК, са за европредседателството на България. Надявам се скандалът да не измести истинския дебат по време на председателството ни. Нека да оставим органите да си свършат работата и ако има злоупотреби, да се разследват. Важно е да се установи дали има злоупотреби и от кого, защото това ще затвори темата", подчерта дипломат №1.

По думите й още от преди казуса с НДК в публичното пространство се е говорело колко ще струва, какви мерки за сигурност ще се предприемат за българското председателство. "В същото време нямаше толкова много дебат по целите, които си поставяме, по приоритета на председателството", коментира Захариева.

Вицепремиерът обаче увери, че страната ни почти изцяло е готова с програмата. "Разбира се, тя ще бъде финализирана в края на годината", коментира тя и уточни, че това не е заради закъснение, а защото така вървят председателствата.

Външният министър коментира и проблемите на феновете на футболния Левски в Хърватия. Част от тях бяха арестувани, а малка група остана без документи, след като колата им бе запалена от местни вандали.

"По наша информация има задържани хърватски фенове", заяви Екатерина Захариева и увери, че се извършва проверка за палежа.

"В 2.35 ч. е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на "Левски". Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция", обясни Захариева.

"Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата", поясни Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
мъни преди 6 години
Хи хи ....няма пари май .От заглавието това се подразбира.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завиждам и/им! Плоски празни фрази на килограм....и стотици хиляди евро от данъците ни!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заспала Ружа.
21
1
 
25
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Послания и умения...От тази да чакаш умения?! Единствено можеш да я вземеш в ръката и да кажеш: - Калинке-Малинке къде ще се оженя...и да гледаш накъде ще хвръкне...едно време като деца за това ползвахме калинките а сега ги ползват за управление на държавата, та и министри ги правят...Това са любимките на Бойко -калинки кръжащи около него а той като един Батман зорко ги следи и си тръска главата като го налази някоя
20
1
 
17
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
А БЕ,1 НЕ Е СГРАДИ, АМА ЗАСЕГА ЗАБЪРСАХТЕ СЕДЕМ МИЛИОНА САМО ОТ РЕМОНТА НА НДК.А КОЛКО ЩЕ СЕ ОТКРАДНАТ ОТ ДРУГИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ - за хотели, за храна, за закупуване на луксозни автомобили, за сексобслужване, за екскурзоводи, за фотографи и пр. и пр.
19
1
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Моме, вярно е, че председателството не е само сгради, но и на гол тумбак чифте пищови също не става. Събере тогава депутатите в някоя градинка, а при лошо време в кафене. Вие и без това така сте се научили да въртите далаверите.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TREBE DA SE GEPNAT OT ES EDNI PARI KOI MU PUKA ZA NARODA
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Председателството на ЕС не е сгради, то..." Уф, успокоих се. Че то ако беше само сградата, провала предстои. Но щом има и друго... Значи има надежда. Със сигурност знам че пред НДК-то няма да има каруци. Не може да няма и друго... Поне се надявам.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕНУЖНИ ХОРА
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягай Боци да ти хвърли един уии да ти оправи стреса.
14
3
 
20
 
! Отговори
Тая кака преди 6 години
Мамата си трака. Безкрайно бръщолевене, нищоправене също като другата евробюрократка Габриел.
13
0
 
22
 
! Отговори
Йово преди 6 години
След като премахнаха комунистическите паметници на културата като "Мавзолея на Г. Димитров" и "1300 години България" е редно и най големият комунистически паметник НДК да бъде премахнат а не там да се събират евробюрократите. Като истинска демократична държава трябва да заседават в нещо направено по времето на демокрацията и най вече по времето на Борисов. Затова предлагам да опъват масите по магистралите и да заседават там а компания ще им правят черните девойки(магистралки).
12
0
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Муцка,след като реши проблема с макетата,що не вземеш да признаеш ш баските ? Испания и Франция ще са ти много благодарни . Ще споменават не само *** ,а и баб а ти,прабаба ти и така до девето коляно...
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди го гледам по новините Дончев, нещо пелтечеше. Нали говори, говори и нищо не казва.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще се почувства бай ром, като му забраниш да снове из София, по време на председателството, превозни средства от времето на Аспарух? Това ще убие културната му идентичност!
9
0
 
21
 
! Отговори
БРАТЯ ГАЛЕВИ преди 6 години
Павлова къде Изчезна ?А Дончев ?
8
0
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Съветничката на...прецедента Росен,в...действие.
7
0
 
28
 
! Отговори
анон преди 6 години
от послания и умения не може да се краде. така че ... сгради ще е
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не било само сгради?! Ми тогава не се занимавайте само със згради и обществени поръчки за шибаното председателство!
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повръща ми се като чуя тази думичка ,,послание'' от устата на гламави евроатлантически палаши...