Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
26
 
! Отговори
българин преди 6 години
Бойко, или не живееш в България , или си сънувал красив сън . И в двата случая заблудата ти е върховна. При този "стандарт" на живот, е, няма как да се случи , да се върнат нашите способни деца. Помисли/ ако можеш / .....ние сме по-зле от Того,Ботсвана .....докъде я докара .БЪЛГАРИЯ, ПОЛУЖИВА Е ИЗЛОЖЕНА НА ТЕЗГЯХА ЗА ПРОДАН.толкова сме зле .Това е за затвор , а не патриотизъм
130
0
 
16
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
До: номер 182И да си хапнат шопска салата с домашна ракийка. Да закусят баничка със сирене и айрян. Да хапнат таратор. Такива неща.
129
1
 
23
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
А защо тогава още не са махнали визите ни за САЩ? А? Защо?Държавният Департамент по-добре от Борисов знае колко млади се връщат от САЩ в България. И колко заминават.Ама те Борисов и Тръмп се надлъгват - кой е по-по-най?
128
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите се връщат да работят у нас през лятната им отпуска - да видят мама и тате, да потегнат къщата, да сменят семейната кола, да окосят двора, да оберат доматите и чушките в градината, да сменят празните буркани с пълни, да си оправят зъбите...
127
2
 
46
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Младите се връщат да работят у нас! - ТАТЕ ОБЕЩА ДА МИ КУПИ СУДЖУК АМА ДРУГ ПЪТ
126
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 157Можеш разбира се! Ама повечето нашенци се увличат по 'течението' и се впускват в мероприятия и не учат много! И понеже мама и тати са давали парици, като дойде време за изпити, повечето намират начини да си купят отколкото да се явят на тях! Не казвам че всички го правят но повечето! А че сме си корумпирана държава си е факт!
125
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На калпав българин,България му пречи.
124
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 168Абсолютно си прав! Орел до Л>А>Й<Н>О не каца! Затова повечето от българите отлетяха! Точно плъховете си останаха в диспансера "България"! Там им е мястото!:))))
123
1
 
38
 
! Отговори
салтамарка преди 6 години
да връщат се, на пет години веднъж, да видят старите и после се омитат навън, да дойдо-ха едни юпита, крадоха и забогатяха и останаха тук, но нищо не дадоха на страната освен кражби.Тук там се връщат неуспелите в странство.
122
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 167Не е чак пък толкова и трудно! Има ли спокойствие и сноснтна дисциплина жовота е по-лесен! Има и нещо друго! Много от българите си прибраха старите родители и на повечето от тях изкараха социална пенсия без дори родителите им да са имали и един работен ден стаж! Това всеки може да го постигне стига да има гражданство във страната в която пребивава! Да, работи се наистина и не се виси по кафенетата! Но никой не те юрка като кон, заплатата се плаща и си има почивки - задължителни!
121
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цецо ВраждебецаЦецо, не е лесно в чужбината. *** хората не бягат от хубаво, бягат от зор. Там поне е ред и спокойно , трудно, но не невъзможно. И другото хубаво на чужбината е, че децата ти със сигурност ще са извън *** БГ.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШибиРиби 160 Само да нете накачат с някоя съвременна версиа на хроничен генитален херпес! Познавад доста изгоряли! :))))))))))
119
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжец , манипулатор ,мафиот ,това е Борисов
118
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво дойдоха??Да дават инструкции! Какво правят нашите предатели/продажници/мафиоти??Кланят се до земята, подмазват се и стоят със слугинската физиономия. Плазмодии!!Ще станат вече 30 години слугинска и продажна политика. Резултата??Всички го видяхме!!
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той се хвалеше, че е спрял три не знам какви си проекта, но тия дни изплю камъчето... поне за единия.
116
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 149 преди 6 години
Не е ли по практично да си изкараш образованието тука и тогава да отидеш в чужбината. По евтино ще ти излезе. Ако мама и тате ударят 1 рамо. Това, че можеш да си купиш дипломата показва, че България е корумпирана държава, но това не означава, че не можеш да се образоваш и тук. Пък ако извадиш късмет може и добре заплатена работа да си намериш. Имам приятели в IT сектора вадят 1500-2000лв+ на месец. Живеят си в Софето и са доволни от живота като цяло.
115
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ЕдЕотин живее в собствен измислен свят!
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цецо Враждебеца 146Ама в чужбината можеш да учиш стига да поискаш но не можеш да си 'закупиш' дипломката! Ама кой ли нашенец мисли практично! Работят здраво някои нащенци за да си купят апартамент в Софето и наистина живеят на "каиш"! Тези които са дошли да живеят и интегрират си живеят доста добре без да се налага да се стискат като Вакарелси спирачи или ватмани на последна спирка!
113
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 10 мои близки приятели 6 заминаха за чужбина преди 8 години, в това число и аз. Само една жена се върна в БГ главно заради семейството си, ни заради тези мошеници. Статистиката в момента е сходна до тази проста сметка: 60% заминават 10% се връщат и 50% остават в чужбина. Тъжно, но факт
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение от 145Трябва ти език и малко рисърч за да си прекараш времето с интелигентни хора които не те преценяват по калпак и каруца! Има прекрасни места за отдих и отмора на много по-ниски цени от България! Аз лично не бачкам 7 дена за да изплащам колибата! Никога не се е налагало така че тези хуморезки за скапващото бачкане не ги знам! Западните закони за работните седмични часове се спазват строго и почивките са задължителни!