Може ли да се вярва на преценката на българина?

Доверието в политиците спада, но за икономиката расте
7 авг 2017 13:52, Екип на Bloomberg
22
Може ли да се вярва на преценката на българина?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българското общество е доста адекватно. Много добре е запознато с политическия процес у нас и може да се разчита не неговата преценка и на оценката, която дава, и на правителството, и на парламента, като оценка за политиките, които води. Това каза Христина Тодорова, Галъп Интернешънъл, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Тодорова коментира последното издание на ежемесечното изследване на политическите и икономически нагласи в България.

"На въпроса накъде върви България още през май месец се забелязва оптимизъм, който следва положителна тенденция и постепенно се покачва. Това се вижда и сега", посочи тя.

Исторически погледнато назад във времето можем да видим, че след всички избори има една положителна тенденция в доверието, което реално е кредита на доверие след изборната ситуация, каза Тодорова. "В момента се успокоява. доверието спира да расте и постепенно навлиза в негативния си път, защото обществото оценява работата на правителството, а не обещанията".

"Икономическите данни сочат оптимизъм, защото българинът възприема кабината "Борисов" 3 като естествено продължение на предишния кабинет и за него няма нищо ново, нищо изненадващо и това се възприема като стабилност и предвидимост на нещата, които ще се случат, а същевременно той е спокоен за икономическото развитие на страната", настоя Христина Тодорова.

Как се отрази върху общественото мнение спрямо банковата система след казуса КТБ? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се вярва. Половинаа не са завършели университет, другата половина са възспитаници на студентски град.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък четох, четох и ме обхвана и оптимизъм и станах по- адекватен и ми се покачи всичко даже и холеиестирила и еурекцията и доверието и икономическото ми еберазвитие
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оптимизма така ни е налегнал, та всеки читав се приготвя да заминава... какъв оптимизъм, когато заплатата не стига за сметките, а ако си беден наистина и нямаш наследствено жилище си просто мъртъв
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Musli, gledai da ne pochnem s riazanite chushki... cherven fes.
15
1
 
13
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Първо да кажа кои са българи, а след това оптимисти ли са или песимисти. Българи след 30 години геноцид са тези дето са бедни. Социалното устройство на многовековна България прави богати само престъпници, към Главния грях привързването към този свят се прибавят и игрите на ада. И в състава на богатите процента българи е жалък - основно евреи, гарнирани с турци, роми и всякакви чужденци. Песимизъмът е тържествуващ, но има и оптимизъм?! Той е вярата че скоро богатите ще бъдат избити!
14
0
 
1
 
! Отговори
В Лайнария преди 6 години
Така е!
13
1
 
5
 
! Отговори
вин преди 6 години
Основна заблуда в проучванията е обобщаващото "българинът"! Има работливи,инициативни, с гражданска позиция хора, взели живата си в ръце.Има и голямо мнозинство инертна маса, чакаща да им даде някой (Тато, Баце, Путин, ЕСи т.н.), гледат да краднат нещо, някоя далаверка на дребно, ракийката, нагаждането в *** и озлоблението към всеки, дето не е като тях.Естествено има и нетърпящи, дивата несправедливост натрупана през 73 -те години комунизъм и посткомунистически конвулсии, които напускат!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И никога не вява на кънчоеската поръчкова агенция.... госпожицата да се застреля
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко може да преценя българина се вижда от това кои си е избрал във властта и от това до какво дередже са го докарали същите тези избранници. Истината е, че и гьобре за ливада не става.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще ми видите преценката и оценката на Терминал 2 ... Това е абдикирал обор България ... Пълно с руски мекерета .. Оправия никога .. Изостанала , бедна и *** държава с мръсни хора .
9
1
 
2
 
! Отговори
tato преди 6 години
До Неразумен българин Ти кога си бил в Русия? Много знаеш, скоро ше проверим, от къде.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото може да се вярва на прассе преценящо качествата на кладенчовата вода.
7
10
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 2Оптимизъм има само в твоята главичка Христинке.Българина е по-отчаян от всякогаАбсолютни дивотии!На 34 съм и всички, които познавам са вперили поглед напред и правят планове за бъдещето.За развитието си като хора и професионалисти, за себе си и за семействата си.Отчаяни са само комунистическите кратуни и необразованите, но назобени и татуирани злобни некадърници.
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знам колко е глупав българина разбирам защо нямаме редовни референдуми. 80% нямат идея за какво точно гласуват и какви ще са последиците при всеки един изход. Информира се главно от алкохолиците на пейката пред блока и от коментарите по разни сайтчета където "интеглигенцията" на тази държава си излива простотията анонимно.
5
13
 
6
 
! Отговори
Неразумен българин преди 6 години
Българина вместо да работи чака да дойде Путин(който не може да оправи собствената си ***) да му даде парите в ръцете и гласува за БСП и *** като Нинова и Радев.Приет е в клуба на силните и богатите обаче той иска в Русия, която е бедна, мафиотизирана и изостанала, защото вярва, че с нея ще стане богат и силен.Е как мислите?Може ли да се вярва на преценката на българина?
4
3
 
15
 
! Отговори
Old school преди 6 години
Видиш ли празен и безизразен поглед и приказки от '1001 нощ',бъди сигурен,че това е поредната гербаристка п.иявица,на държавна хранилка.Единственият проблем и камък,в който б.улгарос много обичат да се спъват е поробеното мислене.И заради тази слабохарактерност и малодушие вие си живеете в приказно царство.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната калинка от отбора на Тиквите. Чудя се дали наистина всички са толкова *** или може би е необходимо условие за да те вземат.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптимизъм има само в твоята главичка Христинке.Българина е по-отчаян от всякога.Всичките му надежди за по-добър живот в началото на "демокрацията" се изпариха.Стана инертен и дори няма сили да се бори.Вижда,че въпреки смяната на властите нищо не се променя и той става все по-беден и все по-болен.И все по-малоброен.Затова си заври статистиката там,където слънце не огрява.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно слабуомна.