Радев похвали подписването на договора с Македония

Президентът честити Илинден на македонския и българския народ
2 авг 2017 18:00,
21
Радев похвали подписването на договора с Македония
Снимка: архив Булфото

Президентът Румен Радев похвали подписването на договора за приятелство с Македония.

Под документа вчера сложиха подписите си българският премиер Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев.

Държавният глава нарече парафирането "нова европейска страница в двустранните отношения".

Радев напомни, че подписването на документа е станало възможно благодарение на дългогодишните усилия на дипломати и държавници.

Президентът призова за скорошна ратификация на споразумението от парламентите на двете страни и изпълнение на условията, заложени в него.

Румен Радев честити и празника Илинден на всички граждани на Република България и Република Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Dobre de преди 6 години
Браво! Ако имаше и Трибестан (не за друго, а да вдигнем самолета), но ....нейсе! :-)
20
1
 
4
 
! Отговори
+ преди 6 години
Завалийката, и той да се обади!
19
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Какво да прави,него кой го пита?Нали е само за показ.
18
2
 
1
 
! Отговори
ха де преди 6 години
Опс, президентът Радев май предаде фронта ;) половин година изкара и хоп гризна дръвцето... сега чакаме Плевнелиев 2 от тук нататък....
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанската инвазия предстои. Македонците мислят, че като влязат в ЕС и НАТО ще оцелеят и избегнат разпада и албанизацията.
16
0
 
3
 
! Отговори
До жалко преди 6 години
Президентът е дипломатичен човек.
15
0
 
1
 
! Отговори
Скоро преди 6 години
Познавайки македонския мантслитет смятам,че ще си го закачите на куката в едното място.
14
0
 
0
 
! Отговори
Мера според мера преди 6 години
,, Но няма да я има тая Македония веке......!'' Това изплака един от ръководителите на въстанието когато свиха знамената и емигрираха. Може би по външност в ролята на Сарафов. и си е така. Стореното не може да се поправи. Стамболов е бил прав - без бунтове, с дипломация и чакане на сгодния момент, който щеше да е само 15 години по късно и стотиците хиляди най истински българи щяха да са там и до днес.
13
1
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Всичко хубаво,само не е ясно договорът ще обхваща ли цялата(исторически доказана) територия на Македония и България или само територията около Скопие и съответно около София?.
12
3
 
6
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кукловодите ти защо мълчат? Дори генерал Радева не е постнала нищо, а е компететна по всяка тема!
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този договор е само лист хартия без подкрепата на Македонският парламент. Доколкото знам в парламента не са съгласни с този договор и няма да го приемат а това означава че Другаря пожар е гърмял с халости патрони. Македонците мразят БГ народа и управниците. Често ходя до Македония и пълня комбито с евтини продукти. Говоря с местните жители които не приемат възторжено тези заигравки на пожара. Казват че не искат да ги приемат в ЕС защото ще станат като нас мизерници. Да прави са и то много!
9
6
 
8
 
! Отговори
ТЪЙ преди 6 години
БРАВО НА ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ - ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ. ЗА ДЪРЖАВНИЧЕСКОТО ПОВЕДЕНИЕ, КОЕТО Е КОНТРАПУНКТ НА БАНКЯНСКАТА ПРОСТОТИЯ И МУТРЕНСКА СЪЩНОСТ. ЯВНО ХОРАТА СА ОТВИКНАЛИ ОТ НОРМАЛНО, ПРЕМЕРЕНО, ДЪРЖАВНИЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ, БЕЗ БАБАИТЛЪЦИТЕ НА *** АКА -ПРЕМИЕР ИЛИ ПЪК ИМ ХАРЕСВА ИЗДИГАНЕТО НА БАНКЯНСКОТО СЕЛЯНЧЕ, КОЕТО ОТ ФИЛИЯТА С МАС, ГЛЕДАНЕТО НА ПРАСЕТА И МАЧЛЕТА СТАНА ГОЛЯЯЯМА *** - ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИ СТАН. САМО, ЧЕ ЗАБРАВЯТ ЕДНО - БОКО Е ПРОЕКТ НА КОМУНИСТИЧЕСКО-МУТРЕНСКАТА ВЪРХУШКА
8
2
 
6
 
! Отговори
СВИНСКИ РАБОТИ преди 6 години
КАКТО ВИНАГИ - ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО. БЕЗ МУТРЕНСКИ ЛАКЪРДИИ И ПРОСТОТИИ. ДАНО ПАРЛАМЕНТЪТ НА МАКЕТАТА ГО ПОДКРЕПИ. НО ТЪЙ КАТО САЩ БАБУВАТ НА ТОЗИ ДОГОВОР"БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ"/ВИЖ МИ ОКОТО/, ЩЕ ГО ПОДПИШАТ И ОЩЕ КАК И ЩЕ БЪДЕ ПРЕЧУПЕН ИНАТЪТ, НО НЕ И НРАВЪТ НА СКОПИЕ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРЕБНАВИЯ ПРО СТАК, РАДЕВ КАКТО ВИНА ГИ Е НА НИВО, КОЕТО МУТРАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОМИРИШЕ. И СЛАВА БОГУ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, НЕ ВЛИЗА В БИТКА С ПРАСЕТО БОРИСОВ, ЗАЩОТО И ДВАМАТА ЩЕ СЕ ОКАЛЯТ, НО ПРАСЕТО БОРИСОВ, ЩЕ МУ Е ДОБРЕ.
7
5
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Браво генерал Радев!--И какво точно е направил Радев та му викаш браво? Той е просто един фигурант на българската политическа сцена.
6
3
 
5
 
! Отговори
СВИНСКИ РАБОТИ преди 6 години
КАКТО ВИНАГИ - ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО. БЕЗ МУТРЕНСКИ ЛАКЪРДИИ И ПРОСТОТИИ. ДАНО ПАРЛАМЕНТЪТ НА МАКЕТАТА ГО ПОДКРЕПИ. НО ТЪЙ КАТО САЩ БАБУВАТ НА ТОЗИ ДОГОВОР"БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ"/ВИЖ МИ ОКОТО/, ЩЕ ГО ПОДПИШАТ И ОЩЕ КАК И ЩЕ БЪДЕ ПРЕЧУПЕН ИНАТЪТ, НО НЕ И НРАВЪТ НА СКОПИЕ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРЕБНАВИЯ ***, РАДЕВ КАКТО ВИНА ГИ Е НА НИВО, КОЕТО МУТРАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОМИРИШЕ. И СЛАВА БОГУ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, НЕ ВЛИЗА В БИТКА С ПРАСЕТО БОРИСОВ, ЗАЩОТО И ДВАМАТА ЩЕ СЕ ОКАЛЯТ, НО ПРАСЕТО БОРИСОВ, ЩЕ МУ Е ДОБРЕ.
5
6
 
3
 
! Отговори
Всеотдайност преди 6 години
Бойко го съжалява и прие и президентските функции.Каза,че сам е предложил договора с маке,че той го е избрал за президент,защото сам не се е предложил.Сега ще му прави и антикорупционната комисия....
4
8
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Странна работа.Бойко опъва аврам каиша вътре и на международната сцена,а Румбата само констатира.Егати и фигуранта.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOI SI TI BE RADUV,TI SI EDIN STARSHINA,NE SI PILOT SHTOTO BALGARIA NYAMA SAMOLETI.VZEMASH 10 000 LV. KOITO NE ZASLUGAVASH,A BEDNIAT PENSIONER GIVEE S DVESTA LV.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'во да каже гОркия, и той по течението. Разчитах на него но му свиха перките и стана послушко. Явно гледа да си избута мандата и квото стане после.