Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Захариева убедена, че страната ни е готова с програмата
16 юли 2017 12:40, Красимир Ангелов
60
Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Европредседателството не е сгради, а преди всичко послания и уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави, заяви  вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Парите, които са отпуснати за НДК, са за европредседателството на България. Надявам се скандалът да не измести истинския дебат по време на председателството ни. Нека да оставим органите да си свършат работата и ако има злоупотреби, да се разследват. Важно е да се установи дали има злоупотреби и от кого, защото това ще затвори темата", подчерта дипломат №1.

По думите й още от преди казуса с НДК в публичното пространство се е говорело колко ще струва, какви мерки за сигурност ще се предприемат за българското председателство. "В същото време нямаше толкова много дебат по целите, които си поставяме, по приоритета на председателството", коментира Захариева.

Вицепремиерът обаче увери, че страната ни почти изцяло е готова с програмата. "Разбира се, тя ще бъде финализирана в края на годината", коментира тя и уточни, че това не е заради закъснение, а защото така вървят председателствата.

Външният министър коментира и проблемите на феновете на футболния Левски в Хърватия. Част от тях бяха арестувани, а малка група остана без документи, след като колата им бе запалена от местни вандали.

"По наша информация има задържани хърватски фенове", заяви Екатерина Захариева и увери, че се извършва проверка за палежа.

"В 2.35 ч. е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на "Левски". Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция", обясни Захариева.

"Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата", поясни Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е сгради....то е пресни гробове!Като този на Алекс....живота му е по-евтин от 1 цигара
3
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Да ви пикам на евро председателството !Да ви пикам и на Европейския съюз !България умира, а българите изчезват под вещото ръководство на Брюксел. Факт !
2
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинки те?***
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни натрапвате калинки те на Еднокнижника???