Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този

За стажа: Не идвам от приют за безработни, а от бизнеса
19 юли 2017 15:45,
121
Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този
Архив: Булфото

Един от лидерите на Обединените патриоти и вицепремир Валери Симеонов даде заявка за цял управленски мандат и втори след него. Той направи това, говорейки за увеличението на пенсиите и нуждата от постоянни средства за тях. 

"Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента.

Вицепремиерът се включи в среща на депутати от Обединените патриоти и здравния министър Николай Петров, посветена на проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за повече профилактични прегледи, а колегата му от ВМРО Искрен Веселинов настоя за мерки срещу "циганското насилие" над спешните медици. 

Здравният министър припомни, че профилактиката е сред основните приоритети на ведомството му.

"Ще излезем с предложение към вас за поне два скринингови проекта за догодина", обърна се към депутатите Петров. 

Той припомни и мерките, които министерството му планира срещу насилието на медици. Сред тях са указание към директорите на лечебни заведения да дефинират местата с конфликтни точки в района си. 

"По-добър контрол на местата, където се поемат пациенти и техните роднини, видеонаблюдение, оборудване на линейките с джипиес система, паник бутони и директни връзки с охранителите и полицаите", изброи министърът другите мерки. 

Депутатите и министрите дадоха заявка и за старт на реформата за инвалидните пенсии.

Валери Симеонов защити искането си за отпадане на класа за прослужено време и отново обяви, че това е негово лично мнение.

"Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса. Казвам личното си мнение, че клас не трябва да има", каза Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографската политика в кабинета.

Той обясни, че неговото лично мнение съвпада с това на работодателските организации. Симеонов даде да се разбере, че очаква представителите на бизнеса да внесат искането в националния съвет за тристранно сътрудничество и ако там получи подкрепа, да бъде разгледано и от Министерски съвет. 

"Със синдикатите съм готов да се срещнем, но те не желаят, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която обслужват БСП", каза Валери Симеонов.

Той обясни още, че не е съгласувал предложението си нито с премиера Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, нито с депутатите от патриотичната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
почтен данъкоплатец преди 6 години
При преизчисляване пенсиите трябва да се увеличат с повече% отколкото беше увеличението на минималните.Многократно се вдигат главно мин.пенсии,а останалите пенсии изоставаха.Уравниловката води до сива икономика.
92
0
 
1
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
НЕ могане мога бесамо разпускане на партиите ще бъде едно добро началоприятен ден!
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много искаш г-н Симеонов многооо.Който иска многооо винаги получава малкооо. Няколко месеца ви стигат.Иначе и държава България няма да има повече.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биячът баби иска още. Опоръчиха думата патриот с тая прословута ограда, с насъскване на етническо напрежение, с разрушаване на принципите на пенсионната система.
89
0
 
2
 
! Отговори
славка преди 6 години
махнеш ли класа, валери никой загубил класа си няма да гласува за партиотите, ти такаще се превърнеш в последния гвоздей в ковчега на образованието ни, няма никой млад да се хване да даскалува, зле ще стане, хептен зле в образованието, знаеш ли каква е средната възраст на учителите ни и колко предстои да се пенсионират, ще имаме учили-ща без учители, не убивай образованието и ти си ходил на българско училище.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е наивен. Пускат го да вади горещия картоф и като свърши неудобната работа, ще го пуснат по пързалката. А той някъв нахъсен :))) Ама няма лошо:) А класът няма да падне.
87
2
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса.........---------------Непочтен "бизнесмен", тарикат е Валерката! пп. излъга чрез ТВ.то си много хора затова пападна в политиката! Такива като тзи обикновенно ги наричат мошенници извън БГ, а не бизнесмени! Иначе е предприемчив и напорист!
86
1
 
7
 
! Отговори
men преди 6 години
до зимата винкел, до зимата. слаб му е ангела на твоя падишах страхливец и малко като се надигне народа бяга като туршаляк и сръпин през балканската война. народен съд и бавна и мъчителна смърт за вас и котилата ви.
85
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 6 години
До Гошо...***: ТОЙ ,НЕ НАУЧЕНИЯ БОДИГАРД НЕ Е ВИНОВЕН. ВИНОВНИ СА УЧИТЕЛИТЕ МУ ОТ СИМЕОНОВО И ДС ,КОИТО ГО ТИКАТ НАПРЕД . ЗНАЯТ МУ УМСТВЕНИЯ БАГАЖ И СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ СИ .ЧАКАТ НИ ОЩЕ ПОРЕДИЦА ОТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ , ПРАХОСВАНЕ НА НАРОДНИ ПАРИ ЗА ТОВА И ПОРЕДНОТО ПРОБУТВАНЕ НА БОРИСОВ ЗА ПРЕМИЕР. ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО/НЕГОВАТА МЕЧТА / Е ЗАЕТО ОТ РАДЕВ ЗА ДВА МАНДАТА НАПРЕД.
84
0
 
9
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Харесва ми, че четат ГЕРБери, да си видят резилите! Хем прости, хем алчни, хем арогантни! Е, няма да продължи дълго.. Много сте, но без Винету ще се распилеете на момента, а той не е вечен - хипертоник е.
83
4
 
4
 
! Отговори
Не че ама нали все преди 6 години
Този не е тиквундела , този върши някаква работа . Така че не бърборете само глупости . Властта е дебелата шия и борсалиното .
82
1
 
11
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Сладка е властта и софрата..това е истината! Никакви избори не могат да изчистят тази ***! Тя се възстановява, защото е силно заразна - спомнете си Яне Янев, онази учителка дето беше като наакана в началото, а после ползваше Кайен на "познат".... и т.н.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е патерицата на това правителство,сдружиха се се с оня опуления в името на властта.тва е истината..
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Менте патриоти.
79
1
 
8
 
! Отговори
БХ преди 6 години
"Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента"Само дето е объркал буквите - Не "ПГ на ОП" , а ОПГ!
78
0
 
11
 
! Отговори
men преди 6 години
винкел винкел просто момче си... предаде будалите които ти поверваха. такива като теб предателчета и лакейчета на низки типове като асфалт паша сфинету закопават държавата ни от време оно. бавна и мъчителна смъртчица за тебе *** татарско.
77
0
 
12
 
! Отговори
работник преди 6 години
След предложението за отпадане класът за прослужени години да мислят обединените *** как ще останат до края на мандата...А за друг да забравят....
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път каже и направи нещо свястно,а друг път направи някоя глупост.И така ги редува.Това е Валери.ВМРО не виждам в какво ги обвинявате?!Или просто за спорта ги плюете.Но имат нужда от по-интелигентни кадри.
75
0
 
14
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Що се отнася до този комедиант, толкова е обвързан, толкова е "опакован", че ако му се направи една истинска прокурорска проверка е за затвора! Пълна бутафория - крадеца вика дръжте крадеца!
74
0
 
11
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Всичко, което е пряко свързано с РЕАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на обществото е СЛЕДСТВЕНА ТАЙНА докато ...отшуми. Няма публичност, няма отговорност, няма последствия, няма възмездие! Всичко е ГРАНДИОЗНА ИЗМАМА! Не харесвам Марешки, не съм гласувал за него, но напълно го подкрепям в тезата му, че няма никакво доверие в "ИНСТИТУЦИИТЕ", и най вече в прокуратурата и съда!