Реплики в НС: Борисов – лидер, Борисов – провал

Суджукът бил само за премиера, образно казано
35
Реплики в НС: Борисов – лидер, Борисов – провал
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Борисов води страната към провал, Борисов – безспорният лидер на Балканите. Такива реплики си размениха в последния работен ден пред илятната ваканция през август депутатите от БСП и ГЕРБ.

Опозицията видя катастрофална картина в страната, докато мнозинството е убедено в правилните политики на кабинета.

Според червения депутат Жельо Бойчев е останало неразбрано искането на социалистите – важните въпроси по външнополитически теми да се обсъждат в НС.

"След дълги пазарлъци парламентът излъчи кабинета "Борисов 3", за пореден път хората останаха излъгани, дойдохте на власт и именно заради нея ги продадохте, заложихте на език на омразата, на скандални назначения,  а най – лошото е да използваш хората и да не изпълниш предизборните си обещания", нападна той  управляващите.

Бойчев обвини властимащите, че са излъгали, че минималната пенсия ще стане 300 лева, че ще има повече пари за наетите в сектор "Сигурност", че са обявили образованието за приоритет, но нищо не се случва по него.

Той цитира данни от социологическо проучване, според което близо 40 на сто от българите живеят с усещане за влошаване на материалния си стандарт.

"Така че образно казано суджукът е само за премиера", насочи социалистът към скандала с депутата на Борисов.

Обвиненията му провокираха шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отсече, че като емблема за последните парламентарни избори ще остане купуването на гласове от левицата, какво обвинение вече е повдигнато от прокуратурата на Манол Генов.

"Вече искате да сложите етикет на "Борисов 3" "суджука", означава ли това, че вие сте тук благодарение на купените гласове сред ромските махали", скочи Цветанов.

Според него поетите си ангажименти правителството на Борисов изпълнява не на базата на увеличаване на дефицита, както е правил експремиерът, подкрепен от БСП, Пламен Орешарски.

"Премиерът Борисов е безспорният лидер на Балканите, който може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред", зарече се Цветанов.

Според него критиките на социалистите са заради загубата на изборите.

"Починете си, заредете се с повече позитивна енергия, защото позитивната енергия дава повече конструктивност, намалява напрежението в обществото и нека ние, политиците да бъдем по- умерени и прагматични и да работим водени от обществения интерес, нека да загърбим тази конфронтация, която вие провокирате ежедневно", призова накрая шефът на депутатите на ГЕРБ.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ нещата в държавата не вървят на добре: "Ако денят се познава от сутринта, перспективата не е добра, нужна е трезва преценка на ситуацията и предприемане на спешни мерки, а при ясен хоризонт на председателство на ЕС, България няма право на грешка".

"Омраза, агресия, разделение, липса на перспектива - това е налице и не е драматичен сценарий за филм, а нашето настояще, а малкото законодателни инициативи също чертаят безпътица, няма дебат за създаването на нови трайни работни чеса, икономически растеж, стратегия за образованието, здравеопазването", продължи с упреците Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
13
 
! Отговори
Кавал свири на полян преди 6 години
На фестивала в Симитли бе предствано Тикварското хороЕййй алоо дръж суджуко право, ъх ъх ъх ъх хе хе хе хееее
23
2
 
14
 
! Отговори
ТОШО преди 6 години
До ЗНАЕЛ Е,ИСКАЛЕСУДЖУК : БОЙКО ,ПРИГОТВИ 70-80 МИЛИОНА НАРОДНИ ПАРИЦИ И ДАВАЙ ДА ОТИВАМЕ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ,ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ НЯМА ДА ТЕ ОСТАВЯТ, ПАК ЩЕ СИ ПРЕМИЕР-БОГ.
22
2
 
15
 
! Отговори
РОСЕН преди 6 години
СУДЖУЦИТЕ СА ДОКАЗАНА ДАЛАВЕРА , А КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ОБЩИ ПРИКАЗКИ ОЩЕ ОТ 1989 Г. НАСАМ .
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз подкрепям тезата, че парламента е място за бизнес. СЪщо така смятам, че Марешки и В. Симеонов са единствените честни хора там, поне до колкото може човек свързан с политиката да е честен.... К. Нинова още от 2007 се е наяла с доказани обвинения в корупция, но без свален депутатски имунитет. Дори Станишев я изгони... Бойко и той не е света вода, но поне се опитва да стегне държавата. По-малкото зло е по-добре от грабителите и измамниците от опозицията, зажаднели и обезверени вече.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стои ли ви се още в мутренските години? Светът се движи напред, хората навсякъде се борят за свобода, а вие да не би да искате да си останете в тиранията от 20-ти век?
19
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така Бойко мачкай комунистите!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DePeSeto da se ne mesawa u Swinskite istoriiki na Prcpremirkata
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първо действие: Ало БиратаааВторо действие: Ало ВаньооооТрето действие: Ало Тивооо верно ли Симитлийскио суджук ти го имплантира Цецко ранерооо, беее?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПП Суджука ще раздава и бира
15
2
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Борисов безспорният лидер на Балканите-----Моля, да не съдите строго онези за които Борисов е черешката на тортата, връх, титан на човешката мисъл и заложби, безспорния и непреудолим водач на Балканите, чиято дума тежи почти колкото библейските слова! Те толкова са ... /Любовта е сляпа!-гласи една мъдрост/пп. трябва да си пълен ***, да си расър в гората и да не си излизал от нея та да намираш Борисов за нещо различно от К.л.о.у.н на когото всички полит партньори/колеги се подиграват!
14
1
 
26
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Борисов не знаел за суджука? Ами тоз врата от какво го е наклал?
13
1
 
28
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
КАТО ТОЛКОВА МНОГО СИ ГОВОРИЛ С ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ И ПРЕМИЕРИ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПИТАМ ЦВЕТАНОВ И НА КАКЪВ ЕЗИК СИ ГОВОРИ С ТЯХ Г-Н ПРЕМИЕРА?????????
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен12Не бе,гледа ви от високо.Къде сте вий,къде съм аз.
11
3
 
33
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН.. преди 6 години
ДА ВЪЗМУТЕН СЪМ ОТ ЦВЕТАНОВ НЕГОВИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ СА ВСЕ ЕДНО "КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ СА ВАШИ ЦВЕТАНОВ ОСВЕН ТОВА И ДРУГИ ИГРИ ПРАВИХТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ СМЕНЯХТЕ ПРОТОКОЛИ ВАШИТЕ ОТ ОБЩИНИТЕ КОГАТО СЕ БРОЯХА БЮЛЕТИНИТЕ ХВЪРЛЯХА СЕ УЖ НЕВАЛИДНИ ТАКА ИМ БИЛО НАРЕДЕНО - ИСКАМ ДА ПИТАМ ЦВЕТАНОВ КОЙ ЗАБРАНИ НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ЗА ЖИВКО КОЙ ИЗЯДЕ СУДЖУКА?????????????
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов безспорният суджуколапач на Балканите.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вечно му е килната главата.Да няма проблем със сухожилията?
8
2
 
6
 
! Отговори
Ok преди 6 години
Bravo, nai-posle dupiseto si e priznalo za istinskite chuvstva kam bg narod. Dupiseto mrazi rbg i bg narod. Dupiseto mrazi da raboti za blagoto i razvitieto na rbg i bg narod. Znachi dupiseto iska da napuska rbg i bg politicheski jivot, nema da go spirame. svetat e goliam i ima mnogo hubavi mesta i mnogo dobri narodi za lubovta na dupiseto. Gule, gule.
7
5
 
38
 
! Отговори
Паро преди 6 години
Чудя се как може да си изберете мутра за премиер?!От времето на групировките!И то три пъти!Явно в родината ни са останали повечето хора без интелект!Да живее чалгата нсли?
6
3
 
37
 
! Отговори
ЗНАЕЛ Е,ИСКАЛЕСУДЖУК преди 6 години
НИЩО В ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА Е УВЕДОМЕН ГЛАВАТАРЯТ ИМ.ТАКА, ЧЕ ДА НЕ ЛЪЖЕ ЗА СУДЖУКА.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА 1 АВГУСТ ДА ЗАНЕСЕ ОТ СУДЖУКА В СКОПИЕ, ОТТАМ ЩЕ МУ ОКАЧАТ НА ВРАТА ГИРЛЯНД ОТ МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА.ТАНТО ЗА ТАНТО.