Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът

Той отново обясни: Скок на заплатите – най-рано догодина
18 юли 2017 15:15,
78
Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.

Тази вечер полицаите в София се събират да протестират отново. Те излизат на улицата почти две седмици след големия си национален митинг на 5 юли.

Още по темата

Вчера от синдикалната организация обявиха, че след София поетапно ще протестират полицаите и в други градове. Основното им искане е увеличение на заплатите.

Не разбирам защо синдикатите протестират, каза по този повод вътрешният министър днес, цитиран от БТА.

Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година. Радев каза, че утре  отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
6
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До лошоИ къде я видя пропаст между хората и полицията?Дадох ти официални данни-35 хиляди осъдени престъпници само за една година.И 97,5 процента осъдителни присъди.Във всичките тези случаи някой гражданин е пострадал и полицията е помогнала като е заловила престъпниците.Това че в този форум са се събрали мизерници, които плюят по полицията,не означава,че и другите хора са такива.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека си е напълно прав и с право го казва.То наистина не е за разбиране.
21
5
 
9
 
! Отговори
1234 преди 6 години
да го .................... като не има харесва да напускат
20
9
 
22
 
! Отговори
бедния българин преди 6 години
Ехаааа на мама и тати синчетата не им стигат парите ли ?? БЪЛГАРСКАТА АЛЧНОСТ НЯМА КРАЙ, не стига че с връзки ги намъкват там , не стига че рушвети взимат, 20 заплати им дават като се пенсионират НА 50 г, работят 8 часа, пият кафета по цял ден, спът нощните смени, взимат над 1000 лв заплата ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ.Нормалния човек работи 12 часа + всеки ден , за 450 лв, едвали ще доживее до пенсиониране, не може да спи на работа,АЗ СЪМ ЗА НАМАЛЯНЕТО А НЕ ВДИГАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ ИМ НА ТИЯ УШЕВИ
19
4
 
3
 
! Отговори
ей търтей преди 6 години
До ЧиновникХрани к.уче да те лае,позор.
18
1
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
не само това не разбираш - ***
17
6
 
14
 
! Отговори
ай де де смелчаци преди 6 години
До вергилНа който не му харесва работата и условията да напуска а не да рекетира народа който го храни,така правят мъжете и истинските полицай.
16
2
 
10
 
! Отговори
лошо преди 6 години
До вергилПропастта между народа и полицията е застрашително голяма и това не е по вина на народа....и ако в полицията не го проумяват е лошо.
15
12
 
13
 
! Отговори
частен сектор преди 6 години
Де тоз късмет и на мен да ми увеличват заплатата всяка година. А наглите куки искат увеличение всеки сезон.
14
3
 
7
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До алчниятЗа миналата година има 35 хиляди осъдени престъпника.Половин процент от цялото население.В нито една държава в ЕС няма толкова много осъдени за една година процентно.В Германия за събитията на гарата в Кьолн има подадени 1223 жалби за изнасилвания, блудства и грабежи.И само 25 човека са осъдени.Това са факти-всичко друго е злоба и лъжи.
13
6
 
14
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До алчниятЛъжеш като дърт ц....иганин.Няма никакви ДМС в МВР, данъците се плащат като на всички други служители.Единствено осигуровките ги поема държавата,но това е защото през 2003г бяха намалени заплатите с размера на осигуровките.По този начин полицаите са прецакани, защото ги осигуряват на по-ниска сума и като излязат в болнични получават по-ниско обезщетение.Както и по-ниски пенсии.Началната заплата е 660 лв и 55 години възраст за пенсиониране.
12
1
 
16
 
! Отговори
Мммм преди 6 години
За да разбереш нещо , трябва да имаш поне мъничко акъл......
11
3
 
17
 
! Отговори
тик так преди 6 години
Сега е време за реформи като в полицията в Грузия,пък да ги видим после ....
10
15
 
17
 
! Отговори
алчност преди 6 години
И ни я не ги разбираме,при толкова привилегии,не плащат осигуровки,данъци,големи отпуски,ДМС на три месеца,ранно пенсиониране,20 заплати обезщетения и тн.ми то при тях комунизмът е дошъл.Това са привилегии невиждани в ЕС,а какво получаваме в замяна!!!
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде се намират пари за депутатските заплати? Как така с тях няма никакъв проблем и винаги се намират? Защо е фиксирана към средната заплата, която е променлива, а не към твърда сума, да речем минималната заплата. Защо получавате бонуси за комисии, като това ви е работа и вече, ви е платено в заплатата? Защо две плащания за едно нещо? Защо ползвате безплатно жилище и транспорт? Винаги се намират пари за тези неща и няма никакъв проблем с икономиката ни, а за други неща има проблем у е слаба?
8
3
 
17
 
! Отговори
Красимир Велчев- преди 6 години
Преди много години,когато бях още ученик а баща ми ,беше жив с него си говорихме малко с ирония,ЧЕ в предприятието,където работеше ,началникът наредил да се сложи лозунг на стената -,,Преди да поискаш,помисли какво си дал,,.В онези далечни години поставянето на такъв лозунг ми изглеждаше много наивно.Сега след изтеклия 28-годишен период на т.нар. преход разбирам ,че думите в този социалистически лозунг са били съвсем правдиви.В здуха на актуалните събития бих попитал за какво,да увеличават за
7
6
 
20
 
! Отговори
. преди 6 години
ГЕРБ така и не разбраха, че обещанията не стават за ядене
6
18
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Аз не разбирам вас.Полицайте нямат право на ефективни протести.Протеста им е незаконен.Пратете жандармерията да им начупи кофите.Изчакайте само да си взема пуканките че голям цирк ще бъде
5
4
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
ако разбираше нямаше да е министър
4
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложи униформата и да кара една година със заплатата на редови полицай. След това ще го попитам дали ги разбира.