Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът

Той отново обясни: Скок на заплатите – най-рано догодина
18 юли 2017 15:15,
78
Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.

Тази вечер полицаите в София се събират да протестират отново. Те излизат на улицата почти две седмици след големия си национален митинг на 5 юли.

Още по темата

Вчера от синдикалната организация обявиха, че след София поетапно ще протестират полицаите и в други градове. Основното им искане е увеличение на заплатите.

Не разбирам защо синдикатите протестират, каза по този повод вътрешният министър днес, цитиран от БТА.

Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година. Радев каза, че утре  отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
29
 
! Отговори
Бг преди 6 години
До Вергил То у нас масовата вандалщина е ежедневие, 1 000 000 ц....и вилнеят из страната безнаказано, мутраци, начело с 240 депутата ограбват и унищожават нацията а 60 000 ченгета ги пазят...ама и те ръфат..от кокала. Реално такива полицаи не ни трябват..и по 500 лв. не заслужават. Колкото и да твърдят че са натоварени, на практика полза,ефект и резултат от труда им няма.
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Племенникът ми е учител и има 600 лева заплата , на комшията синът е полицай и има 700 лева заплата Алооооооооо ????
41
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро снимах шефа на кат , паркирал патрулната кола с четирите гуми на тротоара Казвам му - защо нарушавате така брутално закона , *** казва '' ами напишете жалба '' Демек да напиша жалба до него Какво доверие очаквате от хората , каква подкрепа , какво увеличение на зплати
40
16
 
13
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Заради това,че позволиха изверги да се гаврят с хиляди жени,и после не ги заловиха и разследваха,немските полицаи са ожалени,че получават само 2000 евро заплата.На срещата на Г-20 в Хамбург немските полицаи позволиха на вандали да безчинстват.А българските полицаи,които не допускат подобни неща ,са оплюти,защото искат увеличение на мизерните си заплати.Полицай започва с 660 лв заплата.В някои учреждения чистачките получават по-високи заплати.
39
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
--мистър Бийн Радев явно не разбира повече от месец - какво е да си министър на МВР - Този е уникално *** и всичките му изказвания са пародия на неподготвеност и приказки от сорта на ЛАлалатрала - Лаладжия както им викат- абсолютен некъдърник който е маша и пионка в ръцете на Борисов -
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вергилчо /имислен / , защо нарушавате закона и не си слагате коланите *** ?
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сит на гладен не вярва- народна поговорка
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ НЯМАМЕ ПОЛИЦИЯ ИМАМЕ БАНДИТИ В УНИФОРМИ КАКВИ ПОЛИЦАИ СА ТИЯ ДЕТО ДЕНЕМ СА ШЕФ НА ПОЛИЦИЯ ПЛЕВЕН И ДРУГИЯТ ШЕФ НА ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ , А НОЩЕМ ВЗЕМАТ СТЪЛБИТЕ И ОТИВАТ ДА КРАДАТ ЦИГАРИ ОТ СКЛАДА НА МВР И ГИ ПРОДАВАТ ПО ПАЗАРИТЕ ?!!!!???!!!! ИЛИ КАТАДЖИЯТА КОЙТО ИЗНУДВА ДЕНЕМ ВОДАЧИТЕ ПО ПЪТИЩАТА А НОЩЕМ КРАДЕ ЦИГАРИ С КАШОНИТЕ ОТ МАГАЗИНА ??????????????????????????????????????
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
намалете броя на половина, оставете само качествените и им вдигнете заплатите двойно, като всички ще сме доволни - те защото ще имат заплати, ние защото ще сте се вдигне качеството на услигите, които предлагат
34
11
 
7
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До мисли Миналата нова година на гарата в Кьолн са били изнасилени,ограбени и е блудствано с хиляди жени.В България никога полицията не е допуснала подобно нещо.Не само това,но от 1223 жалби на жени в Кьолн има осъдени само 25 престъпника.Само 2 процента от престъпниците са осъдени.В България за подобни престъпления в повечето случаи престъпниците си получават заслуженото.Не само това,но в немските медии има статии,които не критикуват немските полицаи,а ги ожалват заради 2000 евро заплата.
33
10
 
9
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До мисли Нека направим сравнение как се справят в аналогични ситуации българската и други полиции,пък тогава да се изказваме.Във Франция редовно има безредици,при които се палят автомобили,разграбват се магазини и се разпалват пожари.В Англия преди няколко години имаше същият случай,та се наложи гражданите да се организират в отряди,за да се пазят от вандалите.Същото се получи наскоро и в Германия.В България никога полицията не е допуснала подобни масови вандалщини.М
32
0
 
4
 
! Отговори
до Ташко и министъра преди 6 години
А аз не разбирам що за *** сте
31
5
 
16
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
И аз не разбирам защо искат повече пари-от крадци взима хонорари, от ало-измамници, от нарко-дилъри, колко още искат да получават, като тиквата ли? Да, ама -не
30
0
 
10
 
! Отговори
мисли преди 6 години
До вергилЕто за това говоря,не проумявате проблема и сте като коне с капаци не виждате истината а колкото за обидните думи простено е на простаците.
29
4
 
17
 
! Отговори
Циклоп преди 6 години
Като не разбираш- оставка !
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO G-N MINISTAR.NIKAKVI PARI NA TEZI TARTEI.
27
6
 
6
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Не съм ви Вергилчо.Подобен начин на общуване показва какво ви е възпитанието.По-скоро липсата на такова.
26
3
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Абсолютно е много реален МВРРадев че пари за заплати в бютжета се гласува в предходната за следващата .Интересно до кога ще се отлагат тестовете по изпълнение тестовете по ФП за различните въздрастови групи че на болшинството с метър пред тях се движи стомаха .МВР като военен човек ако не може да им увеличи заплатите поне да ги оптимизира чрез покриване на нормативите .
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вергилчо , защо постоянно нарушавате закона за МВР и Закона за дв. по пътищата и не носите значка и не си слагате коланите ? Как може да претендирате че сте хора на закона и да не спазвате елементарни неща ? Как изобщо искате хората да ви имат доверие като най безсрамно наушавате закона пред очите на всички ?
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повярвам че имаме нормална полиция когато видя полицай в патрулна кола с поставен обезопасителен колан Някой да е виждал такова чудо ? Само катаджиите са освободени /със закон / от това задължение И съм наясно че ние най вече - обществото сме виновни за тая разхайтена полиция