Ангелкова: Работи се за "уникален плаж" и край Дунава

Министърът даде заявка за развитие на туризма в Северна България
22 юли 2017 16:50,
32
Ангелкова: Работи се за "уникален плаж" и край Дунава
Снимка: архив, Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира в Русе, че ще подкрепи предложението на общини за промяна в Закона за водите, с което да се урегулира собствеността около крайбрежието на Дунав и развитието на плажовете по реката. 

По думите й това е била и една от темите на срещата й днес с кмета на града Пламен Стоилов. Идеята е да се оформи много добро място за почивка на русенци и на туристите, които посещават Русе.

Ангелкова обясни, че е хубаво да се използват богатствата, които природата ни дава. Тя коментира още, че не само град Лом е добър пример, но и Белград, където е направен "уникален плаж" около река Сава, работи се за такъв и край Дунава.

"Надявам се, че с общи усилия ще успеем да променим Закона за водите в частта, в която да се позволи на областните управители и на общините да могат да използват зоните около реката", каза още Ангелкова. 

Тя посочи, че през миналата година в Русе е отчетен над 5% ръст на туристите и повече от 11% ръст на приходите. Почти 90 000 души са пренощували в общината. За първите пет месеца на тази година около 40 000 души са осъществили нощувки в града. По думите й това е показателно, че в областта на туризма се работи много. 

В Русе Николина Ангелкова откри заедно с кмета Пламен Стоилов кръгла маса по проекта "Разработване и промотиране на съвместен културно-исторически туристически продукт: Маршрут "Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България", изпълняван от Асоциацията на дунавските общини "Дунав". Той се финансира чрез програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България /2014-2020 г./, а партньор от румънска страна е Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в Констанца.

Ангелкова посочи, че към момента 11% от туристите посещават България с цел културно-исторически туризъм.

Тя съобщи още, че Министерството на туризма планира разкриването на териториални звена, като едно от тях ще бъде в Русе, за да подпомага район "Дунав".

/БТА/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Какви руснаци,какви 5 лева?Те купуват имоти по черноморието,а не в северозападният резерват.В северозапада няма нищо,разбираш ли какво значи нищо!Да гледаш Видин- все едно,че гледаш град Припят!Само във Видин и Припят има такава пустош!На последните избори гласувалите"не подкрепям никого" са 10 процента.На следващите ще са 100 процента.Жителите на резервата се осъзнават,че са отхвърлени от всички!
22
0
 
2
 
! Отговори
северозападнал преди 6 години
Като 30 години не се сещахте за нас защо поне не ни оставите да си умрем на спокойствие.И ако нямате и най малка мисъл нещо да правите в северозапада поне ни продайте на някоя друга страна както руският цар е продал Аляска.Наслушахме се на глупости и това е поредната от която ни се гади!Дунав е от мръсен по мръсен ,а вие плажове ще правите.Това ли измислихте в сутрешния махмурлук?Аман от глупости!
21
2
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Прави впечатление как всички русофили скачат като попарени ,. срещу всичко положително ,което са прави.Сомове , акули... Ех как ви се иска капитализма да пропадне и да дойдат "братушките".Добрата новина е че това няма как да стане.Спрете с мечтите.Мечтите за това са мечти , че не се збъдват.
20
2
 
12
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не разбрах какво ще е уникалното. Това, че Дунава се изливат кенефите на половината Европа ли, или...???
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой е тоя турист дето ще отиде да плажува на тоя батак, с комари като врабчета и огромни сомове! мрежи против акули ли ще опъват против сомовете?Тая герберска калинка си приказва колкото да не заспи!
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако природата и обстановката са красиви,не е задължително да се къпете в Дунав,може и с басейни,каскади,пързалки,лодки като на Дисниленд и т.н.Или с помощта на пречиствателна станция.И за комари се пръска 1-2 пъти в годината,не е проблем,само желание да има.
17
4
 
15
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Какви плажове на р. Дунав! Това е клозетният канал на Зяпадна Европа и промишленият отточен канал на същата за към Черно море. Хаей си влязъл да се къпиш в нея на мига цилият си в обриви и сърболежки! Заповядай, госпожо Ангелкова-Първо вие и ние след вас!
16
1
 
13
 
! Отговори
От офиса преди 6 години
Тези отгоре че и Ангелкова пак се изказват неподготвени. Бях в Лом преди година, повече няма и да отида. Тези управници трябва да излезат от офисите малко и да се разходят из стеаната преди да правят поредния глупав проект и ро плаж хахаха честно от доста време не се бях смял така. Ангелкова Ангелкова излез от офиса скаридо
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ли е била в Лом Ангелакова. То хора няма , тя за плаж говори. Плаж на *** ли ще прави. Ама и вие журналистите ги пишете едни.
14
0
 
16
 
! Отговори
уникална идея преди 6 години
НАПРАВО ЩЕ Е "УНИКАЛЕН" - 2 В ЕДНО - ХЕМ НА ПЛАЖ, ХЕМ БЕЗПЛАТЕН ХЕПАТИТ, ТИФ, ХОЛЕРА ОТ ФЕКАЛИИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА!? ТИЯ ХОРА АКЪЛ ИМАТ ЛИ?
13
0
 
13
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
А пък какви тлъсти комари на рояци има край Дунав!Хапят много културно и настойчиво.
12
1
 
15
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
От сутрин до вечер тази работарка обикаля по плажовете.Да ти имам и работата
11
0
 
5
 
! Отговори
KIKI преди 6 години
AMA TAZI KREPOST OT VIDIN V LOM LI SE E PREMESTILAAA.E ,NEKOI NE SI E DOU4IL GEOGRAFIATA .........TA VENCISLAVA VELIOVA DETO E RABOTELA PO STATIATA NEKA SI SKASA DIPLOMATA 4E E GRESNA,DA NE KAZVAM KUPENA..... S ...SETETE SE S KAKVO..A FEISBUK KAKVO OBSTO IMA S TAZI GLUPOST
10
0
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Поне аз не влизам в тази *** вода. Отделно е и много по-студена от морската и носи *** и зарази. Да не говорим за течението и подводните дупки. Направят ли плаж ще се увеличи броя на удавените.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата в Дунав е много ***.не става за къпане.
8
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Малко по-надолу, от крепостта на снимката, има турска крепостна стена, още стои надписа с йейроглифи над портата. Строена на пясъка, не е мръднала стотици години. Идва ми аналогията със санирането или магистралите на Герб, без да искам. Колко ли ще издържат, макар да не са строени на пясъка?
7
2
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Аз се чудех, защо не върви работата тук при нас, а то защо било! Нямали сме плажове! Но пък имаме търговски представителства на всички известни търговски вериги, на всички марки селскостопанска техника, на почти всички автомобилни производители. Забравих-и филиали на всички банки си имаме. Само плажа липсваше, за да е пълна идилията! Защо ли ми идва на ум една магедонска поговорка, че "Човек со паре е Личност, чавек без паре е л-но.." Въпросът е, от къде ще дойдат парете при нас????
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесен повод да излеем от бетон 20-30 хотелчета.
5
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Това е добра идея. Хубаво би било да се оживят крайдунавските градове и градчета.
4
0
 
26
 
! Отговори
маларт преди 6 години
На плажа във Видин е забранено къпането. Въпреки това десетки видинчани го ползват(без спасител). Отсреща в Калафат има уреден плаж. Туризъм се прави с желание, а не с думи