Кунева без критики за шефството ни на ЕС, ще го подкрепя!

Нямаме план за самите себе си, настоя тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 20 юли 2017 10:10 | 20 юли 2017 10:07,
17

Аз няма да критикувам българското европредседателство, искам да го подкрепям! В това бе категорична бе Меглена Кунева пред Bulgaria ON AIR.

Бившият вицепремиер по европейските политики заяви, че ролята на България ще повлияе в дългосрочен план за това как страната ни ще бъде запомнена: "Не можеш да направиш първо впечатление втори път", отсече Кунева.

"Бих искала да сме достатъчно конкретни по отношение на българското европредседателство, а не да оставяме хората да си въобразяват неща, които нямат съдържание", посочи тя.

Лидерът в оставка на Движение "България на гражданите" твърди, че в България нямаме план за самите себе си.

"Разговор за приоритетите ни по време на председателството нямаше. Кохезията е средство, не цел и с това само казваме, че искаме еврофондове. Бих го нарекла солидарност, но нека първо видим как България я проявява спрямо различните региони в страната", смята тя.

Убедена е, че от Европейския съюз не искат вече да местят пари от едно място на друго, затова ние трябва да кажем как ще направим по-силна Европа през участието на България и да получим средства за това като наука, отбрана, каза още тя.

"България няма да има друг шанс да направи добро първо впечатление и трябва да сме добре подготвени", настоя Кунева.

По повод казуса около НДК, проверките на прокуратурата и двете повдигнати обвинения на Мирослав Боршош, Меглена Кунева отбеляза, че всеки знак как нещата по подготовката не вървят по план и, когато има съмнения за злоупотреба с държавни средства, естествено са много лош удар върху репутацията на България.

"Всеки един дипломат у нас е задължен да изпраща на страната си сводки какво се случва тук", информира Кунева, с което намекна, че няма как европейските страни да не изграждат мнение за България вследствие на тези събития.

На 30 септември Движение "България на гражданите" избира своя нов лидер, поради което гостът на Bulgaria ON AIR бе запитан дали може да се очаква "рестарт" на коалиционния Реформаторски блок.

На този въпрос Кунева отговори с една германска поговорка: "Нека всеки да мете пред вратата си, за да бъде улицата чиста!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕЙ, ТАЯ КУКУМЯВКА НЯМА СПИРАНЕ !
6
1
 
2
 
! Отговори
Иван Пръмов преди 6 години
Коя беше тая ? Че нещо не се сещам...
5
1
 
3
 
! Отговори
аман преди 6 години
Важното е как живеем, а не какво впечатление ще направим или няма да направим! Аман от показност и хвалипръцковщина, а тази кукундела по-добре да се скрие някъде,че ни се повдига като я гледаме!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Защо нито един журналост досега не се поинтересува какво всъщност представлява председателството на ЕС? Защо ЕС трябва да бъде председателстван от някоя държава? Как ни избраха да председателстваме? Откъде произлиза тази идея? Защо никоя медия не се реши да представи такава информация, а се извикват на първа линия единствено злободневните новинки? НДК и Кунева не са по-важни от това, че в рамките на 6 месеца ние ще водим политиката в ЕС и ще можем да я насочваме към целите, които желаем.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвоБабичка и половина!
2
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Не разбирам какво точно подкрепя и кой въобще се интересува от мнението на тази бабичка
1
1
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Имам въпрос към Г-жа Кунева -Защо казвате мъдрости , а не се учите от тях ?Вие искате да направите впечатление от втория път , въпреки скандалите и показаната некомпетентност от вас като Политик , се опитвате да се реабилитирате чрез медиите - демек аз пак съм тук, вижте ме . Вашия Интелект ви докара до състояние на *Политически Труп * , сега се опитвате да се реанимирате сама .Няма да се хванем на кукичката .