Хем да пазим природата, хем да е добре бизнеса. Възможно ли е?

Европа успя, а ние? Експерти коментират казуса
9 авг 2017 09:45, Петя Славова
18
Хем да пазим природата, хем да е добре бизнеса. Възможно ли е?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нужно е да се постигне баланс между това да браним природата си и икономическата активност на страната ни. Проблем със спазването на срокове и бавността и мудността на българските институции винаги е имало.

Но е факт, че държави като Германия, Франция и Швейцария са намерили начин да се справят с подобни препятствия. Значи не е невъзможно, посочи в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Кънчо Стойчев.

Още по темата

Президентът Румен Радев наложи вето на промените в Закона за опазването на околната среда, които депутатите приеха в последния работен ден преди лятната си ваканция.

Екоорганизации настояваха държавният глава да наложи вето на текстовете, докато от Камарата на строителите призоваха Румен Радев да подпише приетия закон.

С поправките отпадна касационният контрол върху решенията за приемане на оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) за обекти от национално значение, обявени с решение на МС.

"Екоорганизациите, които поискаха от президента Румен Радев да наложи вето на текстовете в приетия закон стигнаха до крайности. Всеки, който се е занимавал с бизнес в България се е сблъсквал с рекет", категоричен бе Кънчо Стойчев.

Пред Bulgaria ON AIR Петко Ковачев от Института за зелена политика пък допълни, че заповедта, която бе наложена от министъра на околната среда Нено Димов не е била проблем за никого.

"Унищожаването на природата е безвъзвратен процес. Над 90% от българските граждани са на мнение, че икономическият растеж не бива да я застрашава. За съжаление обаче все още в страната ни не е намерена онази златна среда, която да работи в интерес на всички", коментира още Ковачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
има ли преди 6 години
ТОЯ КЪНЧО ИМА ЛИ БИЗНЕС ТАМ, ИЛИ ГО СПРЯГАТ ЗА ПАРТНьОР В "ГОЛФ ИГРИЩЕТО" БЕЗ ОСНОВАНИЕ? ЩОТО АКО ИМА ы ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА КОМЕНТИРА?
8
0
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
"Хем да пазим природата, хем да е добре бизнесА"... Уважаеми журналисти, ограмотете се за пълния и краткия член. "Хем да е добре КОЙ - бизнесЪТ", а не "Хем да е добре КОГО - бизнесА". Толкова е просто.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, но ние сме си българи, а не австрийци и пр.
6
0
 
5
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Успяла Европа чушки, изнесоха мръсното производство в Африка и Азия иначе са много био , е канадацитте и те са много био и еко ама като изкопаят златната руда и я направят на концентрат (тук не в Канада ) и после го карат в Африка - цианиди , живак и после карат златото в Канада и са много био еко и богати. Шведите са много социални в Швеция иначе ХМ не се притесняват да екплоатират деца в Азия за да има големи печалби. Иначе да всички в Европа са био-еко и социални.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па нашия бизнес е олицетворен от Владо Каролев
4
1
 
3
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Какви експерти са тези,стига вече поръчкови новини....
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя от ляво толкова да ми антипатичен ... тотален мошеник - на лицето му е изписано!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем това в онова. Хем дата в Рая. Не става.
1
1
 
6
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Възможно е, ама нашите "бизнесмени" заплати не искат да дават, какво да говорим да се грижат за екологията.