Наш военен хеликоптер гаси пожари в Македония

Борисов и Каракачанов на място се срещнаха с екипажа
Обновена: 2 авг 2017 12:11 | 2 авг 2017 11:37, Камелия Цветанова
8

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Българският военен хеликоптер, който вчера беше обещан в помощ на потушаването на бушуващите пожари в Македония, вече е на летището в Скопие.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов и военния министър Красимир Каракачанов, които са на посещение в столицата на югозападната ни съседка, отидоха на място, за да се срещнат с екипажа, съобщи БНР.

Македонският оперативен координационен център за защита от горски пожари предложи правителството да поиска международна помощ за гасенето на горските пожари от въздуха.

В момента от огън са обхванати борови гори в районите на седем населени места. В гасенето се включиха десетки военнослужещи.

Ситуацията се усложнява от високите дневни температури, достигащи до 40 градуса, от силния вятър и липсата на дъжд.

Огнената стихия засегна и южната ни съседка Гърция, където в момента бушуват пет горски пожара. Пламъците изпепеляват гори на остров Спесес, в областта Атика, където е и столицата Атина, а също и на полуостров Пелопонес, съобщават гръцките медии.

Електронните издания алармират, че пожарникарите са прекарали тежка нощ, тъй като и петте пожара са извън контрол, а някои от огнищата са в близост до вили. Гасенето на огъня е затруднено от силния вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
MK преди 6 години
Един народ, една армия, един хеликоптер!
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял хеликоптер!? Преди имахме цяла армия. Сега имаме цял хеликоптер. Евроатлантически позор! ЦАРЯТ Е ГОООЛ, ***!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 3По това се разбира колко си голям.Всеки може да помага на лесното.Майката му е да помагаш когато и на теб ти е трудно.Надявам се разбра защо си беден.От душата идва.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе нямаше ли специални хеликоптери и самолети за гасене на пожари? т.е. всяка година се налага, било то при нас, при съседите и тн. Инвестиция си е.
2
7
 
1
 
! Отговори
Беден преди 6 години
Бедния Български народ захвърля всичко и ще помага на цял свят - наши военни в Афганистан, наш хеликоптер гаси пожар в Македония.Майната муна народаи че се изнася заради скапаната държава или че няма пари за нищо. Важното е да се покажем че сме голяма работа.
1
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Наш или нашият:)